Gönderen : Neobi 9 Nisan 2015 Perşembe


Yoo Minnasan... Ufacık fıçıcık bir aradan sonra tekrardan sizlerle buluşmak pek bir şahane. Gerçi ben alışık değilim böyle iki ara dere güncellerine hele hele de üstüme yapışıp kalan pazar güncellerinin dışına çıkmaya. Amma velakin tebdili mekanda değişiklik vardır diyen atalarımızı dinleyip bir uygulayayım dedim en temizinden bakalım neler olacak :P

Aslında bugün güncel vermemin bir sürü sebebi var. Bir iki ufak bilgilendirme geçeceğim birazdan ama öncesinde ufacık bir hikaye paylaşmak istiyorum:


"Bir baba ve oğul konuşuyorlarmış. Baba, oğluna sormuş, “Oğlum kaç tane dostun var?” Oğlu cevap vermiş: “Ohooo yüzlerce.” Baba oğluna demiş ki: “Bak oğlum, insanın bir sürü arkadaşı olabilir ama yüzlerce dostu olamaz. Dost dediğin, diğer arkadaşlara benzemez. İnsanın hayatı boyunca çok az dostu olabilir.”

Oğlan “saçma” demiş. “Benim bir sürü dostum var. Hepsi beni sever, sayar ve her zaman bana yardıma koşacaklarına eminim.”
“Öyle mi?” demiş baba. “O zaman gel seninle bir deneme yapalım.”
Adam birkaç tane tavuk kesmiş ve başka birkaç ıvır zıvırla birlikte bir çuvala doldurup, oğluna vermiş. Çuvaldan kanlar akıyormuş. “Şimdi git” demiş, “Bu çuvalı arkadaşlarına götür ve onlardan yardım iste. Çuvalı birlikte bir yerlere gömün.”
Çocuk çıkmış yola, önce bir arkadaşının kapısını çalmış, arkadaşı elindeki kanlı çuvalı görünce, hemen çocuğun yüzüne kapıyı kapatmış, başka arkadaşları ise bir daha kendileri ile konuşmamasını, görüşmemesini rica etmişler, çünkü hepsi çuvalın içinde bir ceset olduğunu düşünmüş.
Oğul, yüzü allak bullak, babasına dönmüş ve olanları anlatmış. Babası “İşte senin arkadaşlarının dostluğu bu kadar. Şimdi al bu çuvalı benim dostuma götür” demiş.
Oğlan tekrar sırtlamış çuvalı, düşmüş yola. Babasının dostu kapıyı açıp, oğlanı ter içinde, elinde kanlı bir çuvalla görür görmez, etrafa şöyle bir bakmış ve hemen çocuğu almış içeriye. “Sen Ahmet'in oğlusun değil mi?” demiş. “Evet” demiş çocuk. “Ver elindekini” diyerek çuvalı almış. Arka bahçeye çıkarmış, arka bahçede bir çukur kazıp, çuvalı gömmüş. Çocuğa su ikram etmiş. Bu arada yetmemiş, gömdüğü yer belli olmasın diye üzerine de sarımsak dikmiş.
Çocuk “ben artık gideyim” demiş. Adam “Babana söyle, sarımsak tarlasına gözüm gibi bakıyorum” demiş.
Çocuk gitmiş, babasına durumu anlatmış, “Gerçekten senin dostun varmış, benim ise sadece sıradan arkadaşlarım” demiş. “Yooo, bitmedi” demiş babası, “Şimdi tekrar git, dostumun kapısını çal ve açar açmaz, yüzüne okkalı bir tokat yapıştır.” Çocuk “Olur mu hiç öyle şey” demiş. “Olur olur, ancak o zaman anlayacaksın dostluğun ne demek olduğunu”
Çocuk çaresiz, utana sıkıla tekrar düşmüş yola. Kapıyı çalmış. Babasının dostu kapıya çıkar çıkmaz da “Babamın size iletmek istediği bir şey var” demiş. Nedir o demeye kalmadan, çocuk, okkalı bir tokat yapıştırmış babasının dostunun suratına. Üzülmüş bir yandan da, nasıl vurdum diye.
Babasının dostu demiş ki, “Benim de babana iletmek istediğim bir şey var... Söyle o babana, biz koskoca sarımsak tarlasını bir tokata satmayız” Çocuk, o zaman anlamış, dostluğun değerini ve babasının, “Yüzlerce arkadaşın olacağına, bir dostun olsun yeter” derken ne demek istediğini..."
Nasıl güzel değil mi? Güncel için resim ararken denk geldim buna. Ben çok beğendim sizlerle de paylaşayım dedim. Umarım hayatlarınızda hatırı sayılı dostlarınız vardır sevgili cadılarım ve cadı severlerim..
Şincik gelelim gerekli bildirimlere:
1) Ben neden bugün güncel verdim: Çünkküüü canım öyle istedi :P Başka bir nedene ihtiyacım var mı :P Bir müddet perşembe senin salı benim dolanıp duracağım günceller arası. Bir bakmışsınız salıya çökmüşüm bir bakmışsınız cumaya göçmüşüm (şakaydı Nurdishim sok o süpürgeni çuvalına) bir bakmışsınız eski dostum pazara dönmüşüm.  Bir bakmışsınız peş peşe günceller vermişim bir bakmışsınız 2-3 hafta kaybolmuşum. Heran her şey olabilir yani o sebeple gözünüz merkez kule Mabushi Majo da olsun :P
2) Benim biricik çıtırcık pıtırcık sevgili hem çevirip fırsat buldukça edit yapan sevgili nakamam Sago cadısı çook yakın bir zamanda (eylülde :P) dünya evine girecek Allah'ın izniyle.  Çok uyardım yapma dedim etme dedim ama cıkss dinnetemedim. Yakacak başını kararlı. Ehh bize de tebrik edip bir köşeye çekilip ah vah etmek düşüyor :P Peki bu sözün açılımı ne? Hatun düğün hazırlıklarıyla haşır neşir bazı serilerinde ufaktan yavaşlamalar olacak. Bilginize sonra yok biz görmedik duymadık bilmiyoruz duymayayım büyülerim :P

3) SKİP BEAATTTTTT.. Aslında bu güncelin amacı o zaten ema dur dedim Neobik tut kendini. Şaşma salon kadını çizginden öyle de yapacağım galiba sanırsam öhmmm
Şincik şu dünya dediğimiz tuhaf gezegen türlü türlü insanla dolu. Delisi akıllısı, şizofreni meleği türlü türlüüü.. Ben ne zaman yuh bunuda mı görecektin be kızım dedikçe yeni bir tür bitiveriyor mantar gibim. Yine öyle bir vaka ile karşılaştım. Bende de var bir sorun arkadaş nerde bir tuhaf durum hoop çekiveriyorum kendime. Şincik bazı akıllı geçinen arkadaşlar düşünmüş taşınmış, oturmuş kaşınmış ve şöyyle bir muhabbet geçirmişler aralarında: 
"A: Yahu B gel makarasına bir manga çevirip editleyelim. Maksat muhabbet hem takılırız da.
B: İyi de dostum ne yapsak ki şöyle sağlam güzel tutulmuş bir şey olsun da kaymağını yiyelim hacı.
A: Olm Skip beat diye bir seri varmış seveni de pek çok. Ona ne dersin baya da popi hani.
B: Hacı iyi hoş diyorsun da onu çeviren birileri vardı sanki ya?
A: Olsun olm ne olacak onlara mı zimmetli. Bizde çevirelim
B: Hacı çok uzun la bu
A: Olsun sorun değil o dediğin grup 188'e kadar çevirmiş. Bizde 189'dan başladık mı ohhh misss.  Güncele kalıyor birkaç bölümcük. 
B:Haklısın valla hadi çevirelim de hacı burda Shouko falan gibi cümleler geçiyor nedir o? Yenir mi ekmek mi?
A: Ne bileyim hacı hiç okumadım ki salla gitsin nasılsa ne çevirirsek çevirelim beğenecekler."
(Temsili)
Yani bu yaşanan olayın başka bir açıklaması olduğunu düşünemiyorum ben. Ya seriyi seversin alırsın anlarım ama bizim getirdiğimiz bölümden alıp da bize sormamak nedir arkadaş? Madem çok güveniyorsun kendine baştan alacaksın onu. Bende diyeceğim ki haaa bunnlar iyi niyetli.. Ama yookk yemiyor değil mi bu seriyi baştan almak. Çok basit çünkü millet çevirmiş editlemiş en güzelinden alalım hemen dibinden konalım üstüne. Bu daha gözalıcı geldi değilmi?  Armut piş ağzıma düş..
Ya arkadaş seriyi alacaksın madem gel sor be müslüman şu kadar zaman geçmiş bölüm veremişsin vermeyeceksen bıraktıysan söyle bilelelim de birileri el atsın. Oda yok yüzsüzce al çevir editle bir güzel batır sonra da yayınla. Höhöhöh bön öyölök yöptöm olsun onun adı. Cık cık dünya ne ara böyle oldu anlamıyorum..
Ha bir de size bir tavsiye. Bir seri yapacaksanız, o serilerin üstüne güncele birkaç bölüm kala çökecekseniz önce seriyi bir okuyun olur mu? Bakın kim kimdir nedir necidir? Yoksa Shouko (fuwanın menajeri)  yu erkek sanıp saçma sapan bir cümle yazıverir ya da uyduruverirsiniz balonlara.. Bu da başka bir komedi tabi...
Yazmayım yazmayım dedim cıks olmuyor yani mantığım bu yapılanı bir türlü bir yere oturtamıyorum. Bu arada o edite o çeviriye teşekkür edenler gördüm ya biri bana küfretse durduk yere bu kadar şok olmazdım hani. Ulem o edit çeviri bizden çıksa bi yerlerinizi yırtardınız hödöhödöhödö diye. Ne oldu ne değişti? Ordan okuyup da beğendiniz ya canlarım ordan takip edin bundan sooora olur mu. Bizde ki kalite sizi bozabilir zira :P
Hadi her şeyi geçtim o eşşek ölüsü gibi logolarda mı gözünüze batmadı :D 
Neysa neysa iyi oldu ama. Belki anlarsınız bir nebze ne zahmetli bir iş yaptığımızı. ama olur ya dünya hali belki halaa anlamamış olabilirsiniz diye 189'a kalite atmadım. 190'a attım arada ki farkı görün neymiş ne olmuş vs vs diye.
Höhh rahatladım :D 

4) Belki duymuşsunuzdur. Inu X Boku Secret Service’in Mangakası Cocoa Fujiwara Hayatını Kaybetti. Henüz 31 yaşında olan mangakanın ölüm nedeni bilinmiyor. Ayrıca mangakanın son serisi (ki bu seri bizde biliyorsunuz) Katsute Mahou Shoujo to Aku wa Tekitai shiteita'nın da akıbeti dergi ekibinin kararından sonra açıklanacak. Tüm manga camiasının ve sevenlerinin başı sağolsun.

5) Ben pek sefgili marifetli hünerli mi hünerli cadım Henna'm hastacıklar olmuş. Çok çok geçmiş olsun diliyorum kendisine :)

6) Yeni bir gelenek başlatacaktım bu güncelde emaa çok uzun oldu sankim. Onu da diğer güncellerin birinde başlatırım artıkın. Bu güncelde emeği geçen tüm nakamalarımın ellerine sağlık der v e güncele geçerim.

Güncel Listesi
Dengeki Daisy Bölüm 68

Kimi Ni Todoke Bölüm 71

Koizora Bölüm 18

Orange Bölüm 17

Skip Beat Bölüm 189 – 190 – 191 – 192

Yankee-kun to Megane-chan Bölüm 116

Yumemiru Taiyou Bölüm 38

Mabushi Majo Ailesi Keyifli Okumalar Diler...


Gıdılardan Kiss..

{ 55 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. Elinize sağlık. Orange'ı özlemiştim.

    YanıtlaSil
  2. Son güncelinde baya hüzünlüydün Neobi baya endişenmiştim senin için. İnşallah iyisindir ve iyisinizdir. Emekleriniz çok hakkınız ödenmez çok çok iyi bakın kendinize :) Sago'yu düğünü için kutlar, Henna'ya da çok geçmiş olsun dilerim.
    Skip beat mevzusuna ise canını sıkma sakın. O rezillikten memnun olanlar varsa bırak olsunlar. Öyleleri sizlere yaramaz zaten :) Hepinizin emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi insanlar olduktan sonra sırtımız yere gelmez sağolasın çok iyiyiz bizler merak etmeyin :)

      Sil
  3. Ellerinize emeğinize gözünüze sağlık:-) Akşamımı şenlendirdiniz. 4 bölüm skip görüp sevinmekmek elde mi:-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel sen ne çektiğimi bir de bana sorr :P Reca ettik :D

      Sil
  4. İlk önce güncel için teşekkür ederim. Sonra da beni manga dünyasına atan en sevdiğim seri olan Skip Beat!'ı rezil rüsva edenleri kınıyorum. Normalde çok yazı yazmam ama böyle bir saygısızlığa göz yumamayacağım. Benim ilk tanıdığım manga çeviri ekibi sizdiniz, beni manga okumaya teşvik eden sizdiniz ve sizin eğlenceli köşe yazılarınızdı ve hala da öyle, ailenizin bir parçası olmayabilirim belki ama okuduklarımdan sizleri tanıdığıma inanıyorum.

    Sago seni şimdiden tebrik ederim ve Henna geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen kendini aileden görüyorsan biz de sana kucak açarız Hayal öyle düşünme :) Sadık okur her daim bizdendir. Teşekkürler düşüncelerin için...

      Sil
  5. Ben sizden şaşmam Neobi! Attan inip eşeğimi bineyim durduk yere? :D

    Anam ben de bunu bekliyorum kaç haftadır; dört bölüm gelmiş hemi de! :)

    Teşekkürler. Ellerinize sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah iyiliğini versin YeniAy :D Hüç gülesim yoktu :D Cümlen süper bizim kızlarla baya güldük :D
      Hatta baya da hayıflandım o cümle nasıl gelmedi benim aklıma diye :D
      Biz teşekkür ederiz =)

      Sil
  6. Ben normalde ortak proje olayına pek kızmam belki sevmiştir kendi çevirmek istemiştir diye ama hem çeviri hem de edit o kadar berbattı ki e yuhhhh dedim yani. Manganın her yerinden paint terk akıyordu resmen. Lan bilmiyorsan hiç bulaşma ne rezil ediyorsun kendini değil mi? Bir de sadece edit de değil çeviri de berbat. Daha da berbat olanıysa o berbat bölümü beğenenlerin olması. Lan bu kadar mı düştünüz lan?

    Ben İngilizce okuyabiliyorum mangaları çok şükür ama yine de hemen güncele gelmemek ve boşlukta kalmamak için bazılarını Türkçe okuyorum. Skip Beat'e de burdan başladım okumaya o yüzden çok da ilerlemiyorum güncele gelip mal gibi kalmim diye :D He bir de Neobi'nin notlarını da seviyorum o yüzden de burdan takip etmek güzel oluyor.

    Neyse ya ben de o berbat bölümü görünce bir tarafımla gülmüştüm buraya içimi dökmüş oldum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mugiwara yooo :D Valla söylediklerinin üstüne söz bulamadım. Ağzına sağlık :D

      Sil
    2. Hehe sağol ama asıl sizin elinize sağlık çünkü manganın eski İngilizce bölümlerinde scanlar berbat olmasına rağmen sizin MangaStream'le ortaklığınız sayesinde fıstık gibi scanlerle okuduk mangayı. O kadar uğraşmışsınız etmişsiniz rakibinize bak :D Komik yani :D

      Sil
    3. Ya varya ben çok aradım kim bunlar diye creditte koymamışlar. Gerçi hak verdim ben olsam bende koymam :D Edite mi laf edeyim çeviriye mi o öküz gibi ortada duran logolara mı.. Yoksa balon içine yazılan saçma sapan kişisel yazılara mı neye yani :D

      Sil
    4. Credit koyamazlar çünkü belli bir oluşum değiller galiba bir siteleri adresleri yok yani. Oraya ilgi çekmek için koydular herhalde başka açıklaması olamaz yani bunun :D

      Ama ben Manga-tr'in moderatörü olsam onaylamam o bölümleri ya da ayrı bir yer açarım o tarz saçmalıklar için şimdi 189 ve 190. bölümü o saçma şeyden okuyacaklarına sizden okumalılar diyecem ama hızlı olsun da isterse paint terk olsun diyen insanlar çok sallamayacaktır galiba :D

      Sil
    5. Açıklaması olamayacak kadar saçma bir durum :D Ok hadi editi salla rahatsız olmuyorlar diyeilm. Ee peki çeviri. Okuyup anlamak mümkün değil çünkü geneli sallamasyon. Ya Fuwanın menajeri olan kadını erkek sanıp " o bağlanılabilecek türde bir erkek değil" gibi (tam aklımda değil) cümle kurmuşlar :D Kadın yahu o kadınnn :D

      Sil
    6. Lan aynen hadi anladık İngilizce'n yok gözünde mi yok lan :D :D

      Lan acıdım valla şimdi hee lan karşılarına aldıkları gruba bak bir de kendilerine bak alay konusu ettiler kendilerini resmen :D

      Manga-tr sitesi çok güzel bir site aslında tüm mangalar tek bir yerde oluyor kolaylık oluyor ama böyle troller de çıkmıyor değil işte :D

      Sil
    7. Sorma sorma :D Ya amaçları seri falan değil bence. Çünkü anladığım kadarıyla seriyle zaten zerre alakaları yok olsaydı olay akışını bilir belki biraz cümlelerde oynama yaparlardı :D Trolün böylesi. Bir de etliye sütlüye karışmayız gelen bize sarıyor :D
      Ay mugiwara ne iyi etmişsinde gelmişsin güncelde çok fazla irdeleyip fazla rezil etmeyeyim dedimdi ema çoğu da içimde kalmıştı hani :D Sayende baya bi rahatladım :D
      evet o site gerçekten güzel kendileriyle konuşmuştum ben. Yeniden iletişime geçmemde fayda var. Eğer bizden bölüm alacaklarsa onları kaldırmalarını rica edeceğim zira bizim millet biraz bakar kör mail atıyorlar edit kalitenize ne oldu diye. Buda ayrı bi komedi ya neyse :D

      Sil
  7. Elinize emeğinize sağlık, skip i duymuştum başkalarının çevirdiğini ama cadılarıma ihanet etmeyip sabırla bekledim güncelleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederis sefgili adsız :) bol kaymaklı cillop gibi bölümler hazırladım sizlere :)

      Sil
  8. Tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık. Elleriniz dert görmesin ki bu güzel guncellerin ardı arkası kesilmesin. Ayrıca hikayeyi çok beğendim. Çokta güzel oturmuş skip beat konusu üstüne. Yılların emeği var o manga nın üzerinde kendini bilen ve azıcıkta araştıran bir kisi hakkınızı verecektir der konuyu kapatırm efenim. İyi aksamlar diler sonraki güncel i sabırsızlıkla beklediğimiz hatırlatırım :)

    YanıtlaSil
  9. :)))) Güncel için teşekkürler ara ara bakıyordum yazılarınıda takip ediyorum özletme kendini ayda 2 kez okuyalım yazılarını taksit taksit ver güncelleri :) ayda 1 olunca özletiyorsun 1 ay geçince 1 hafta 1 yıl gibi oluyor geçen güncel bayağı üzülmüştüm kısacık yazmışsın ve skip beat güncel yoktu bende yorumlardan gördüm başkasıda çevirmeye çalışmış ben yinede buraya talibim güncelde olsa güncelin türkçesine burada bakarım :) :) bu arada gelenek filan meraklanmaya başladım güzel birşeyler olursa buraya özgü çok iyi olurdu

    YanıtlaSil
  10. Arigato neobi sensei wow dengeki gelmiş

    YanıtlaSil
  11. Elceğizlerinize sağlık valla hatunlar!!! Senin de ağzına sağlık valla Neo XD Ne güzel yazmışsın, döktürmüşsün yine, bayılıyorum güncel yazılarına. Hiç birini kaçırmam :D Konu hakkında yorumumu yaptım, daha fazla konuşmama gerek yok, biliyorsun sende zaten :D Onu pas geçip en can alıcı konuya geliyorum!!!!!
    PowaQa nerdesin bacım sen. Hasret kaldım Kyou'ya Tsubaki'ye. İki gözüm iki çeşme yollarını gözler oldum ;((( Pow wow dansına ne zaman yeniden başlayıp bize bayram ettirejeksin bajım XD
    Beklemediyim "Black Birde" ve "Kyou Koi wo Hajimemasu" istiyoğummmmmm ;(((
    Daha fazla ağlatıp da hasretle hüzünlere salma beni Powwwwwwww!!!!!!!!
    Ağlarım bak XD
    Not/ Dengeki için ayrı teşekkür xD
    Not2/ Skip için 4 ayrı teşekkür XD
    Şaka bi yana ellerine sağlık hepinizin tekrar :D
    Der ve ufaktan kendi diyarıma yol alırım yeniden, esen kalın efenim XD

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir güncel yazısı olmuş keyifle okudum valla^^ Kesinlikle haklısın maalesef bizim millet seviyor bu tarz emek sömürülerini bunlara itibar etmemek lazım. Ayrıca hastamıza Allahtan acil şifa diliyorum, evlenecek arkadaşa da hayırlı olsun inşallah.
    Son olarak Yankee için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  13. Elinize saglik ..bn mangatr sitesine girdigimde skip beati sizin sanip okumustum sonra yarida bi dur dedim kendime mabushinin cevirisi ve editi ne ara bole oldu be die dusundum sonra sizin siteye baktim guncel yok ee bu nerden geldi die bakarken bi baktim baska bi sitenin allahim okudugumdanda bisey anlamamistim zaten bole bi ferahlik geldi:) neobi sensei bole kotu yapmaz die kisaca kizlar aradaki seviye farki kolayca anlasilio..woow ne uzun yazmisim en iisi bn hemen giddim :D

    YanıtlaSil
  14. Yine çok güzel bir güncel..:) Ben şu hasta halimle güncel yazılarını okuyunca kendime geliyorum, çok mutlu oluyorum..:)
    Skip Beat'in bu manga grubu için önemini az çok biliyorum o yüzden ne zaman başka grubun bölüm verdiğini görsem cinlerim tepeme çıkıyor, sanki başka seri kalmadı da bu seriyi ortadan alıyorlar hem de 180 küsürüncü bölümden.. Mabushi Majo kalitesiyle okumak varken o manga grubundan okuyanlar akıllarını başlarına alsınlar süpürgeyle dalarım! Zaten grip olduğum için sinirliyim, işlerim aksadı...
    Neyse bu kızgın Anka kuşu ne görmüş... Koizora görmüş..:) Koizora'nın her bölümü kalbimi güm güm attırıyor, böyle mükemmel bir seri olabilir mi ya.. Gerçekten bu grubu çok seviyorum, bu ailenin bir parçası olabildiğim için çok mutluyum..:) Neyse çok konuştum..:D Bu aciz Anka Kuşu kaf dağından mangalar diyarına kaçar..:D

    -Ancaks

    YanıtlaSil
  15. süpersiniz ellerinize emeğnize sağlık

    YanıtlaSil
  16. ben manga okumaya sizin sitenizde başladım,başka bir siteye bakınca ihanet ediyormuş gibi hissettiğim için başka türkçe siteden okumuyorum:))) sadece ingilizce okuduğum mangalar da var.Gerçekten emek verici bir iş olduğunu düşünüyorum.Sizi takip ettiğim için yorumsuz bırakmak istemedim, emeği geçen herkesin ellerine sağlık ^_^

    YanıtlaSil
  17. Kyaaaaaaaa Neobi-san günceli çok sevindim ayrıca böyle uzun yazılar yazmanı özlemişim resmen Neobi-sanla oturup sohbet ediyormuşum gibi hissediyorum okurken teşekkürler Skipten 4 bölüm yaşasın
    ayrıca
    Sago tebrik ederim ve hayırlısıyla müstakbel eşinle beraber mutlu huzurlu bir evlilik yapmanı Allahtan diliyorum ;)
    ve Henna geçmiş olsun inşallah sağlık hastalığı olur :)

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık :D Yine çok aydınlatıcı bir günceldi :D Allah yardımcınız olsun ne diyeyim :D

    YanıtlaSil
  19. Yaw iyiki varsınız yaa siz olmasaydınız bu vize haftasının stresi nasıl geçecekti skip beat gelmiş hemde 4 bölüm dengekide gelmiş Allah razı olsun inanılmaz stresliydim hep böyle imdadıma yetişiyorsunuz kızlar çok dua ediyorum size yaa

    YanıtlaSil
  20. Güncel için çok teşekkürler :D elinize sağlık özellikle dengeki daisy için harika bir bölümdü emeği geçen herkese çooook Teşekkürler ~(^.^)~ ♡

    YanıtlaSil
  21. Öncelikle merhabalar... Bu güzel bahar günlerinin gelmesiyle hayatınız renklenir umarım. Biraz kendimden bahsetmek istiyorum. 29 yaşında yaşını başını ve işini almış bir insan evladıyım. Yeppudadan beri hatta daha geriye gidersek şeker kız sitesinden beri Neobiyi takip ediyorum. Aman yanlış anlaşılma olmasın sapık falan değilim. Bir nevi fanıyım diyelim yazılarının. Oradayken çok güzel hikayeler yazardı mesela :) Çok eğlenceli oyunları olurdu. Bende kockoca şeker kız sitesinde erkeğin işi ne dostum sadece oku geç derdim kendime. Daha sonra işleri çok yoğunlaştı tüm site ona kaldı. Birçok şeyden çekti kendi yetişemedi sevdiği muhabbetlere. Bu benim gördüğüm tabi.. Sonrasında o Yeppudaya geçti bense askere :D (mecburi vatan hizmeti :P) Geldiğimde mangalarla uğraşırken gördüm onu. Pek sevgili dostu (yani öye umuyorum) Nurdishi de o zaman tanıdım. İki kişiydiler ama çok severek yapıyorlardı işlerini.
    Nerden biliyorsun dış kapının mandalı derseniz... Çok eski bir takipçi olduğumu belirtmiştim.
    Her neyse yazıları da güncelleride çok zevkliydi. Yani zevk aldıklarını hissedebiliyordunuz. Onlar sayesinde Skip bir numaralı mangam oldu. Sunako ideal kız tipim desem çok abartmış olurum :D
    Yani kısaca Shoujoların aslında kızlar için olmadığını anladım sayelerinde.
    Ne diyordum skip evet. Eski bölümlere Neobinin kendi fikrimce kendini geliştirdiği döneme giderseniz bu işe nasıl bir şevkle başladığını görürsünüz. Bölüm içi notları o kadar fazla olurdu ki seriyi bırakıp da o notlara takılan ya da sırf o notlar için skip okuyan dostlarım olduğunu bilirim.
    Sonra zamanla kendini geliştirdi.. Hemde gördüğüm üzere tek başına yaptı bunu hiçbir yardım almadan. Keza Nurdishde öyle diye düşünüyorum..
    Geliştiler ve yükümlülükleri arttı, sevenleri çoğaldı, seriler arttı... Sayelerinde birçok yeni ve güzel seriyle tanıştım, çok kalender insanlarla tnaıştım (her ne kadar hiç konuşmasamda şimdiye kadar)
    şu monoton hayatıma bir renk bir nefes eklediniz.
    Fakat nedense bu gidişat hiç hoşuma gitmiyor. Çünkü ne zaman böyle etrafa saçtığı ışığı sönse yavaşça gizlice sessizce çekildiğini biliyorum..
    Şuan burada bu yazıyı yazmamın sebebi bunu tekrardan farketmiş olmam.
    Neobi umarım kaybetmeye başladığın şevkini geri kazanırsın. Çünkü sen bu manga alemine çok fazla şey kazandırdın. Bir sürü insan kazandırdın mesela bir sürü manga editörü yetiştirdin, bir sürü güzel seriye imzanı attın bizlerle buluşturdun, Shoujo'yu pek çok erkeğin sevmesini sağladın, pek çok sitenin zamanında ellerinin tersiyle ittiği shoujoyu değerli hale getirdin ve getirdiniz...
    Benim gibi hayatın monotonluğunda kaybolmuş koca adamı bile kendinize hayran bıraktınız :)
    Yaptığınız işi para verseler yapmazken bunca yıldır emek emek hiçbir karşılık almadan her daim güler yüzle devam ettirdiniz.
    Skipi çevirenler olmuş gördüm yazın üzerine. Böyle sitem edince bakma gereği duydum istemsiz. Berbat kelimesinin sözlük anlamı gelse de gözümün önüne bilsem ki başka bir grup Skip Beat'ı altın tepsiyle sunacak önüme sizi teemin ederim ne Nurdishi'in nefes, Ne de senin can verdiğin Skipi başka bir yerden okumaya tenezzül bile etmem. Yıllarca beklemem gerekse de sabırla sizi beklerim. Çünkü Türkçe tabirinde Skip Beat'ı Skip yapan sizlersiniz :)
    Yani kısaca benim gönül dostlarım bu benim ilk ve muhtemelen son yorumum olacak ama umarım oluşturduğunuz bu gönül evinden asla ayrılmaz ve eski şevkinizle sarılırsınız yine işlerinize :)
    Şuan Shoju dendiğinde benim aklıma gelen tek ve rakipsiz manga bilginleri sizsiniz. Bunca insanı yetim koymak serilerden ayırmak istemezsiniz diye düşünüyorum :)
    Gittikçe güçlenin daha da güçlenin sevgili cadılar. Çünkü şuan yıllar içinde emek emek tırmandığınız dağın bu zirve noktası bu alanda gerçekten sizin hakkınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu okudum okuyalı ne desem de bana hissettiklerini aktarabilsem şuraya diye düşşündüm düşündüm düşündüm... Ama yok senin bana bizlere yaşattığın bu mutluluk karşısında ben sana nasıl cevap vereyim bilemedim be ediz :) Uzun zamandır hatta şu aralar pek sık düşündüğüm "kızım bu kadar emek çaba sarfediyorsun da ne alıyorsun karşılığında" cümlesine senin şu sözlerin çok güzel cevap oldu. Evet dediğin gibi bunca yıldır bu işin içindeyim, şuan olduğum yere (edit konusunda) hiçbir yardım almadan geldim, çok çabaladım, ama son zamanlarda hep "değmezmiş" modundaydım. Verdiğim emekler, çabalar, uğraşlar ve de en önemlisi zaman ve güven konusunda çok kızar bir haldeydim kendime. Hayal kırıklığım çok büyüktü.
      Öyle bir zamanda geldin ki benim güzel yürekli arkadaşım aldığım karardan beni geri çevirmeyi başardın.
      Şuna emin ol sen bana şuan al şu kadar parayı emeklerinin karşılığı olsun deseydin ben ne bu derece mutlu ne de motive olabilirdim. Şimdi bilsem ki isim olarak Mabushi Majo olsa da benim için çok kıymetli olan bu mükemmel evde beni sevmeyen bin kişi olsun, ben sırf senin ve senin gibi düşünen belki birkaç kişi için gittiği yere kadar götüreceğim.
      İçin rahat ve benim el attığım yaptığım bir şekilde ufak da olsa emek verdiğim her neyi okuduysan da helali hoş olsun :)

      Sil
    2. Ah be güzel insan... Bu motivasyona ne kadar ihtiyacımız vardı bilemezsin. :'( Yorumunu okurken gerçekten çok duygulandım. Bizi bizim kadar iyi tanıyıp çözmüşsün. Hatta şüphelendim acaba bu yorumu yapan bizden biri midir diye ama bizden böyle güzel bir yorum çıkmaz herhalde. :D
      Az bile olsa, senin gibi düşünenler için bu işe devam etmeye değer. Gerçekten çok mutlu olduk böyle düşünmene. Allah nasip ettiğince bu işi yapmaya devam edeceğiz. Biz manga işini gerçekten çok seviyoruz. Her ne kadar olumsuzluklar yaşasak da senin ve senin gibi güzel insanların varlığı sayesinde çevirmeye/editlemeye devam edeceğiz. :) Çok teşekkürler Ediz. Lütfen arada sırada bizi motive etmeye gel. :)

      Sil
  22. Emeği geçen tüm arkadaşların ellerine sağlık :)
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  23. ellerine sağlık Neobim. geç oldu yorumama mazeretim vardı ondan yoksa hiç kaçırır mıyım senin güncellerini :)
    pek güzel yazmışsın hatta az bile olmuş. ben o bölümü okumadım bile hiç göz zevkimi bozamam :)
    gelelim günceldeki bölümlere maşallah maşallah ellerine sağlık cadılar. hızınız hiç kesilmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah canım benim. Ben bilirim seni herkes kaçırır belki ama sen kaçırmazsın benim güncelimi :)) Bu sefer mazertin var hem sesim çıkmıyor emaa diğer güncelimde eski hızında eski yerinde görmek istiyorum seni anlaştık :D

      Sil
    2. Canım benim, seni en enerjik ve huzurlu halinle sabırsızlıkla bekliyoruz. :)

      Sil
  24. Ne-san güncel için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  25. Allah belasını versin Mangatr'nin. Bak sen Çeviri grubundan birisin söylüyorsun siliyorlar biz söyleyince atarlanıyorlar. Daha önceden dedim bak bu Acelemanga Bleach çevirisi yapıyor ama afedersin b*k gibi edit yapıyor. Böylelerine prim vemeyin. Çeviri Türkiye'de böyle mi gelişecek. Sitenizin en azından bi standardı olsun. Adamın biri bana küfür etti. Adam emek veriyor bilmem ne falanda filan dedi. Bu adam başlarda 6-7 seri çeviriyordu sonra dedi uzun sürüyor edit yapmıyorum. One Piece'i Tortuga çeviriyor bıraktı Naruto bitti diğer serileri de bıraktı. Hatta çeviriyi de bıraktı sonra bi daha geldi çeviri yapıyor. Dedim adam edit biliyor ama yapmıyor başta yapıyordu. Bak onunki emek Skip Beat'ı yapanınki emek değil. Benim ne seninle nede Skip Beat'la bi sorunum var. Bilakis zaten hep buradan takip ediyorum, edeceğim sen söylemesen haberim de olmazdı bu durumdan. Ama bu çifte standarda tepkiliyim. Zaten gidip bide Mangatürk'ten indirip yüklüyorlar bazı seriler. Çeviri grubuna da Mangatürk yazıyorlar hey yavrum hey. Anonim de çok mu zor. Bak bu da Acelemanga editi http://i.hizliresim.com/a5PqYg.jpg

    Güncel için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi arkadaşım dediğin seriyle olan olayı tahmin edersin ki biz bilmiyoruz. Yani o seride yapılan çeviri ve edite laf etmek bize düşmez. Güzel bir dille bu rahatsız olduğun konuyu mangatr'de ki arkadaşlarla konuşursan güzel neticeler alacağını düşünüyorum :)
      Çünkü buradan bu şekilde onlarla ilgili olumsuz yorumlar yapman seni bir neticeye ulaştırmaz hem de arkadan konuşmaya girer biraz ki bence hoş bir davranış da değil =)
      Ve rica ederiz..

      Sil
    2. Anlattım işte olayı. Orada zaten bi çözüm bulamadım ve bu saatten sonra da bi beklentim yok. Hani bak böyle de bi durum var demek istedim size. Kesinlikle MabushiMajo ile herhangi bir sorunum yok :)

      Önünde konuştum anlamadı bu saatten sonra ha arkadan ha fizandan konuşmuşum :D Yorum yapmaktan kaçınsanda sende biliyorsun onun edit olmadığını. Neyse içimi döktüm rahatladım :D

      Sil
    3. Beni karıştırma :D
      Ne diyeyim bilemedim hayırlısı neyse o olsun :) Vardır belki bir sorunları belki yoğunlardır inan bir fikrim yok. Artık görürseler buradan cevap verirler herlade :D

      Sil
    4. Şimdi bir kere sen o olayın doğrusunu anlat önce, sonra laflarına dikkat et.
      Sen kim olayorsunda tanımadığın etmediğin insanlara bela okuyabiliyorsun, çok bela okumak istiyorsan evinde ayna vardır muhakkak geç karşısına oku dilediğince.
      Bu iki seri arasındani konu farklı.
      Sitenin prensibi bir seride iyi olan blmlerinin kalmasıdır.
      Senin dediğin olayda bleachi çeviren tek grup var o da acele manga. Onların da sitesine girdiysen orda açıklamalarını görmüşsündür, bir an önce verip okuyucuya sunmaktır diyor, yani onlarda kabul ediyorlar editlerinin iyi olmadığını ve adı üstünde millet hızlı kavuşsun diye blmlere acele verdiklerini.
      Sen bunu bilip, üstüne gelip düzgün eleştiri yapmak yerine adamlara hakaret edersen millette sana karşı çıkar. Babamızın grubu değil keyfimizden karşı çıkmadık sana, o gruba hakaret ettiğin için çıktık.
      Biz sana orda eğer çevirisini iyi yapan bir grup varsa getirip onları yüklersin bu kötü çeviriler de silinip yerine iyi olanlar onaylanır dedik. Ayrıca okumuyorsan okuma kimse kafana silah dayamamış illa okuyacaksın diye, millet orada yüklenmesini istediği için yüklendi o blmler.
      Şimdi skip olayına gelirsek aralarındaki fark şu, skipin iyi çevirisi mevcut. Bununla birlikte mabushinin blmleri bir hafta bekletme kuralı var. Yani bu iyi blmler yüklenene kadar o kötü blmler yüklenmişti. Neobi ya da nurdish kendilerine bildirmeden önce adminlerden biri mabushinin serilerini yükleyen arkadaşa "iki blm başka kişiler tarafından eklenmiş ama editi ve çevirisi kötü, sen serileri güncelleyeceğin zaman bu iki blmu atlama bunları silip onları onaylayalım" demişti zaten. Sonra da skip yüklendiği zaman o blmelerin silinmesinin nedeni bu.
      Kural olarak hangi çeviri olursa olsun daima iyi olan çeviri kalır.
      Onun da nedeni şu, şu anda sistem iki farklı grup tarafından yapılan aynı manganın çevirisini aynı anda gösteremiyor, o yüzden iyi olan çeviri kalıyor.
      Bleach ile aralarındaki fark birinin iyi çevirisinin olması, diğerinin ise alternatif çevirisi olmaması.
      Ama sen hala bunu anlamayan biri olduğun için beynin kavrayamıyor tabii ki. Sende haklısın napalım.
      Bu arada orada sen acele mangaya, o kadar kişinin bütün uyarılarına rağmen, hakaret ettiğin için, arkadaş sinirlenip sana küfretti ve sende geri durmadın sende ona küfrettin.
      Gelip burda "bana küfür ettiler" diyip senin ne yaptığını söylememen ve olayın aslını anlatmayıp, sadece sana uygun yerleri anlatıp, gerisini boşlaman, nasıl biri olduğunu açıklıyor zaten.

      Sil
    5. Bunların dışında eğer siteyle ilgili bir derdin varsa, orada e mail atabileceğin bir iletişim bölümü, adminlere ulaşabileceğin bir chat bu ikisi dışında da face sayfarı var, çok istiyor olsaydın derdini gidip ısrarla oradan, kimseye hakaret etmeden anlatmaya çalışırdın.
      Ki adminlerin üçü de her gelen eleştiriye bakıyor ve cevap veriyorlar ellerinden geldiğince. Ama yok senin derdin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek anladığım kadarıyla.
      Ha bir şey daha, çok merak ettim acaba neden belirgin bir isimle degil de sürekli anon olarak yapıyorsun bu saldırılarını. O günkü olay sırasında da anondun, şimdi de anonsun.
      Bir korkun yoksa çık adam gibi kim olduğun belliyken yap bu yorumlarını. Bilip bilmeden sırf insanlara nasıl iftiralar atabilirim diye düşünüp ortalarda dolanıp millete çamur atma.
      Söyleyeceklerim bu kadar, zaten biraz düşüncen varsa, şapkanı önüne alıp düşünürsün ben nerde hatalıyım, onlar nerede hatalı diye. Sen kim oluyorsun diye sorarsan da, sadece sitenin bir takipçisi ve üyesiyim. Ama bu karalamalarına sessiz kalmak istemedim, herkes gerçeği bilsin madem böyle bir yerde bu şekilde insanlara bela okuyorsun. Millet birde bu açıdan bilsin olayı, o tartışmanın içinde olan başka birinin ağzından duysunlar dedim.
      Yükleme olayına gelince serileri üyeler yüklüyor siteye, isteyen istediği yerden indirip yükler, kimseye karışamazsın, bazen çeviri grubunun yanlış yazılması da bu yüzden oluyor. Bunun dışında adminler blmleri onaylarken izin vermeyen grupların çevirilerini zaten onaylamıyor. Zaten e maille ya da chatten geri bildirim yaptığınızda falanca mangada yanlış grup ismi yazılmış, doğrusu bu diye ya da bu grubun izni yok yükleme için neden yüklenmiş diye düzeltiliyor hemen ya da blmler siliniyor. Böyle bir iki olay oldu çünkü ve bir iki şeyin gözden kaçması normaldir.
      Neyse daha fazla cevap verme gereği duymuyorum sana. Anlayan anlamıştır zaten işin aslını. Beğenmiyorsan bir daha girmezsin o siteye kimse zorlamıyor seni.
      Son olarak burada böyle bir taştışma yapıp hepinizi rahatsız ettiğimiz için, kendi adıma özür dilerim arkadaşlar. :(

      Sil
    6. Dedim böyle bi çeviri grubu olmasa daha iyi. Edit mi şimdi onlar. Küfür etmeye admin başladı. Acele manga çevirisini adminler yüklüyor. Mangatürk'ün forumunda hangi mangaları çevirdikleri belli. Sırf oradan indirdin diye Mangatürk mü yazılır? O bölümler hala Mangatürk adıyla duruyor. Hani üyeler yüklüyordu? 3 farklı çeviri grubu var Bleach'i çeviren bilip bilmeden konuşuyorsun. Serileri üyeler yüklüyor diyorsun benim gördüğüm Mangatürk yazanları adminler yükledi. Kafana göre şeyler uydurup savunma yapma.

      Sil
    7. Kafaya göre şeyler uydurup savunma yapanın kim olduğu şimdi belli oldu. Sana küfür eden kişi admin değildi, üyelerden biriydi. Sen daha bunu bilmeden gelip suçlamalarına devam ediyorsun bu bir. İkincisi ben sana küfür etmeye "sen" başladın gibi bişey demedim. Sen o kadar uyarıya rağmen acele mangaya hakaret ettiğin için arkadaş küfür etti, sen de geri durmadın sen de küfür ettin dedim.
      Acele manga çevirisini adminler dışında yükleyen 3 kişi daha var orada. Adminler o seride sadece 12 blm yüklemiş, kalan blmler 3 farklı üye yüklemiş, onlarda karışık yüklemiş farkındaysan.
      Haklı olduğun tek bir yer var o da bleachi başka grupların çevirdiğini bilmemem, takip etmediğim için bilmemem gayet normal. Ama burada da konu dönüp dolaşıp ısrarla sana anlatmak istediğimiz şeye geliyor. Madem düzgün çevirisi var diyorsun, önce adminlere iyi çevirileri yükleyeceğini bildirip, acele mangaya ait olan blmlerin silinmesini isteyebilir sonra da o düzgün çevirileri yükleyebilirdin. Olay bu kadar basit ve senin ısrarla anlamak istemediğin şeylerden biri bu. Sen yükledin de onlar mı onaylamadı?
      Yanlış yazılan çeviri grupları konusuna gelince ne demişim yukarıda çık tekrar oku diycem ama yine gözden kaçıracaksın, onun için al kopyalıyorum tekrar "dikkatlice" oku.
      "Yükleme olayına gelince serileri üyeler yüklüyor siteye, isteyen istediği yerden indirip yükler, kimseye karışamazsın, bazen çeviri grubunun yanlış yazılması da bu yüzden oluyor. Bunun dışında adminler blmleri onaylarken izin vermeyen grupların çevirilerini zaten onaylamıyor. Zaten e maille ya da chatten geri bildirim yaptığınızda falanca mangada yanlış grup ismi yazılmış, doğrusu bu diye ya da bu grubun izni yok yükleme için neden yüklenmiş diye düzeltiliyor hemen ya da blmler siliniyor. Böyle bir iki olay oldu çünkü ve bir iki şeyin gözden kaçması normaldir."
      Yani sen önce kendine sor, sen onlara gördüğün yanlış yazılmış çeviri gruplarını maille bildirdin de mi düzeltilmedi o isimler?
      Ben kendim bir iki kere gözüme çarpan yanlış yazılmış çeviri gruplarını bildirdim ve görülür görülmez düzeltildi o isimler. Yani bildirdiğin takdirde hala düzeltilmemişse o zaman tamam derim ve sana hak veririm.
      Son olarak üyeler yüklüyor blmler evet, adminler yoğun olduğu için fırsat bulabildiklerinde maille ya da faceden gelen istekleri yükleyebiliyorlar. Zaten hepi topu 3 admin var, her şeye yetişmelerini bekleyemezsin, onlar da her zaman der "hataları bize bildirin ki düzeltelim, bu kadar yoğunluk arasında gözümüzden kaçan şeyler olabilir."
      Şimdi bütün sorularına ilk iki yorumumdaki cevapları yeniden verdim, başka derdin varsa arkadaşlara maille bildirip derdini anlatabilirsin.
      Ama sanırım sen laf kalabalığı yapmaya devam edeceksin. Ne diyelim kendini mutlu hissedeceksen devam et arkadaşım. :D

      Sil
    8. Merhabalar,
      Ben Manga-tr yetkililerinden biriyim. Ve elbette bu konuda bir şeyler yazıp açıklık getirmem gerekiyor. Bu güzel çeviri grubunun sayfasına neden böyle bir tartışma başlatılmış merak içerisindeyim. Manga-tr'ye gelip AceleManga'ya hakaret ediyorsunuz, buraya gelip Manga-tr'ye hakaret ediyorsunuz. Siteden siteye bu şekilde farklı farklı devam ediyor mu? İnsanlar arasında yakışı kalır bir davranış olarak değerlendirmez. Sorun yaşadığınız bir gruba giderek direkt olarak söylebilirsiniz.

      1- Manga-tr'nin 3 admini vardır. emresycn, CloudT ve DarkMP. Adminlerden hiçbiri hakaret içerikli veya küfürlü konuşmaz. Bu kişilerin dışında chatte her gördüğünüz kişiyi admin sanmayınız. Bu nedenle bir sorununuz olduğunda chatte çözüm bulamıyorsanız, iletişimden bize ulaşabilirsiniz.

      2-Adminler de bazen manga yüklüyor fakat çoğunlukla üyeler yüklemekte ve takdir edersiniz ki onay aşamasında bütün mangaları okumamız gerçek dışı bir olay. Bizim kontrol etmemiz bölümlerin düzgün yüklenip yüklenilmemesi ile ilgili ve çeviri grubunun izni olup olmadığıyla ilgili oluyor. Bu nedenle yüklenen mangaların içeriği çalıntı veya değil bilmemizin imkanı yok. Ancak o çevirinin yetkilisi gelip uyarırsa veya ilgili bir okuyucu bize bildirirse düzeltebiliyoruz.

      3- O zamanki olayda ben konuşmaya katılıp küfürlü ve hakaret içeren mesajları sildim, devam etmesi durumunda banlayabileceğimi belirttim. Mesajları silmem konusunda bir şikayetiniz olamaz, pek tabii sileceğim, sitenin ortasında böyle şeylerin yaşanmasını mümkün olduğunca engellemeliyim. Ayrıca chat sayfamız başka grupları aşağılama yeri değildir, takdiri okuyucular verebilir.

      4- Gösterdiğiniz Bleach editindeki düşük çözünürlüğün sebebi editör değildir. Yargılamadan önce birazcık araştırmış olsanız birazcık onların sitesine veya başka yerlere bakmış olsaydınız çeviri grubunun göründüğünden masum olduğunu öğrenebilecektiniz. Bilmiyor olabilirsiniz fakat manga.anitr adresli kota dostu manga okuma sitemiz var. Buradaki bütün mangaların çözünürlükleri dolayısıyla kaliteleri düşürülmüş haldedir. O site bu amaçla kuruldu. Manga sayfalarının boyutlarını kimisi 3 kimisi 10 katı kadar düşürülerek, internet kotası sorunu yaşayan okuyucular için alternatif sağlamış olduk. Mevcut şartlarda ulaşılabilirliği yönünden bizim için daha elverişli olduğu için gördüğünüz Bleach sayfası da oradan Manga-tr'ye aktarılmıştır.

      5- Mangaların kaldırılması konusunda... Sistemimize aynı mangaya ait aynı bölümler eklendiği zaman otomatik olarak biri diğerinin üzerine kopyalanıyor ve sadece biri gösterilebiliyor. Hiç istemediğimiz halde birisini silmek zorunda kalıyoruz. İkisini birden gösterebilmek için sistem üzerinde çalışmalarımız mevcut. Umarım ileride başarabiliriz. AceleManga'da ki durum ile Skip Beat farklı bir olay. Farkettiyseniz Skip Beat'e yeni bölümler gelene kadar önceki grubun çevirisini yayınladık. Sonra daha iyisi gelince kaldırdık. AceleManga'dan daha iyi bir alternatif gelirse AceleManga'nın çalışmaları da silinir. Bu değişmez kuraldır, Çifte Standart diye bir şey yoktur.

      Bu konuda diyeceğiniz başka şeyler varsa da bize ulaşın, ne yapabiliriz diye düşünürüz. Arkadaşları rahatsız etmeye hakkımız yok.

      Sil
    9. Sevgili arkadaşlarım ilk yorumu yayınladım diye diğerlerini de yayınladım ki karşılıklı kontak kurulabilsin ama ilk yorumumda da dediğim gibi burası bunun yeri değil. Olay yönünden sapmış gibi görünüyor. Yazılabilecek her şey yazıldı diye düşünüyorum o sebeple bu olayla ilgili gelebilecek artı bir yorumu daha yayınlamayacağım bunun için affınıza sığınıyorum şimdiden.

      Sil
  26. Skip okuyup okumama arasında giden gencim :/ okumak istiyorum ama korkuyorum acaba size yetişebilir miyim yetişemez miyim.. Yetişemezsem bir dert yetişirsem ayrı bir dert :D hala devam ediyor değil mi skip üfff yaa ben çok kararsızım.. :(( Kaç senedir okuyacağım deyip durdum hala okuyamadım şu skip i :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen naptın be buket?! :D okumak zorunda olduğunu biliyorsun!!! çabuk indir ve her birini oku bakayım! :D tam gaz devamız, merak etme ;)

      Sil
    2. buket kesinlikle başlamalısın derim ve endişen olmasın okumaya başladığında bölümleri ardı ardına okumaya başlayacak ve duramayacaksın :) en kısa zamanda yetişir bir de yeni bölüm ne zaman demeye başlarsın :)

      Sil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -