Gönderen : Nurdish 6 Aralık 2013 Cuma

Merhabalar Gençlik!

Aslında bu geziyi yazmayı düşünmüyordum ama oraya gidip gördükten sonra gördüklerimi, öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak boynumun borcudur. En azından bu kadarını yapabilirim diye düşündüm.  Bu gezi nereden mi çıktı? Şey… Şirket sağ olsun Ramazan’da bir çekiliş yaptı şirket çalışanlarına, ödüllerden biri de seyahatti. Sabiş'imle birlikte biz de nasiplendik bu ödülden. ;)

Bu gezi esnasında bütün duyguları bir arada yaşadık. Nefret, hüzün, mutluluk, sevgi bir aradaydı. (P)israil’i düşündükçe lanet okuduk, rehber bize yaptıklarını okudukça üzüldük, lanet okuduk. Neredeyse her adımda “Allah onlara fırsat vermesin.” dedik. O kadar içimiz yandı diyebilirim.
Kudüs’ün üç büyük din (Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam) için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İslam’ın ilk kıblesi Kudüs şehrindeki Mescid-i Aksa’dır. Ama oraya gidip yaşananları rehberimizden dinleyince gerçekten ehemmiyetini daha iyi anladım. Öncelikle Kudüs tarihine bir göz atmanızı tavsiye ederim:   http://tr.wikipedia.org/wiki/Kud%C3%BCs

Harita üzerinde göreceğiniz üzere Filistin bitmiş, neredeyse tamamıyla Pisrail tarafından işgal edilmiş. Öyle bir şey ki, Kudüs’e gidecekseniz İsrail vizesi olmadan, yani İsrail’in izni olmadan oraya gidemezsiniz. Bu illegal ülke aslında bit kadar bir şey, aşırı bir nüfusu yok, ama para çok. Çok iyi yaptıkları şey ise korkutmak. İnsanları korkutmayı çok seviyorlar.  Biz ülkeye giriş yaparken bize baba ve dede adımızı sordular. (Gerçi bana Lübnan’da ne işin vardı diye sordu ama gerisine dede adı sorulmuş.) Burada aslında vermek istedikleri mesaj şu: “Bakın, biz sizin dedenizin adını bile biliyoruz, ayağınızı denk alın!”  Nitekim vizeyle ilgili bir yanlışlıktan sebep birkaç arkadaşı tuttular ama sonra bıraktılar tabi. Hava alanından çıktık, Filistin’in El Halil (Hebron) şehrine gittik. Buradaki Halilürrahman Camiinde Hz.İbrahim,Hz.İshak, Hz.Yakup ve Hz.Yusuf peygamber ile peygamber eşlerinin kabri bulunmakta. Ne yazıktır ki bu Filistin bölgesine Filistin plakalı araçlar giremiyor. Çünkü Pisrail izin vermiyor.

 Camideyken bir grup Yahudi camiye girdi ziyaretlerini yaptı ve çıktı. Bu bölge onlar için de çok kutsal. Sonuçta 2 peygamber dışında aynı peygamberlere inanıyoruz. Bu plaka muhabbetinde de amaçları esasen orada yaşayan Filistinlileri bıktırıp, bölgeyi boşaltmalarını sağlamak. 
Pisrail’in izni olmadan insanlar kendi topraklarına hiçbir şey yapamıyorlar. Bizimle birlikte olan yerel rehberimiz birkaç olay anlattı. Gerçekten çok duygulandık. Rehberimiz orta yaşlı bir bey, kendisi İTÜ mezunu. Türkçesi fena değil. Söylediğine göre yurt dışında çalıştığı yerde aylık 10.000$ maaşı varmış. Ama ailesi Filistin’de yaşıyormuş. Diyor ki: “Bir gün ailemi ziyarete geldim, İsrail hükumeti beni ülkeye sokmak istemedi. Çünkü onlar eğitim seviyesi yüksek Filistinlilerin gelmesini istemiyorlar. Ben bir şekilde girmeyi başardım ve bir daha ülkeden ayrılmadım. Patronum hala bana aileni al gel der ama ben gitmiyorum. Çünkü bizim inancımıza göre Filistin’i terk edersen Cehenneme gidersin. Benim zeytinliklerim var ama İsrail o araziye ev yapmama müsaade etmiyor. Ben de bir şey yapamıyorum, öylece duruyor.”  Evet, bunun gibi birkaç örnek daha anlatıldı bize. Mesela yolda kısım kısım kesilmiş ağaçlar gördük. Meğersem Pisrail devleti güvenlik sorununu bahane ederek o ağaçları kestirme emri çıkarıyormuş. Ayrıca insanlar istedikleri ekini topraklarına ekemiyor. Mesela pamuk yetişmeyen bir toprağa İsrail diyor ki sen pamuk ekeceksin. Ekmezsen de sana ceza yazıyor. Hasat yapamayacağını bile bile ekmek zorundasın onu. Başka kaçarın yok. Bunlar hep caydırıcı eylemler. Pisrail bunları Müslümanlar caysın da kendi topraklarından çıksın, o bölgeler temiz temiz Yahudilere kalsın diye yapıyorlar. Allah fırsat vermesin…  

Yahudiler için yaşam tarzı olarak Müslümanlardan daha Müslüman yaşıyorlar diyebiliriz. Bayanlar diz hizası ya da daha uzun etekler giyiyor, başlarda ya bir çember ya da peruk var. Kesinlikle çok titizler ve yaşam kaliteleri çok yüksek. İsrail devletinde kendini dine adamış olanlar dışında kadın erkek herkes askere gider ve askere gidenler 55 yaşına gelene kadar yılda 1 ay askerlik yapmak zorundadır. (Dünya çapına vurunca) çok fazla olmayan nüfuslarını olası bir savaş için hazırlamak esas amaç. Zaten bir savaş çıksa kadın erkek herkes savaşacağı için kimse de kalmaz geride. Gezi esnasında birçok tipik Yahudi’yle karşılaştık. Sonuçta sokaklar onların. Çoluk çocuk, tüm erkeklerde iki yandan bukleli saçlar ve üzerine kipalar, şapkalar takılmış. Hani öcü gibi gelen bir tipleme var ya, işte onu orada daha bir hissettik.
Onlar dinlerini yaşıyorlar, aslında çok saygı duyulmaya layık bir yaşam tarzları amaaaa... Onlar başkalarına saygı duymazken, biz neden onlara saygı duyalım ki? Filistinlilere resmen birer haşere gözüyle bakıyorlar. Rehberimizin anlattığını sizlerle paylaşayım. Adamın biri, doğum yapmak üzere olan karısını hastaneye yetiştirmek için yola çıkmış. İsrail polisi onu durdurmuş. Sırf kıllık olsun diye oyalanmış, yol vermemiş onlara. Bu durum üzerine adam sinirlenince çat diye polis adamı vurmuş. Ardından doğum yapmak üzere olan kadın kocasının gözü önünde vurulması üzerine o da hareketlenince polis onu da öldürmüş. Ama bebek hayatta kalmış. Şimdi o çocuktan ne beklersin? Nefretle, kinle büyümez mi bu çocuk?
İsrail oğulları kendilerini gerçekten üstün görüyorlar. Onlara göre kendileri seçilmiş ırk. Bu yüzden farklı ırktan ve dinden olanları öldürmek onlar için günah değil. Bu seçilmişlik olayına da bir değineyim. Yanlışlarım olursa lütfen düzeltin arkadaşlar. Onların inancına göre dünya 6 günde yaratılmış ve 7.günü tanrı yorulduğu için dinlenmeye ayırmış. O yüzden Cuma akşamdan cumartesi akşama kadar hiçbir iş yapmazlar, araba falan çalıştırmazlar. Yakup peygamber çok akıllı biriymiş. Tanrının 7.gün dinlendiğini bildiğinden o gün tanrıya kafa tutmuş, güreşelim demiş. Tanrı kabul etmemiş. Tanrıyı kışkırtmış ve tanrı güreşmeyi kabul etmiş. Ama Yakup peygamber, tanrıdan güreşte yenerse istediği 2 şeyi gerçekleştirmesini istemiş. Velhasıl kelam, güreşmişler tanrı yenilmiş. Bunun sonucunda İsrailoğulları seçilmiş ırk olmuş ve vaat edilen topraklar (Kudüs bölgesi) onlara ait olmuş. İşte bu yüzden oraları kendilerine hak görüyorlar ve buna ulaşmak için her bir pisliği yapıyorlar. Mesela yakaladıkları Filistinli birinin üzerinde eğer uyuşturucu buluyorlarsa o şahsı serbest bırakıyorlar ki gitsin kendi bölgesini karıştırsın. Ama bir Yahudi üzerinde bulurlarsa cezaları çok ağır. Filistin’i içten içe çökertmek için uğraşıyorlar. Tekrardan, Allah fırsat vermesin…
Pisrail, Filistin bölgesine uzun bir duvar örmüş. Filistinlilerin izinsiz ve kontrolsüz kendi bölgelerine girmelerini engellemek için bu duvarı örmüş. Bildiğin uzun bir duvar, Çin Seddi gibi bir şey.



İsrail topraklarından görünen şu süslü duvar, Filistin topraklarından görünen ise şu resimli duvarlar. Çok anlamlı, çok güzel resimler çizmişler Filistinliler. “Now that I have seen, I am responsible.” Artık bu vaziyeti gördüğüme göre bunları anlatmaktan sorumluyum mantığıyla bu yazıyı yazıyorum.
Pisrail, kendi topraklarına katmak istediği bölgelere önce kendi adamlarından bir kaçını yerleştiriyor, çadırda oturtuyor. Birkaç yılın sonunda devlet o insanlara o toprakları veriyor. Hani bizde önceden vardı ya, kim boş araziyi çevirirse onun olur, ha işte o mantık. Daha sonra orda bir grup Yahudi toplanınca devlet bir karar çıkartıyor ve o bölgeyi Yahudi toprakları yapıyor. Yavaş yavaş alıyorlar işte. Aldıkları bölgelerdeki mezarlıkları da yavaş yavaş yok ediyorlar. Önce bilgilerin yazıldığı kısımları yok ediyorlar, mezarlık kimliksiz kalıyor, ardından mezarı komple yok ediyorlar. Resimdeki de o olay.


Kudüs’te de aynısını yapıyorlar. Kudüs surlarının üzerinde birçok Osmanlıdan kalan yazıtlar vardı. Restorasyon bahanesiyle o yazıtları kazıtıyorlar hatta tapınak resmi falan işliyorlar. Yani izleri yavaş yavaş siliyorlar.
Kudüs onlar için gerçekten çok önemli ama Müslüman bölgesi olduğundan, Mescid-i Aksa’ya giremiyorlar, dolayısıyla hacı da olamıyorlar. Çünkü hacı olabilmeleri için o bölge içerisinde kurban kesmeleri, ibadetlerini yerine getirmeleri gerekiyor. Halbuki, onlar başka dinlere saygılı olsaydılar, muhtemelen Aksa’nın içerisinde kendilerine de bir yer bulabilirlerdi. Yazık gerçekten. Ancak gidip ağlasınlar dursunlar ağlama duvarında (tövbe tövbe…). Mescid-i Aksa’yı da almak için pis bir planları var elbette.


Mescit duvarına bir merdiven inşa ettiler. Resimde surun dışında sol tarafta. “Biz bu merdivenden bizim hakkımız olan yere gireceğiz.” diyorlar. Ayrıca yavaş yavaş mescidin altını kazıyorlar. Gerçi o kazının başka bir sebebi olduğunu söyleyenlerde var. Hz.Süleyman’ın emrinde cinler olduğunu biliyoruz. Söylenene göre Hz.Sülayman’da cinlerle ilgili bir kitap varmış ve bu kitap rivayetlere göre Aksa’nın altında gömülüymüş. Bu kitabı bulurlarsa dünyayı ele geçireceklermiş. Öyle bir kitap varsa da Allah onlara nasip etmesin.
Resimdeki bu mezarlıktan da bahsedeyim. Kutu kutu olanlar Yahudi mezarlıklarıdır. Onlara göre sırat köprüsü oradan Aksa bölgesine geçecek ve Cennete gidenler buradan geçecektir. O yüzden o bölgeye yakın gömülmek istiyorlar. Resmen milyon dolarlık mezarlıklar bunlar. Surların dibinde de hem Müslüman, hem de Hristiyan mezarlıkları var.  

Burada tanıştığımız Filistinli bir grup kız çocuğu oldu. Çok tatlıydılar. Rehberimiz de Filistin için yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Çok duygulandık. Gerçekten çok çaba gösteriyorlar. Şu bir gerçek ki Kudüs Müslümanlar için çok önemli. Sahipsiz bırakmamamız gereken bir yer. Önemli olduğunu bilirdim ama gidip görünce gerçekten dedim 2 Ümre yaptıktan sonra 1 Kudüs’e gelmek lazım. Onlara Müslümanlığın orayı unutmadığını bırakmayacağını göstermek lazım. Orası da çok manevi bir atmosfer.  Çoğu peygamberler o bölgeye gelmiş. Birçok peygamber kabirleri ziyaret ettik. 3 dinin de inandığı peygamberler hep oraya gelmiş. Kudüs’ün içerisinde Hz.İsa’nın çarmıha gerilişini canlandıran Hıristiyanlar mı yoktu, aynı sokakta ağlama duvarına ibadete giden Yahudiler mi yoktu, bir yandan da sokaklarda yankılanan ezan mı yoktu… Çok güzel bir sahneydi, gerçekten. Hıristiyanlar gerçekten çok tatlı insanlar. Özellikle etkilendiğimiz olay ise bizi her gören Filistinli “Turki?” diyordu ama öyle bir diyorlardı ki, her bir yanında sevgi fışkırıyordu. Sanki Türklerden başka dostları yok der gibi bir halleri vardı. Gerçekten onların güvenebileceği pek bir millet yok. Allah yardımcıları olsun.

Bu arada demeden edemeyeceğim, biz oradayken The Doctor da bizimleydi! Gerçi bu sefer başka bir kılıktaydı ama fes başında dolaştı orayı. :D


Ben ırkçı biri asla değilimdir. İnsan benim için insandır. İnsanlık dışı bir hareket edene de asla saygı duymam. Ben bu yazıda asla Yahudilerin hepsine laf etmiyorum. Ben kendini üstün gören, saygısızca, insafsızca diğer insanları ezenlere bu nefretimi, kinimi döküyorum. Yahudileri de genellemiyorum. Türkiye’de yaşayan Yahudilerin bir zararını görmedik. Birlikte çok güzel yaşayabiliyoruz. Tabii onlara asimile olmuş Yahudiler diyorlar. Keşke hepsi öyle olabilse. Ayrıca Osmanlı döneminde tüm dinler kardeş kardeş yaşayabiliyordu.  İşte bunun arayışı içerisindeyim. Herkes aynı şeye inanmak zorunda değil, yeter ki insanlığa inanalım.







-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eveeet! Sıra geldi mangalarımıza!

İtiraf etmeliyim ki, bu hafta güncelimiz oldukça renkli. Gördüğünüze sevineceksiniz gençler!

Öncelikle bizi bir süreliğine terkeden canım arkadaşım Soğuk Nevale'me güle güle git, çabucak da gel diyerekten onun şerefine, Hadaşi'ye editör olarak atadığım Saparrow ile birlikte yeni bölümü sizlere takdim ediyoruz!!! Özlediniz değil mi Hadaşi'yi! Buyrun 19.bölümü afiyetle hüpletin! ;)

İkinci olarak Heroine Shikkaku'dan da 1 bölüm geliyor huzurlarınıza! Ağlamayın arkadaşlar, mutluluktan da olsa ağlamayın siz! Ne kadar bahtiyarsınız değil mi? :D Ficchan'a baskı kuruyorum yeniyi de bir an önce ver diye :D

Üçüncü olarak bu hafta Sunako da geldi! Ama malesef 1 bölüm... Olsun canım, hiç yoktan iyidir değil mi? Acısını çıkarıciiiiiizzzz Aruuuuuummmmm....!!!!! :P

Dördüncüsü de rutin Yamada'ya devam! 2 bölüm huzurunuzda! :) Biri Neo'nun ellerinden, diğeri Tiger ve Eva'nın!

Ellerinize sağlık Cadılar! Sizlere de afiyetler olsun Okurcanlar! ;)


Yamato Nadeshiko Shichi Henge- 93.Bölüm

Yamada-kun to 7-nin no Majo - 75-76.Bölüm

Heroine Shikkaku- 4.Bölüm

Hadashi de Bara wo Fume-19.Bölüm 










{ 29 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. uuuu ilk yorum benden olsun bari :) önce güncel yazın için teşekkürler çok güzel olmuş daha çok şey var söylenecek de işte....
    zamanında zulüm görmüş bir milletin bunları yapabilmesi inanılmaz geliyor ama malesef gerçek :( Allah ıslah etsin diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kuzum, aynen öyle... Çeken çektiriyor.... :/
      Sağ ol canım. :)

      Sil
  2. Mangalarım vaaaar! Taze çıktılar haaaanım!
    Güncel, güncellenmiştir. Afiyetler olsun ;

    YanıtlaSil
  3. Güncel için teşekkürler.
    Yamada-kun to 7-nin no Majo - 75-76.Bölüm de bir yanlışlık var galiba. 2 side 75.bölüm. Bilginiz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aldım uyarımı Eva'dan hemen düzelttim. :) Afiyet olsun...

      Sil
  4. Teşekkürler, elinize sağlık ^^

    YanıtlaSil
  5. gerçekten ama gerçekten hadashi gelmiş gözlüklerimi takıp tekrar baktım vee evet evet bu o :D nevalem sırf sen dedin diye söylemiyorum bak gözlerim Soğuk nevale aradı :D
    ve nurdish İslam dünyası olarak Demokratik ülkeler BM vs vs herkes susuyor demokrasi sadece birrilerinin isteğine ve algısına göre oluyor ve İslam dünyası sadece paraya ve güce (HAŞA) secde ediyor ve sonuç bunların olması değil mi? söylenecek çok çok söz var ama hep SUSUYORUZ!!!
    oysa dilsiz şeytanın taa kendisi aslında biz oluyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D biliyordum sevineceğinizi!
      Ah be canım, bu BM ne işe yarar, ne durumlarda faaliyete geçer, insanlık kavramları nedir merak ediyorum... :/ kimse kendi menfaatinin dışına çıkmıyor. Kimse dediğin gibi konuşmuyor. İslam dünyası olması gerektiği gibi gelişemiyor. Filisten en büyük ihaneti Ürdün'den yemiş mesela. Lanetle anıyorlar onları resmen. Dediğin gibi doğruyu bilipte susmak şeytanın işidir. Allah tüm iyi insanların sonunu hayır etsin inşallah. iyi insanlara vurgu yapmak istiyorum, müslüman, hristiyan diye ayrımıyorum...

      Sil
  6. Nurdishh ellerine sağlık :D harika bir güncel ama watashi yine yok :(( 2 haftada bir mi yayınlanacak acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun. :)
      Şimdik şekerim, o manga yeni başlamış bir manga. o yüzden her güncelde gelmesini beklemeyin derim ben :)

      Sil
    2. Bende farkettim watashinin sayfasında demişsin görmemiştim,inşallah gelir ama baya güzel çünkü :D

      Sil
    3. Söz vermeyeyim ama muhtemelen bir sonraki guncelde olacak yeni bölüm ;-)

      Sil
  7. oha demek istiyorum ne çabuk geldi be hadaşi
    ellerine sağlık sparrow

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehe... bölüm çevrilmişti ve temizlenmişti. o halde gönderince saparrow da anında halletti :)

      Sil
  8. Güncenizi okurken gerçekten çok duygulandim Allah yardimcilari olsun bu kardeslerimizin maalesef müslümanlar birlik olamadigindan bunlar yaşanıyor Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah lukamacim. Bizzat o atmosferde bulunmak çok farklı. Imkan ve fırsatın olursa muhakkak gidip görmeni tavsiye ederim. Gerçekten Allah hakkımızda hayırlısıni nasip etsin.

      Sil
  9. Aynı yoldan bizde gidiyoruz. Filistinliler topraklarını para için satarken kendilerini bir anda topraksız buldular. Aynı şeyi şu anda biz yapıyoruz. İki gün sonra aynı kaderi paylaşacaz bu gidişte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biri yerel rehbere aynen böyle dedi, siz sattınız sattınız elinizde toprak kalmadı diye. Rehber öyle bir çıkıştı ki... Zamanında önemini bilemediler ama şimdi zorlan toprakları ellerinden alınıyor. Zeytin dağındayken bir eve israil bayrağı çekildiğini gördük. Rehber bize anlattı, o evin sahibi bilmem ne kadara o evi satmış, köşeyi dönmüş. Arkadaşları da hadi kutlayalım bunu diyerek adamı bir yere götürüp, sen vatanına nasıl ihanet edersin diye öldürmüşler. Şimdi gerçekten sahip çıkmaya çalışıyorlar topraklarına ama pek yapabilecekleri bir şey yok.
      Ben ülkemizle ilgili pozitif düşünmek istiyorum. Ben vatani görevimi yapar, sahip çıkarım gerisinde de Allah'a sığınırım. Zamanında Kudüs de bize aitti. Ne olacağını Allah bilir.

      Sil
  10. Gerçekten harika bir yazı olmuş. Ellerine sağlık. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Öyle dolaplar dönüyor ki...
    -zombiwan-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım, amin inşallah. Gerçekten hayal bile edemeyeceğimiz dolaplar dönüyor.

      Sil
  11. Öncelikle bu güzel ve önemli yazınız için çok teşekkürler.Bende bir iki şey eklemek istedim.Kesinlikle ırkçı degilim, zaten islamiyete aykırı.Lakin, özellikle israil yahudilerinin ne başlarına geldiyse, hepsi kendi yaptıklarının sonucu.Hitleri kendi başlarına bela eden yine kendileri.Çünkü, Filistinden toprak alınca, avrupada ve diğer yerde refah içinde yasayan hiçbir yahudi Filistin' e yerleşmek istemedi, o zamanlar ne olursa olsun müslümanlar güclüydü(en azından şimdikinden daha fazla).El altından hitleri kışkırtarak yahudilere eziyet edilmesini sağladılar ve oradaki nufusu çogalttılar.Zannedildiği kadar da yahudi katledilmemiştir, çünkü hitler her dinden insana kıydı (güvenilir kaynak:Kadir Mısıroğlu). Ayrıca dünyanın en ırkçı milleti onlardır(inançları gereği). Onlar, bizinm hz.Havva ile hz. Adem den olduğumuza inanırlar.Evet burada bir sorun yok asıl sorun kendi ırkları hakkında inandıkları.Onlar, şeytanı bizim gibi mel'un görmez ve hz. Havva ile şeytanın münasebetinden kendi ırkları doğduğuna, ırklarından ilk insanın kabil olduğuna, habili öldürdüğü için daima bize galip geleceklerine ve üstün olduklarına inanırlar.Bize goim derler.Bizim için hayvanat ne ise ( bize hizmet için yaratıldıklarına inanıyoruz ), goimler onlar için odur.Goimin malını çalmak,ırzına gecmek,öldürmek v.s yakalanmadığı müddetçe mübahtır.Ayrıca tahrif edilen tevratta nil ile fırat arasını almaları ve yedi ırkı yok etmeleri yazar.Bayraklarındaki iki mavi şerit bu nehirleri temsil eder.Velhasıl kelam, onlar yaptıklarının doğru olduğunu düşüyorlar. Mangalar güzel ama gerçek dünyadaki sorunları,duyarsız kalmamamız gereken şeyleri paylaştığınız için Allah (c.c) razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adsız arkadaş, yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim. Ben de israillilere o gözle bakıyorum. Bir çok din onlardan geldiği için kendilerini üstün görüyorlar ama biliyoruz ki peygamberler en ihtiyacı olan yerlere gelir. Onlar kendi peygamberlerinden 2'sini öldürdüler (Hz.Yahya ve Hz.Zekeriya) ve lanetlendiler. Artık iflah olmaz hale geldiler. Gerçekten yazdıkların çok doğru. Senind de dediğin gibi onların inançlarına göre kendi din soyundan gelen dinlerdeki insanlar, eğer gerektiği gibi israiloğullarına hizmet ederlerse cennete girebilirler. İnançları bu, israiloğllarından geldiysen şanslısın, gelmediysen kurtuluşun zor. Allah ıslah etsin. İşte bu yüzden arkadaşlar israil mallarını kullanmayın. Bir klişe olacak ama sizin paralarınız bu insanlara, hatta tüm insanlığa zulüm olarak geri dönüyor. Her zaman herşeyin alternatifi vardır. Lütfen israille alakalı olmayanlara yönelin, bir israil burgeri yemeyin, kolası içmeyin, temizlik ürünlerini seçmeyin. Alternatiflere yönelin. Elimizden birtek bu gelir...
      Çok teşekkür ederim gerçekten, Allah senden de razı olsun...

      Sil
  12. Yazı cidden güzel olmuş bugün öylesine bir giriyim türkçe neler vardı diye bakıyım dedim böyle güzel bir güncele rast geldim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Cümlemizden Allah c.c razı olsun inşeallah.Kimseyi sıkmak istemem ama bir dip daha not eklemek istedim, güzel bir noktaya değinmişsin.Çok şükür, 5 senedir israile ya da onlara yardım eden amerika v.s gibi ülkelerin ürünlerini kullanmamaya özen gösteriyorum.Neden söyledim, takdir için mi, asla.Söylemek istediğim gerçekten muadilini buluyorsunuz, hiç zorluk çekmiyorsunuz, buna emin olun.Ya da azıcık zorluk çektiniz diyelim bunda hayır vardır.Düşünüldüğü kadar zor değil kesinlikle.Son olarak; önce patronunuza; böyle bir çekilişe sebep olduğu için, sonra bu siteye; yayınlamanıza rıza gösterdikleri için ve de oraları sadece gezip görmekle kalmayıp paylaştığınız ve bir sürü insana duyurduğunuz için , hepinize teşekkürlerimi sunuyorum,duacınızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı şekilde kullanmamaya dikkat ediyorum elimden geldiğince.
      Gerçekten patronlara çok minnettarım bu konuda. Hiç aklıma gelmezdi kudüse gitmek, çok güzel vesile oldular :)
      Allah razı olsun, kayıtsız kalmadığın için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  14. Çok güzel ve çok anlamlı bir yazıydı,gezip gördüklerini bizimle paylaştığın için çok teşekkürler Nurdish :) Yazıyı okudukça Filistinli arkadaşım geldi aklıma,kaç yıldır ülkesine gitmiyor,gidemiyor malesef :( Allah onlara yardım etsin,İsrail'e de fırsat vermesin inşallah.Kazdıkları kuyuya kendileri düşerler inşallah..
    Mangalar için de ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim canım. Allah o arkadaşına da yardım etsin inşallah. Amin inşallah.
      Mangalar için de afiyet olsun şekerim :)

      Sil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -