Gönderen : Neobi 2 Aralık 2013 Pazartesi

Oii minnasan. Yine bir pazar ve yine klasikleşmiş güncel zamanına hoş geldiniz. Siz günceli beklerken ben deniz aceba bu hafta nasıl bir başlık atsam derdindeydim. Lakin bulamadım uygun bir şeyler XD Sallamasyon gideceğiz artıkın kkkk
Malumunuz geçenlerde benim öğrencileri sınav yaptım. Dedim ki kendi kendime " neobik iyi bir hoca ol ve çocukları zorlama " Bu düşünce ışığında kendimce gayet kolay sorular hazırladım. Hatta 5-6 soru bilmem ne kasmanın manası yok, 2 soru sorayım temiz olsun dedim. Her şey çok güzeldi yani =) Hazırladım sorularımı girdim sınıfa. Daha kağıtları dağıtmadan kısa bir konuşma çektim benim sefgili öğrencilerime.
Bakın dedim çocuklar. Ben size kopya çekmeyin desem de yine de çekecek olanlarınız var. Böyle bir kandırmacaya sizi düşürmemek için kopyayı serbest bırakıyorum dedim. Sınıfın bir kısmı " ollleeyy beee. İşte bizim hocamız " diye sevine dursun, çalışkan olan kesim buna baya bir burun kıvırdı ama neyse. Her şey öğrenciler için :D 
Ehh dedim 2 sorunuz var, kitap, defter açmak da serbest daha ne olsun? Değil mi aa dostlar daha ne olsun :D Lakin bir şartım var. İsmini sayacağım 5 öğrenci en öne gelsin. ( bu 5 öğrenci tarihte sınıfın en iyisi bu arada ) Kopya çekmek serbest ya hiç itiraz etmedi benimkiler. Gelsin hocam yeter ki siz isteyin bilmem ne. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra dağıttım kağıtları. Herkes kağıtlarını aldıktan sonra tamam dedim çocuklar çevirin kağıtlarınızı ve başlayın. Kağıtlar çevrildi ve bir kaç saniyelik sessizlik. Ardından neredeyse  herkeste şu aynı ifade:

Hep bir ağızdan: Ho... Hoccamm bu neee ?
Ben: Kağıt çocuklar
Hep bir ağızdan: Hayır kağıdın içerisinde ki ?
Ben: Soru çocuklar
Hep bir ağızdan: A... Ama hocam bunlar 
Ben: Sınav süreniz bir ders boyu zamanınızın ilk 5 dakikası gitti bile
Hep bir ağızdan: Tıp 

Şimdi sizler doğal olarak soruları merak ettiniz değil mi? ( belki de etmediniz neticede bize ne diyebilirsiniz XD) Yazayım size de herkesi şoka sokan soruları :D

Soru 1: Arap ve Türk boyları farklı coğrafyalarda yaşamış olmasına karşın benzer (birbirine paralel) yaşam biçimlerine sahiptir. Hem benzerliğin ortaya çıkışı hem de yaşamlarındaki ortaklıkları değerlendiriniz.

Soru 2: Akın-gazve-İslamiyet-cihat-biat
Yukarıdaki kavramları birbirleriyle ilişkilendirerek, Tarihsel ve sosyolojik bir bağlamda bu kavramlarla ilgili tarihi gerçekliğe dayanan bir metin yazınız.

Öyle yada böyle bir şekilde ( gayet hızlı bir biçimde ) sınavı bitirmeyi başardılar hehe Ama sınav esnası baya bir karmaşa hakimdi. Açılan kitaplar, havada uçuşan defterler, öndeki 5 öğrenciye ulaşmaya çalışan açık gözler... Yukarıda ki yazıdan da anlaşılacağı üzere neredeyse sınıfın çok çok büyük bir kısmı nakavt oldu. Ehh benim için de o sınav kağıtlarını okumak pek kolay ve eğlenceli oldu. Aslında bu yazının amacı sınav kısmından ziyade verilen ibretlik cevaplardaydı. Fakat son kısmı anlatabilmek için biraz baş kısımdan alıntı yapmak zorunda kaldım. Ehh gelelim benim zeki öğrencilerimin beni bile hayrete sokan cevaplarına =)

A öğrencisi: Hocam sizi ayakta alkışlıyorum cidden. Yani öyle böyle değil. Bu sınava haftalarca çalışsam da geçemeyecekmişim. İyi ki oturup maç izlemişim. Kocaman bir 0 bana. Evet hakediyorum.

B Öğrencisi: Hocam yaptığınız çok ayıp. Hani kopya çekmek serbestti? Neden o 5 öğrenciyi bizden kopardınız?

C Öğrencisi: Hocam aslında ben zeki bir öğrenciyim. Matematik, fen, yabancı dil ve tarih derslerini saymazsanız.

D Öğrencisi: Bu sınavda hiç kopya çekmedim. Gerçekten ve gerçekten çekmedim. Çünkü siz öğretmenimi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum ve onurumla kalıyorum.

E Öğrencisi: Neden illa bir ırkla ortak özelliklerimiz olmak zorunda? Sorarım size hocam neden hep birilerine benziyoruz? Ahh çok canımı sıkıyor bu durum ve bu sebeple cevaplamıyorum.

F Öğrencisi: Araplara benzemek mi? Biz neden onlara benzeyelim ki. Onlar bize benzesin...

G Öğrencisi: Hocam araplara benzeseydik doğuştan arapça bilmemiz gerekmez miydi?

Ğ Öğrencisi: Hocam allama kabul etmiyorum. Evrim teorisini kabul ederim ama araplarla olan ilişiğimizi cıksss 

H Öğrencisi: Hocam diğer sınavda da böyle sorular hazırlarsanız kanımca sizin tayininiz çıkana kadar birlikte oluruz.

I Öğrencisi: Gerçekten kopya çekmenin neden serbest olduğunu şu dakika anlamış bulunuyorum.

J Öğrencisi: Hocam espri anlayışınıza hayran kaldım.

K Öğrencisi: Şuan tam cihat içerisindeyiz. O sebeplee.... Olmuyor devam edemiyorum. Notum açıklanınca annem beni kesecek.

L Öğrencisi: Hocam bence ölmüş insanların arkasından konuşmak gıybettir. Bence bunu yapmamalıyız.

Ciddi ciddi böyle öğrencilerim var. Bir çoğunun tarihi bilgisi zayıf olsa da espri yetenekleri baya ileri düzeyde ㅋㅋFakat bu özellikleri geçmelerine yaramayacak orası ayrı.  Ehh bu kadar çene yeter bana. Şimdi gelelim bir iki önemmli noktaya.

1) Cidden şu maid maid diye baskı yapan arkadaşlar hiç komik değilsiniz. Ve ben sizden çok sıkıldım. Maid orjinalde tamamlanmış olabilir ama bizim yayın periodumuz belli ve sırf birileri çok istiyor diye diğer projeleri sallayıp maide yüklenmeyeceğiz. Yani işin özü bunu böyle bilip bi köşeye çekilirseniz çok mutlu olacağız. Yoksa ciddi ciddi maid konusunda düşünmeye başlatacaksınız beni...



2) Sevgili henna ve çıtır kardeşinin net kotaları bitmiş bulunmakta. 10 Aralıkta yenileceği için o zamana kadar honey ve kira kunu göremeyeceksiniz.

3) Bundan sonra bir müddet 2 haftada bir güncel vereceğim. Neden peki? Çünkü cidden her hafta bu koşuşturmaya yetemiyorum. Okuldu şuydu buydu derken... 2 haftada bir yayın olması projelerde bir değişiklik yapmayacak yalnız. 2 şer 2 şer ekleyeceğim yani panik yok ;)

Güncel Listesi


Black Bird 19
Bokura Ga İta 23
Bokura Ga İta 24
Kaichou Wa maid sama 54
Kaichou Wa maid sama 55
L-DK 26
L-DK 27
Love In The Mask 49
Love In The Mask 50
Love In The Mask 51
Love In The Mask 52
Love Stage 8
Nana 2
Orange Marmalade 33
Orange Marmalade 34
Orange Marmalade 35
Pupa 6
Sekai ichi hatsukoi 20
Shingami 9
Skip Beat 159
Skip Beat 160
Taiyou no ie 8,5
Taiyou no ie 9
Yankee kun to megane chan 67
Yankee kun to megane chan 68
Youko x Boku SS 2 
Yayınlanmıştır. 
Mabushi Majo Ailesi Keyifli Okumalar Diler.






{ 28 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. Love stage açılmıyor şifre .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yooo açılıyor. Bir daha dene sefgili kendini gizleyen arkadaş. Bir daha :D

      Sil
  2. Ahaha cevaplara bak ya alshdaksjd. Neobi bayağı iyisin. Ben ilk sorunun cevabını falan düşünmeye başlamıştım. Zaten YGS'ye kaç gün kaldığına falan baktım moralim bozuktu cevapları okuyunca keyfim yerine geldi. :D Günceller için hepinizin eline sağlık. :* Yarın okuyacağım. :D

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ogrencilerine bayildm benimkilerde yapamiyr ustune espri yetenekleri cok zayf.mesela biz hala "seni ceren çağiriyo-hangi ceren.." devamini getiremeyecegm :( evet hala o seviyedeler :( neyse super bir gunceeel cok mutlu oldum :) hemen eve gidip okumak istiyorm :) tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Güncel için teşekkürler. Ama sizden bir isteğim olucakdı. Lütfen başka siteye upload ede bilirmisiniz? Güncel geliği zaman aynı anda 4-5 manga birden indirmek olmuyor. Şimdiden teşekkürler. =)

    YanıtlaSil
  6. oysss güncel için teşekkürler güncel yazısı için daha bir teşekkürler hele o sınava bayıldım ahhhh ben olcaktım orda :D cevapları buraya yazayımmı hocam :D aslında sorular zordan ziyade okuduklarından ne anladıklarıyla alakalıymış demekki hiç biri tarihi sefmiyor cık cık üzüldüm yaaa halbuki eskilerin bir sözü var " tarih tekerrürden ibarettir" diye şu anki dünya siyaseti ve felsefesi hala o dedikleri tarihi güdüyor

    neyse güncel harika bölümler süper ellerine sağlık neobim

    YanıtlaSil
  7. ahahaha yazık öğrencilere iyiyki benim hocam değilmişsin dedim bir an :) zaten bir hoca kopya serbest diyorsa direk itiraz edeceksin bu işte bi iş var diceksin :) ama aslında biliyorum sen sırf yazılı kayıtları okumak eğlenceli olsun diye bu şekil yaptın değil mi :D
    güncel ve bölümler için teşekkürler arkadaşların ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. oy oy oy Allahım ne tatlı öğrencilerin var senin , nasıl cevaplar öyle çene kaslarım acıdı gülmekten manga bölümleri için teşekkürler amma öğrencilerinle anını paylaştığın için ayrıca teşekkürler çoook güzeldi....iki hafta sonra görüşmek umuduyla....

    YanıtlaSil
  9. Bir öğrenci olarak öğrencilerin o anki psikolojisini kesinlikle biliyorum.. Bizde Allah'tan Tarih hocamız (Çağdaş Türk Tarihi) böyle sorular sormuyor :D Okulun çalışkanı olarak sınıfta kalırdım :D Bize hiç böyle sorular sorulmadığı ve işlemediğimiz için bir şey diyemem ama vallahi o öğrencilere acıdım.. Neyse ama yazık olmuş.. Çok korktum ama böyle bir tarih hocası varsa uhuvv ben bittim :D Bu arada Mask için teşekkürler.. Hadashi isteriz :P

    YanıtlaSil
  10. neobi-san ilk öğretmenim olmanı çoook istedim cidden çok istedim amaaaa bu soruları görünce :D dua ediyorum benim kolay soru soran biricik canım pek sevgili mualla hocama :D ahahahha o sorular heleki o cevaplar ne öyle ya :D:dD:D:d:d.

    YanıtlaSil
  11. Ne yaptın neobi basit 2 soru sorcam demişsin ama 2. soruda zorlandım baya bir zor geldi. ...tarihi gerçekliğe dayanan bir metin yazınız. demeseydin keşke :)

    Her zaman ki gibi bol güzel bir güncel. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Neobik :D Çok merak ettim acaba sen üniverstide de mi hocalık yapıyorsun :D Sorulara bayıldım hele 2.soruda öldüm bittim yani :D Nasıl sorulardır onlar öyle :')

    Güncelimiz de yakıyor bu arada :D hemen hepsini tek tek indirip okumaya başlıyorum yine :D Ellerinize sağlık devamlarını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  13. neobi ağızlarına tükürmüşsün resmen
    espiri yeteneklerine göre puan ver
    hepsine katılmadan edemedim
    nolur nolur nolur
    a öğrencisinde kendimi buldum
    ğ ye de benden 100 :D :D

    not: üniversitedeki tarih hocamız da bize aynısını yapmıştı
    kitap açabilirsiniz ama geçemezsiniz demişti
    2 konuda yanılmıştı
    1.hiç birimizin bir kitabı bile yoktu
    2. yeni össden gelmiş öğrencilere test usulü sınavla artistlik yapılmaz :D :D

    YanıtlaSil
  14. Şuan itibari ile ya üniverstede öğretmen olduğunuzu yada anaokulunda öğretmen olduğunuzu varsayıyorum .
    Çünkü böyle yetenekli öğrenciler ancak oralarda oluyo ve öğrencilerinize kocaman bir 100 veriyorum
    ;)

    YanıtlaSil
  15. Öğrencilerinize hayran kaldım.Cidden baya iyi yazmışlar.Espri anlayısları çok üst düzeyde biz hala ..... ca esprilerle uğraşıyoruz.Sizinkiler gene iyimiş.Bizde(bu arada bende öğrenciyim) bir çocuk var.Aman Allahım.Kaç yanından espri özürlüsü arkadaş.Sırf espri yapmak için yapıyor.Fena bişey.Gerizekalı desem tam yeridir.Ama adamın notları benden iyi.Anlamış değilim.Ayrıca adsız ardaşım nasıl anaokulunda varsayıyorsun anlamış değilim.Sorular ve öğrencilerin verdikleri cevaplar kesinlikle üniversite düzeyinde(Yani en azından lise desen gene bir nevi ama anaokulu ne yha:)

    YanıtlaSil
  16. günceli okudum ilk önce bu öğrenciler bomba diye düşündüm ama dur dedim kendime esas bomba olan hocaları :D bravo neobi ;)

    YanıtlaSil
  17. bunlar kaçıncı sınıf yahu..ayrietten o ne ya üniversitede sormuyorlar öyle soru :S insaf insaf

    YanıtlaSil
  18. La bi de kasmama gerek yok 2 soru sorayım demişsin ya koptum allah iyiliğini versin :D Muhtemelen ben o sınava çalışırdım ama o 2 soruyu eksik cevaplardım gibime geliyor lisede tarih hocamız yüzünden tarihi sevemedim çok kıl bir hocaydı senden kıl olmasın :P Öğrencilerin kıvrak bir zekaya sahip olduğunu söyleyebilirim bu cevaplardan :P Ben asıl o 5 öğrencinin notunu merak ediyorum :D

    Güncel için teşekkürler tüm cadıların ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  19. hahahahaha koptum şuan tarih okuyan biri olarak ne demeliyimki bence az öz sorular güzel :D ama öğrencilerin cevaplara bittim hahaha :D ellerine sağlık neom güzel sorular :D haha güncel içinde teşekkürler beni gülme krizi tuttu :D (tigergirl)

    YanıtlaSil
  20. İyide bu sorular gayet yapılabilir cinsten, öğrenciler abartmış :D

    YanıtlaSil
  21. Sevgili arkadaşlar yapmayın etmeyin bunlar onların düzeyine göre normal sorular :D Ders dinleyenin çok kolay yapabileceği türde şeyler yani. Cık cık caniye çıkarmayın adımı asghfasghf Sadece kendi yorumlarını da katmalarını istemiştim ekstradan. Çünkü puanlamalarım yorumlarına göre gitti ama yorumu geçtim bilgide bulamayınca..... XD
    Güzel yorumlarınız için thanks eder başka güncelde görüşürük anacım

    YanıtlaSil
  22. şu ölülerin arkasından konuşmak cevabı çok iyiymiş kahkahalarla güldüm bu çocuğu değerlendirmek lazım örtmenim :DD

    YanıtlaSil
  23. Neobi abla su an buyuk bir merak icindeyim.Hangi okulda ogretmensin ?

    YanıtlaSil
  24. güncel 2 haftada birmi gelcek bu kötü oldu 2 hafta beklemek sorun degil ama güncel yazısıda mangalar kadar güzel oluyor artık güncel verirken 2 haftalık güncel yazısı bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha ben sırf o yazıdan yırtmak için 2 haftada bir demiştim :P XD

      Sil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -