Gönderen : Nurdish 4 Nisan 2015 Cumartesi


Merhabalar!
Tekrar sizlerle birlikteyiz ancak bu güncelde sizlere pek de mutlu edecek bir güncel maalesef veremiyorum. Biraz kasvetli ve üzücü bir güncelle karşılaşacaksınız. 
Öncelikle "Mabushi Günceli" adı altında güncellerimizi her hafta vermeyi planlıyorduk, biliyorsunuz. Ancak güncelleri tekrar bölmeye karar verdik. Ama yine de elinde fazla bölüm olan diğer güncellere de verebilir tabii. Duruma göre hareket edeceğiz. Ve de ben güncel günümü eskisi gibi Cuma'ya alıyorum.

Üzücü haberimize gelince... Eva gruptan ayrılmaya karar verdi. Bizde gerçekten çok emeği var, Sunako'mda, Yamada'mda, Sapa'mda çok emeği var. Bu grup için çok eleman yetiştirdi, çok manga editledi. Her şey için sana çok teşekkür ederiz Eva! İnşallah bundan sonraki manga hayatında da başarılarına devam edersin. Allah yolunu açık etsin kuzum.  Bir kaç bölüm daha elinde varmış, onları da tamamlayıp bize veda edecek. :(

Diğer üzücü bir haberimiz ise Exterminate! başlığı altındaki bırakılan mangalarımız. Magician ve Youth Gone Wild mahnwaları Eva ile yoluna devam ediyor. Yani onları Exterminate başlığı altına alacağız. 

Bu üzücü haberden sonra dolandırıcılara karşı uyanık olmanız adına sizlere 2 ibretlik hikaye anlatacağım.  -Gerçek yaşamdan alıntıdır-

Dolandırıcılık 1: 
Hanım kız kuzenim geçenlerde iphone 5s midir s5 midir nedir işte, bu telefonu sahibinden.com sitesinden satmak için ilan verdi. Bu sitede güvenli e-ticaret varmış, güyaaa... Neyse, kızcağız bir müşteri buldu, konuştu güzel bir teklife sattı telefonu. Bartın'dan MEHMET YOL diye birisine telefonu gönderdi ama kargo şirketinin şubesine göndermesini isterdi. Velhasıl kelam, telefon gitti, iki gün sonra o şahısdan mesaj geldi, "telefonunuz kriterlerimize uygun olmadığından iade ediyorum." dedi. Kız bozuldu tabii neyse beğenmedi gönderdi dedi. Sonra kargo şirkete geri geldi. Açar bakar ki içinden oyuncak gibi saçma sapan sahte bir telefon çıkmaz mı?! Hem de abuk subuk bir samsung kutusundan!!! Kızın başından aşağı kaynar sular döküldü.  Apar topar gittik kargo şubesine, bir tutanak tutturduk. Şunu aklınızda tutun, eğer internetten bir sipariş  vermişseniz kesinlikle paketi kargocunun yanında açın. Kargocular ısrarla bu konuda yardımcı olmak istemiyor, işleri uzuyor çünkü ama siz baskı yapın durum budur diye tutanak tutturun. Sonracıma, bizim için bir tutanak tuttular, gelen mal şudur, telefonun İME'si budur diye. Adamlar da cidden çok üzüldü durumumuza. Aldık tutanağı hemen sahibinden'e gönderdik. Sizi tekrar uyarıyorum, sahibinden güvenli satış yapıyor cart curt yalan 
bunlar. Çok zorlarılar kızı. Çağrı merkezleri felaket, kızı ordan buraya burdan şuraya yönlendirdiler durdular. İşin pisi bir kaç gün için de de para iade edilecek dolandırıcı herife! Gerçekten çok sıkıntılı. Sonunda kız birine ulaşmayı başardı ve ordan resmi bir yazı alırsanız iade işlemi durdurulacak dediler. Hemen avukata başvurdu ve işlemi durdurdu. Şu an süreç devam ediyor. Akla gelmeyecek bir yöntem. 

Dolandırıcılık 2:
Bu sıra saçma sapan, adinin adisi virüsler dolanıyor etrafta. Belki duymuşsunuzdur, TTNET, PTT gibi kurumlardan mailler geliyor, borcunuz var, paketiniz var detayları görmek için ekli dosyaya bakın vs.tarzında mailler dolanıyor. Bizi de bilgi işlemci abimiz uyarmıştı böyle maillere bakmayın açmayın sakın diye. Hatta ona da gelmişti, bana sormuştu var mı böyle paketin diye, yok demiştim ben de. Hemen silmişti. Lakin bizim şirkette hiç sevmediğim bir abla o maillerden birini açtı... Hooop! Virüs anında yayıldı. İşin pisi bilgi işlemci abinin PC'si paylaşıma açık olduğu için ona da bulaştı. Kadın fişi çekti de ana programa ulaşmayı beceremedi şerefsizler. Adamlar virüsü yayıp tüm dosyaların adını değiştiriyor ve şifreliyor. Sonra da diyor ki bunları geri istiyorsanız şuraya bilmem ne kadar para yatırın. Çok profesyonelce valla. Şaşırmamak elde değil! Hatta saygı bile duyasım geldi yani. :P Ama ciddi sıkıntı bir şirket için. Bizde öyle bir şey olmadı çok şükür. Giden dosyaların yedekleri vardı zaten. Halloldu yani.

Uyanıklık adına yayınladığım kamu spotumu aklınızın bir köşesinde tutun ve uyanık olun gençler! Eğer başınıza böyle şeyler gelmişse sizleri de dinlemek isteriz. ;)

Gelelim bölümlerimize... Pek beklediğiniz gibi olmayacak ama sizi 1 sunako ile kandırabilirim sanırım. 
Yamato Nadeshiko Shichi Henge- 131.Bölüm
Youth Gone Wild- 18.Bölüm
Magician- 111.Bölüm
Taiyou no Ie Bölüm 26-27.Bölüm
Youko x Boku SS Bölüm 24-25.Bölüm
Hana-kun to Koisuru Watashi 2.Bölüm
Kedamono Karashi Bölüm 3-4.Bölüm
Kami-sama, Danna-sama 3.Bölüm
Nise no Chigiri 1.Bölüm


Afiyetler olsun!

Not: Arkadaşlar bu mangalardan eklenmemiş olan varsa lütfen beni uyarın.

{ 20 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. aaa büyük geçmişler olsun, insanlar neler yapıyolar ya..ben de netten alışveriş yaparım ama her yerden değil, Allah a şükür bişey gelmedi başıma, dikkatli olmak lazım...bu arada eva ya da teşekkürler verdiği bölümler için yolun açık olsun :) güncel için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde alıcı dolandırılır ama bunda satici dolandırıldı resmen. Dikkatli olmak lazim. Herkesin başına gelebilirgelebilir.
      Rica ederiz. Bu guncelde de Evanin çok emeği var. Tüm cadılarimizin ellerine sağlık.

      Sil
  2. Eva'ya tüm emekleri için çok Teşekkürler.
    Dolandırıcılar her yerde malesef reelde sanalda...
    Güncel gayet iyi :) Yeni serilerden de güncel var oh :)
    Emeği geçen arkadaşların teker teker ellerine sağlık :)
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun.
      Ama gerçekten saygı duyulasi dolandırıcılar da var etrafta. Allah kkarşılaştırmasin. :-)

      Sil
  3. teşekkürler güncel için ve ben hala çok üzgünüm eva'nın gruptan ayrılmasına.hem de çok.o benim senseim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok cadıya hocalik yaptı. Kısmet işte. Hayırlısı olsun.

      Sil
  4. Teşekkürler cadılar ellerinize sağlık
    Eva ayrıldı mı? :( birçok şey için ona borçluyum :'(

    YanıtlaSil
  5. Emeği geçen herkese teşkkürler

    YanıtlaSil
  6. çok üzücü bi güncel oldu benim için. Evam senseim benim emeği büyük üstümde. neler çekti kız benden :( keşke ayrılmasa desek de inşallah iletişimi kaybetmeyeceğiz bu teselli olacak.
    bölümler arada kaynamasın emeği geçen cadılarımıza haksızlık olmasın teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, iletişim devam edecek inşallah.

      Sil
  7. Elinize saglik ..evayada sonraki manga hayatinda mutluluklar :D ama cidden cik sevdiim mangalardan biri yarida birakilmis :(nurdish sensei skip beatin 189 bolumunu baska bir grup yayinlamis haberin varmi acaba mangaturk sitesind

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skip'in o bölümünü okudun mu? Baktım da 2 sayfadan fazlasına tahammül edemedim! xD Yapılan işlere saygım sonsuz da bırakılmamış, devam eden bir projeyi alıp da böyle bir bölüm ortaya çıkardıklarına inanamıyorum. :D Merak etmeyin, biz tam gaz devam ediyoruz ;)

      Sil
  8. Ellerinize sağlık. Güncel için teşekkürler. Bilgilendirici kamu spotu için de. Umarım ileride Eva-san yine birçok projede başarılı olur :)

    YanıtlaSil
  9. İnsana kriz geçirtir bu dolandırıcılar..:/ Geçmiş olsun ablam umarım bir sorun daha olmadan biter telefon olayı..
    Eva ablaaaa gitmeee... Bana editi sen öğrettin senin hakkını nasıl ödeyeceğiz biz.. Çok teşekkür ederim Eva abla umarım mangalardaki başarıların devam eder..
    Bu arada güncel yine güzeldi ama hüzünlüydü.. Ellerinize sağlık Mabushi Majo cadıları..:)

    -Ancaks

    YanıtlaSil
  10. Yav şimdi ağlıycam valla Eva nerelere gidiyorsun ilk görünce şaşaladım bakakaldım Eva'sız (yazarken bile bi garip oluyorum )Bi tarafı eksik olcak buranın alışmıştık projelerde adını görmeye :( Umarım bundan sonra hayatın istediğin gibi geçer Bu arada güncel ve bilgilendirme için de teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  12. Güncel için teşekkürler *-* . Maalesef böyle olaylar çok oluyor Nurdish Abla :/ . Gerçi ilk defa satıcı kandıran birisini gördüm .-. . Bir arkadaşımın siparişi de iki yıldır gelmedi... Kuzenimin de siparişi çakma gelmişti... Eva Abla için de... Umarım gerek manga olgere, gerek normal olarak hayatı iyi gider :3 . Bir de Nurdish Abla bir aydır ulaşamıyorum size QwQ...

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar güncel için çok çok teşekkürler ellerinize sağlık. Yalnız bir şey sormak istiyorum YGW ve Magician tamamen mi bırakıldı yoksa yeni biri bulunana kadar mı kalacak öyle. Evachanın gitmesine bende üzüldüm de Eva chan başka bir grubamı geçti onunla yollarına devam edecek demişsiniz de mangalar için anlayamadım ya benim kafam karıştı :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. YGW manhwası Eva ile Mabushi Majo'dan bağımsız olarak devam edecek. Takipte olun.

      Sil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -