Gönderen : powaQa 27 Mart 2013 Çarşamba




 Hay bin günceller adına! Selamlar olsun Mabushi-chan & Mabushi-kun'lar..!


Güncel yazılarında bazen ne yazacağımızı bilemeyip, bir süre öylece boş gözlerle ekrana baktığımız anlarımız çoktur… Nerden ne bulmalı, içerik ne olmalı diye…  Sonra hafiften bir omuz silkilir ve o an ilk akla ne gelirse dile gelmeye başlar klavyenin tuşlarından.Bir bakmışsın ki, upuzun bir denemeye(-cik) dönüşüvermiştir. 

Bugün esasında ''Ustalara Saygı Kuşağı '' bölümlerime adım atmak istiyordum , ancak şuan buna pek halim olmadığını söylersem yanlış olmamış olur. Bir sonraki hafta başlarız artık. Yavaştan manga tarihine geçiş yapmak, insanların ne şartlarda hayallerine ulaşabilmek adına, ne aşamalardan geçmiş olduklarından bahsedeceğim. Bu kadar keyifle okuyup, çizimlerine , konusuna, karakterlerine saygı duyduğumuz, sevdiğimiz mangakaları tanımak aslında biz okuyucuların , takipçilerin emeklerine verilmiş bir saygı olduğu kanaatindeyim. Gerçi kitaplarından alabiliyor olsaydık, işte o zaman emeklerine az biraz olsun değer verdiğimizi gösterebilirdik ama malum memleket şartları ve hazırcı zihniyetçi bizler …. starbucks 'da paralar bayılıp, 10-15 tl kitaba para vermeye kıyamayan bir toplumuz malesef.

Merak ediyorum sizlerinde düşüncelerini? Eğer şuan okuduğunuz mangalar aynen şuan yaptığımız gibi Türkçe basılı olarak karşınıza çıksaydı alır mıydınız? Bunu ufak bir anket gibi düşünün, samimi düşüncelerinizi bekliyorum sahidende…

Ve daha fazla uzatmadan yapımda emeği geçen editörlerimiz '' Neo-chan , Shea-chan ve Tuo-chan'a teşekkürlerimi sunarken,  yeni güncellerimizle sizleri başbaşa bırakır, bende uçarım artık kılavuzum karga eşliğinde…keyifli okumalar olsun minna,







{ 28 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. Ahh ahh olsa da alsak. Valal tyek yegane serim death noteyi nasıl sergiliyorum kitaplığımda bi görsen hehehe. Gönül isterki bi sürü olsun ama nerdeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede ahh ahh olsada alsak. ama yok napalım... bende sizin çevirdiklerinizi çıktı alır, bide güzel kapak tasarlar, kitap gibim yapar koyarım kitaplığıma:D ne demişler; demokraside çareler tükenmezzz:)))))))

      Sil
  2. one piece, bleach artık önüme ne gelirse alma eyilimindeyim.
    amaç hem mangaka, hem editor hemde okuma oranının %50 olduğu bir ülkede, inatla manga çıkarma ve satma inancına sahip ger. iş. çalışanlarının kazanç sağlaması, bu doğrultuda bize tatlı bir dönüş olması; yeni mangalar gibi. :D
    naptım ben bi an kaptırdım ya kendimi.
    neyse içimden geçenler bunlar.
    pow tam destekçinim.
    (sanki dersin eyleme gidiyorum )

    YanıtlaSil
  3. Okuduğum mangalardan çoğunu almazdım maalesef. 20 liralık kitabı 40 liraya satan, kaliteden yoksun baskıları kaliteli kitaplara eş değer fiyatlarda satarlarsa inatla hiç almam. 5 ay sonra aynı kitabı yarı fiyatına sözde fırsat diye satarlarsa da... Aldığım kitabın kitaba yakışır bir kalitesi olsun ya da teksir kağıdına baskıysa ona göre fiyatı olsun. Ütopya olarak kitap seçerken hiç yoktan ilk ciltinin bir kısmını tanıtım amaçlı dağıtabilirler. Bu fikir edinmek için iyi olabilir. Mangakalara destek olmayı istesem de bu sisteme teslim olmayı istemem. Yahu rafta kitabını görür görmez alan bir kişiyi neden soymak istersin. Beklediğim bir kitap çıktığında ilk işim gidip almaktır..... diyecek başka sözüm yok.

    YanıtlaSil
  4. Iki ingilizce narutom ve iki ing Dragon ballim var (hediye geldi) ayrıca türkçe one peace alıyoruz. Şu Starbucks konusunda o kadar doğru bir şeye değindin ki, gercekten insanlar yiyeceğe içeceğe verdikleri paraya acimiyor ama kitaba aciyorlar. Turkiyede yavaş yavaş manga sayısı artıyor bakarsın artık bize ihtiyaç kalmaz :-)

    YanıtlaSil
  5. şimidlik 1 one piece'm var:) (manga okumakta yeniyim:)) ama dengeki ya da maid sama olsa kesinlikle alırdım diyorum, fiyatının hiç bir önemi olmazdı gözümde, dışarda yediğim bi öğle yemeğini evde yer çıkardım tmm olurdu o zaman:):)

    YanıtlaSil
  6. bu arada günceller için teşekkürleeeer:)

    YanıtlaSil
  7. Güncel için teşekkürler. Elinize sağlık :) TR çevirili kitap halinde olsa alırdım. ( Dengeki Daisy ve Black Bird)

    Bu arada not düşersem: Sizi takip ettiğim halde güncelleriniz blogumda görünmüyor. Yeni bir durum. Ne olmuş bitmiş diye merak edip bakmasam blog listesinden Dengeki Daisy ve Black Bird güncelini göremiyecektim.
    Baya uzun anlattım :) bilginize.

    YanıtlaSil
  8. ben kesinlikle alırdım ki bir kaç mangam var türkçe manga buldum mu alıyorum :D death note,kan akrabaları,dramacon,zehir,prenses ai gibi mesela daha alıcaklarımda var bir 2 manga daha gördüm geçen ama japon mangaları çevrilse daha iyi genelde ingiliz mangaları falan var yeni yeni çevrilmeye başlandı artemis ve arunas manga çeviren yayıncılar :) naruto-bleach falanda var da tamamlanmadan almıcam onları :D bu arada güncel için teşekkürler elinize sağlık süpersiniz her zamanki gibi :D

    YanıtlaSil
  9. Okulu bırakıp çalışmam gerekse bile o mangaların hepsini alırdım! :D <3 <3

    YanıtlaSil
  10. şu an one piece, naruto,bleach ve hiç ilgimi çekmeyen berserk çıkarılıyor gerekli şeyler yayınevinden
    şimdilik one piece almaya başladım ama zamanla hepsinden teker teker almayı düşünüyorum
    bu arada ben de mangaların biraz pahalı olduğunu düşünüyorum ama daha yeni çıktığı için olabileceğini düşünüp umursamıyorum
    not: kitaplarımı görünce "kıymetlimiss" edasında takılan bi insanımdır bugün kargom geldi ohhh bi sürü kitap :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapların hepsi pahalı ya, bizim Türkiyede bu böyle :/ en iyisi biz kendi mangalarımızı yayın evi kurup basalım kuzu :D

      Sil
  11. Sadece Skip Beat'i alırdım o da Ren aşkına :D Benim için hayati önemi olan tek mangada o sebepten

    Bu arada güncel için çok teşekkürler, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. ben imkanim oldukca sevdigim manga'yi aliyorum. turkceleri basilsa tabikide daha guzel olurdu. sonucta kendi kulturumuzle butunlesmis bir anlatim tarzini kitapligimizda bulundurmak ve aklimiza geldigi zaman elimize kitabimizi alip tekrar tekrar okumak guzel olurdu. kitaplarin turkiyedeki fiyatlarini bilmiyorum ama ayda bes on kagit harcanmasi pekde zor olmasa gerek gercektende dusundugum bir durum. onca emege karsi bu sekilde destek vermek inaniyorum fazla birsey istememektir kanisindayim. ben alirim diyorum ankete bir oy vererek :) iyi okumalar minna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah bende öyle düşünüyorum. Ciddi anlamda kitapta korsana çok karşıyım, yada pahalı diye alınmamasına... Sevdiğiniz yazarı destekliyorsanız, bunu belli etmeniz lazım. Hiç kolay değil 400 sayfalık bir kurguyla sizi o hikayeye bağlamak. Çok büyük bir emek var ortada =)

      Sil
    2. kesinlikle emek var ayni sizlerin emek etmesi gibi. eger devaminin gelmesini istiyorsam maddi baglamda destek olmaliyim ki benim gibi dusunenler cok olursa o yapimcilar ayakta kalir diye dusunuyorum. ;) hersey guzel hisleri yasayabilmek icin. iyi aksamlar minna

      Sil
  13. Merhaba *-*

    Sizi takip etmeye başlayalı bir ay yada bir kaç hafta olmuştur sanırım. Dayanamayıp bende şu yazılara yorum yazıyım dedim. :D Gerçekten o kadar güzel bir grup olmuşsunuz ki şuraya her girişimde her yazınızı hayranlıkla okumaya başladım. :) Umarım hiç bozulmaz ve hep böyle tatlı bir grup olarak kalırsınız. Şu ana kadar okuduklarım için teşekkür etmeseydim eğer suçluluk duyardım. Bizlere türkçe olarak okuma fırsatı verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Gerçekten yaptığınız işin hakkını veriyorsunuz. Üstüne birde okuyucularla içli dışlısınız. Gerçekten çok hoşuma gitti. Şuana kadar hiçbir fansupta görmedim sizin gibisini :)
    Bende ankete katılıyım eğer susarsam içimde kalıcaktı. :D Sanırım bundan sonra sürekli konuşmalarımla kafanızı şişereceğim. :D Bende çoğu kişinin gibi alırdım elbet mangaları alıyorum da.. Şuana kadar odamda 20 manga olmuştur en son saydığımda 20 idi. :D Antalyada D&R de satılıyor. Çıktıkça durumum yettiğince hem manga hemde kitap alıyorum. Ah birde aldığım kitapları okuma fırsatım olsa çalışan insanın kitap okumasıda zor oluyor eve geliyorum yatarken okuyayım diyorum bir bakıyorum tavuk gibi erkenden yatıyorum uykum geliyor. :D Hele birde burdaki mangalar çıksaydı buralarda mutlaka yemeyi içmeyi bırkak artık tamamen onlara yüklenirdim. :D eheh sanırım fazla konuştum neyse tekrar çok teşekkürler iyi ki varsınız bizi hiç bırakmayın. T-T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgelmişsiniz =) Güzel düşünceleriniz teşekkürler ^^

      Sil
  14. herkese toptan bir cevap vermek en iyisi olacak sanırım boylece son yazılan mesajlar kısmında ki diğer arkadasların yorumlarıda kaybolmamış olur :))

    Neo: sana sözüm yok, biliyorum ki shoujo olsa anında ucarsın:)

    Shr.avcı : O da değişik bir yöntemmiş.. korsana giriyor diyecem ama bizde o tarz bir şey yapıyoruz suan, öhüm ne diyeceğimi bilemedim :(

    Melaven : seninde koyu otaku olduğunu bildiğim ve arşivinden haberdar olduğum için sus ve pusum :)

    Oteori: fiyatlar konusunda haklısın, sadece katılmadığım tek konu sayfa kalitesi ile ilgili olan kısım. Yurtdışında basılan mangalarda aynı kalitede basılmakta.. bunların kuşe kağıtları yok,mahwalar ve amerikan comicsler hariç tutmaktayım tabi. Fiyatların yüksek olmasının bir sebebinin lisans konusu olduğunu düşünüyorum belkide ticari zihniyettendir tabi onu da bilemem.teşekkürler fikirlerinden dolayı.

    Nurdish : bize herdaim ihtiyaç duyulur merak etme.. olay sadece çeviriyi dikte etmek değil, ona o akıcılıgı sağlayabilmekse eğer.. işte o zaman kesinkes bize ihtiyac duyulur :)

    Safiraa: öncelikle rica ederiz, mangaya yeni başlayan biri olarak one piece ile giriş yapman çok hoş olmuş.umarım tamamına erişebilirsin :)

    Yeliz-art : Blog konusunu bilmiyorum detaylı olarak özelden mail atarsan konu ile ilgili ne yapabileceğimize , sorun nerdeymiş bir bakalım olmaz mı? teşekkürler .

    Büşra Kapıyoldaş: sende bir o kadar süpersin.. bir otaku ile karşı karşıyayız sanırım :))

    Selin Doğan : o kadar uzun boylu olmasın yahu, aksi durumda onları alacak parayı nasıl temin edeceksin dimi ama? :D

    Nevale: gerekli şeyler 'de son cıkan mangalardan haberim yok bir ara narutoyu da durdurmustu.yeniden devm ediyorlarsa iyi bari.. ama onlarda evet suan tek manga (bir kaçı sadece) yayınladıklarından kolleksiyon fiyatına satmaya çalışıyor olabilirler.. :)

    Damla Özdemir: teşekkürler, nihayetinde arşive alıp,durup durup tekrar bakmak acayip keyifli oluyor.

    Naruto-kun : senin dönüp dönüp narutoları nasıl hatmettiğini bilirim,kitapta okumak gibisi yok hakkaten :)

    Renkli Yama : öncelikle nickini çok sevdim ve hoşgelmissin aramıza.. herkes olduğu gibi davranıyor işte, nihayetinde ortaya keyifli işler çıkarmaya çalıştıkça,geriye keyifli sohbetler kalıyor.. :)

    ve samimi düşünceleriniz için herkese teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatim neki neredeyse konusmalarin hepsini ezberlemisim hahahaha

      Sil
    2. evet tam bir otakuyum manga buldukça alıyorum dediğim gibi:D bu arada ben tigergirl hehe :D

      Sil
    3. hönk ebet oymuşsun sonra farkettim fufu

      Sil
  15. powa kuşum devam ediyorlar şu an naruto ve one piece 9. cilt yeni çıktı hatta diğerleri kaçıncı ciltte bilmiyorum

    YanıtlaSil
  16. Hoşbuldukk >.<
    Çok teşekkür ederim. Bende çok seviyorum ismim beni unutma filminden geliyor. Orda geçen olaylardan esinlenerek buldum. :D Filmide öyle televizyonda gezinirken buldum gerçekten süperdi salya sümük ağlattıran cinstendi. :D Mutlaka tavsiye ederim evlat edinilmiş ve onu evlat edinen kadının hayatı anlatılıyor. Bunu niye anlatıyorum bende bilmiyorum. :D
    Asıl bizler çok teşekkür ederiz. İyiki varsınız umarım hep bizimle olursunuz. :)

    YanıtlaSil
  17. pow kuşum yeni çizgi roman ve manga alıp geldim daha bugün :D :D
    bu ay daha fazla kitap lamayacağım artık yeter
    manga satışları artsın diye manga alıyorum düşündüm de artarsa benim bütçe ne olur bilemem artmasa mı acaba :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nev sana diyecek lafım yok, süpersin on numerosun böyle şahanesinden bişiysin :)))

      Sil
  18. ellerinize sağlık teşekkür ettik bi sürü sizi seviyorum :))

    YanıtlaSil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -