Gönderen : Neobi 18 Şubat 2014 Salı


Pazar'ın ilk dakikaları gelir gelmez, takii ben günceli verene kadar "günceelll nerrdee kaldııı,,  pazarı geçtik pazartesiye girdik nerde bu güncellll" diye ortalarda dolanmanızdan,

Bu seri durdu mu, çevirmeyecek misiniz? Çevirin lütfen, aman bırakmayın diye ürettiğiniz komplo teorilerinizi her daim görmekten,

Laf anlamayan velilerden ve onların zengini şımarık çocuklarından,

Hiç bir bilgisi olmadığı halde boş boş konuşup ahkam kesen insanlardan,

Yaşını başını almış baaazı insancıkların saçma salak takıntılarından,

Bu dengesiz havalardan,

Üst katta 7/24 arabeske bağlayıp kendiyle birlikte beni de jiletleyeceğinden korktuğum emmoğlunun düşüncesiz davranışlarından,

Alt komşunun ağlamaya programlı bebeğinin gece boyu  nöbet tutmasından,

Sokakta ki vik vik vik kedi korosundan,

Odamın dekorundan,

Skipin tutarsızlığından,

Acaiippppp SIKILDIIMMMM

Öyle işte serzenişlerimi de yaptığıma göre bir iki farklı konulara değinip kaçayım:

1) Bir serimizi daha sonuna getirdik. Hele Şükür =) Shinigami Hime No Saikon cadılarımızın eşsiz azmiyle finali gördü şükür. Bu seriyi nedense hiç tamamlayamayacağız diye düşünmüştük XD Başladık başlayalı bir sürü şey geldi başına garibin. Yinede yılmadık ve sonuna eriştirdik :P Fekatt gelin görün ki şuan ekleyemicim. Çünküm creditini hazırlarkene bir hata ettim :D Şimdi uğraşamıcam valla uyku perilerim göz kapaklarımı çekiştirmekle meşgul. Yarın bi kontrol edin konusunu. Akşam işten dönünce eklemiş olurum :)))

2) Mahlas şekerim doğum günün kutlu olsun. Bianhee böyle güzel bir hikaye yazmak isterdim emme bu aralar ilham perilerim terki diyar eylemiş durumda beni. Seneye telafi ederiz daha güzeliyle umarım :)

3) Askıya alınan proje taiyou no ile. Bu açıklamayı pow yafrum yapacak kısa bir süreliğine sazı ona bırakıyorum :D

" Pow: Mif universite sınavlarına yoğunlaşması gerektiği icin artık aramızda olmayacak, bu sebeple mevcut projesi olan taiyou mangasını şimdilik askıya almak durumunda kaldık. Manganın takipçilerinden biraz sabretmelerini rica ediyoruz, en uygun zaman diliminde kaldığımız yerden devam edeceğiz."

4) Tüm serilerimiz bu hafta çok güzel ama özellikle artık animeden sonraya geçmiş bokura ga ita'ya dikkat çekmek istiyorum. Harika bir bölümdü kaçırmayınız derim.

5) Taiyou no ie dışında ( ki taiyounun sebebini de yazdık zaten ) HİÇBİR mangamız durdurulmamıştır. Öyle bir şey olsa gelir bi açıklama yaparız zaten. Bir hafta bir bölüm gelmedi diye kendinizce çıkarımlarda bulunup hurafeler üretmeyiniz efenim.

6) Geçen hafta Muhteşem Yüzyıl dizisini izlediniz mi bilmiyorum. Geçen haftaki bölümde Şehzade Mustafa'nın katli vardı. Bu sebeple ekrana kitlendim, çünkü Şehzade Mustafa benim çok saygı duyduğum bir Şehzadedir ve bu sahnenin layıkıyla çekilip çekilmediğini merak ettim. Her neyse... Şehzade Mustafa kaftanını giyerken çalan bir parça vardı. Dizide Aytekin Ataş'ın seslendirdiği "Zahid Bizi Tan Eyleme" parçasını daha sonra youtubede bir araştırayım bakalım insanlar bölümle ilgili neler demiş diyerekten ( şeytan dürttü tabi ) buldum. Arkadaş cidden bu ülkede ağzı olan konuşuyor. Bir kere daha bunu görmüş oldum. Yorumlara bir göz atın. Sanırsınız herkes Tarihçi. Herkes bilim adamı. Sanki hepsi o yılda yaşamışta daha sonra bu döneme reankerne olmuş. Öyle şeyler okudum ki böyle ağzım açık kaldı. Şehzade Mustafa'yı tutup Kanuniye söven, Kanuniyi sevip Mustafayı yeren...  Olayı Alevi-Sunni çatışmasına çeviren... Ne kadar boş insan var ya... Daaha doğrusu ne kadar gereksiz insan var. Videoyu şuraya bırakıyorum. Bi tıklayın ve yorumlara göz atın neden bahsettiğimi anlayacaksınız.
Sorsan bir çoğu daha düne kadar Şehzade Mustafayı tanımaz etmez. Kanuni'yi desen adını duymuştur icraatlarını bilmez. Pargalı ibrahim'e söver ama bu adam neler yapmış diye araştırma gereği duymaz, Mahidevran Sultanı kötü beller ama aslında kimdir bilmez vs vs vs... Yazık cidden... Ne ara bu kadar yozlaştık, bu kadar ilgisiz olduk, ne ara tarihimizi kulaktan dolma bilgilerle savunur olduk biz... X padişahı, Y şehzadesi, A veziri kim olursa olsun farketmez. Sevmek zorunda değil herkes tabii ki. Ama saygı duymak zorunda. Bu insanlar geçmişe damgalarını vurmuş insanlar. Zamanında cihana hükmetmiş insanlar... Daha evini bile yönetemeyen  bir avuç insanın arkalarından fütursuzca atıp tutmalarını, küfür etmelerini kesinlikle Hak Etmiyorlar...
Bak yine sinirlendim konudan bahsedince. Çok kısa Şehzade Mustafadan bahsedeceğim. Şehzade Mustafa benim Osmanlı içerisinde en sevdiğim kişidir. Ayrıca Osmanlı zamanı boyunca Yeniçerilerin ve halkın en çok desteğini almış ve en çok sevilen şehzade olmuştur. Sultan olmadan hakkında en çok mersiye yazılan şehzadedir. 
Son olarak kendisi hakkında katlinden sonra Taşlıcalı Yahya Bey tarafından kaleme alınan en sevdiğim mersiyesini paylaşıp güncele geceçeğim:

Meded meded bu cihanın yıkıldı bir yanı
Ecel celalileri aldı Mustafa Han'ı
Dolundu mihr-i cemali bozuldu erkanı
Vebale koydular al ile Al-i Osman'ı

Lütfen sevgili arkadaşlar biraz araştıralım olur mu. Tarih dizilerden öğrenilmez ;)

Güncel Listesi:
Bokura Ga İta 31
Dengeki Daisy 64
L-DK 34
Love İn The Mask Cilt 15 ( 63,64,65,66 )
Nana 6
Orange Marmalade 47 – 48
Skip Beat 167
Yankee-kun to Megane-chan 76 – 77

Yumemiru Taiyou 24


Mabushi Majo 
Ailesi Keyifli  Okumalar Diler


{ 15 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. Güncel için teşekkürler :D sizin yerinizde olsam tango dan yazılanlara bakmam. Kendi fantazi dünyalarında seriyi durdurup bide devam edin lütfen diyorlar bu ne böyle o.O Hatta hiç güncel yazısını okumayanlar var bide. Şahsen ben güncel yazılarını mangalardan daha çok seviyorum, nasıl bir hobidir bu böyle. Rar şifresini isteyenler ... neyse sustum :D Kafanıza göre takılın yormayın tatlı canınızı :) sevgiler saygılar

    YanıtlaSil
  2. güncel için teşekkürler neobi gene döktürmüşsün. bir dokun bin ah işit olmasın diye kısaca çok çok çok haklısın diyorum :)
    Mahlas iyiki doğdun nice yıllara inşallah.
    bölümler için de ayrı teşekkürler emeği geçen tüm cadılarımızın emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Anlaşılan Kaichou Wa Maid-Sama ya biraz daha sabredicez. :) hayırlısı...

    YanıtlaSil
  4. "Gitmem lazım pazar geldi pazar" diye kaçma kaçın skypı terki diyar eylemenden iyi bir şey bekliyordum zaten :) Oturup senden şöyle uzun uzun dinlemek lazım tarihi :) keyifli okumalar olsun herkese :)

    YanıtlaSil
  5. güncel için teşekkürler, ama benim aklım orange'de kaldı. Biri mangakasını gaza getirsede seriye devam etse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık 8-9 gün sonra ayın sonlarına doğru japonya da 10. bölüm yayınlanacak. İngilizce çevirisi çıkar çıkmaz bende çevirisine hemen başlicam merak etmeyin :)

      Sil
    2. Ciddimisiniz çok mutlu oldum orange dimi baska manga dan devam edicek gibi söylentiler vardi da teşekkürlerr :)

      Sil
    3. Şuan yeni başlayan bir mangası daha var mangakanın adı Re- collection. Evet Orange devam edecek :)

      Sil
  6. neobi-chan eline sağlık güzel olmuş güncel teşekkür ederiz saygılar sevgiler(ryu(ebo deyişi ile rüya :P) )

    YanıtlaSil
  7. owww ellerine sağlık neobim günceli döktürmüşsün vallaha :D ayrıca doğumgünümü kutlaman bile yeter :D ( sana söylemediğimi bile düşününce :D ) inşallah hep beraber nice güzel yıllar yaşlar geçiririz bol mangalı ve güncelli :D saparrow sanada teşekkürler kuzum
    Afiyetle gömülelim mangalarımıza millet ( birde hala şifre soran varmı yaa ciddimisiniz siz :D

    YanıtlaSil
  8. Güncelde emeği geçen herkesin eline emeğine sağlık. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Evet çok sevindim yeni bölümlerin gelmesine.Bir an ben de şüpheye düştüm gerçekten bu hafta yok mu,Neobi'ye bir şey mi oldu?Yoksa okullar başladı iş evrak toplantılar yüzünden güncel veremeyecek mi diye ama çok şükür güncel geldi ve biz manga severlerin yüreğine su serpti,Ellerinize kollarınıza çevirilerinize editlerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Muhtesemsiniz love in the mask icin ayrica muhtesemsiniz bekledigime degdi tum cilt. Harikasiniz tatli cadilar sizi sefiyorummm

    YanıtlaSil
  11. her zaman kaliteli bir şekilde çeviri yaptığınız ve güncelleri hiç boş bırakmadığınız için çok teşekkürler umarım bu güzellik ve sıcaklıkta devam edersiniz bütün serilerin hepsini beğeniyle takip ediyoruz bütün ekibin eline sağlık..

    YanıtlaSil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -