Gönderen : Nurdish 31 Mayıs 2013 Cuma


 

     Bugün sizlerle çok ilginç bulduğum cennetten kovulan yılanın hikayesini paylaşmak istiyorum. Rivayetlere göre yılan cennetten kovulmadan önce tüylü çok güzel bir hayvanmış.

     İnsanoğlunun kendisinden üstün olduğunu hazmedememediği için cennetten kovulan şeytan, Hz. Adem ve Havva anamız cennette iken şeytan onları kandırmak için çeşitli hileler düşünür. Ne yapıp edip, Hz.Ademe ve Havvayı  günah işletmeye çalışacaktı.Bunun içinde cennette bulunan yasak meyveden  onlara yedirerekten günahkar olmalarını sağlayacaktı. Fakat öncelikle cennete geçmesi gerekiyordu. Çünkü cennetin kapısında bekçilik yapan yılan vardı ve onu kandırması gerekiyordu.
Şeytan,bütün gücünü ve kandırıcılığını kullanaraktan yılanı ikna etti.Yılan şeytanı sırtına alarak, sürünerekten gizlice cennete soktu.Böylelikle şeytanın cennete girdiğini kimse görmemiştir. Cennete girdikten sonra bu sefer Hz.Ademe yasak elmayı nasıl yedireceğini düşünmektedir. Hz.Havva anamızı kandırarak bir kez daha başarılı olur. Böylelikle Hz.Ademe yasak meyvelerden yedirir. Allah(c.c) bunun üzerine,hem şeytanı cennete sokan yılana, hemde Hz. Adem ve Havaya ceza verir. Hz Adem ve Havva yı cennetten kovarak şimdiki kabenin bulunduğu yere indirir. Yılanın cezasına gelince. Sürünerek şeytanı cennete soktuğu için,Allah(c.c.) ayaklarını yok ederve kıyamete kadar yılanın sürünmesini ister. Artık bütün yılanlar yürüyüşlerini terk eder ve bugünkü şekilleriyle sürünmeye  başlarlar. Allah(c.c.) Hz.Adem ve Havva'ya yaptığı gibi,yılanı da cennetten kovar. Cennetten yeryüzüne indirilmeleri üzerine aralarındaki düşmanlık pekişti ve rızık olarak ona top-rak verildi Ona şöyle denildi: Sen Âdemoğlunun düşmanısın, onlar da senin düşmanındır. Onlardan seni kim görürse başını ezer [346]

 Yılanla ilgili hadisler:
 Hadisi nakleden İbnu Ömer:Resulullah (sav)`ı minber üzerinde şöyle söylerken dinledim: "Yılanları öldürün. İki çizgili ve ebteri (engerek) de öldürün. Çünkü bunlar, gözleri kapar (kör eder) ve hamilelerde düşük yaparlar." Abdullah İbnu Ömer (ra) der ki: "(Bir gün) ben öldürmek için bir yılan kovalarken, Ebu Lübabe (ra) bana: "Öldürme onu!" diye nida etti. "Resulullah (sav) yılanların öldürülmelerini emir buyurdular!" dedim. O: "Ama daha sonra ev yılanlarının öldürülmelerini yasakladı!" dedi. Bunlar (ömürleri uzun olduğu için) avamir denen ev yılanları idi. 

 Hadisi nakleden Ebu `l-Müseyyeb
(Bir gün) Ebu Said (ra)`in yanına girmiştim, namaz kılıyor buldum. Onu beklemek üzere oturdum. Derken evin bir köşesinde tavanı örten hurma dalları arasında bir kıpırtı gördüm. Oraya bakınca bir yılan olduğunu gördüm. Öldürmek üzere atıldım. Ebu Said oturmam için işaret etti. Tekrar yerime oturdum. Namazdan çıkınca bana evde bir oda gösterdi ve: "Bu odayı görüyor musun?" diye sordu. Ben: "Evet!" deyince devam etti: "Onda, bizden evlenmesi yakın bir genç vardı. Resulullah (sav) ile birlikte Hendek (harbin)e gittik. Genç, gün ortasında ehline uğramak için Aleyhissalatu vesselam`dan izin istiyordu. Bir gün ondan yine izin istedi. Aleyhissalatu vesselam ona: "Silahını beraberinde al, ben Kureyza`dan sana bir zarar gelir diye korkuyorum!" buyurdular. Adam silahını aldı. Ailesine geldi. Hanımı iki kapı arasında ayakta duruyordu. Elindeki mızrağı ile, dürtmek üzere kadına eğildi. Adama kıskançlık gelmişti. Kadın ona: "Mızrağını geri çek! Hele eve gir, beni dışarı çıkaran şeyi bir gör!" dedi. Adam içeri daldı. Bir de ne görsün: Yatağın üzerine çöreklenmiş iri bir yılan! Mızrağıyla ona yöneldi ve yılana sapladı. Sonra çıkıp, süngüyü avluya dikti. Derken yılan üzerine atıldı. Bilemiyoruz, hangisi evvel öldü; yılan mı, genç mi? Resulullah (sav)`a gelip, bu durumu anlattık ve: "Dua edin, Allah ona tekrar hayat versin!" dedik. Aleyhissalatu vesselam: "Arkadaşınız için istiğfar ediverin!" buyurdular. Sonra şu açıklamada bulundular: "Medine`de Müslüman olan cinler var. Onlardan birini görürseniz, kendisine üç gün ihtarda bulunun. Eğer bundan sonra yine de görünürse onu öldürün. Çünkü o bir şeytandır." [Bazı Tirmizi nüshalarında Sayd bölümünde (17. babta) gelmiştir.] 

 Sıra geldi güncellerimize....

Yamato Nadeshiko Shichi Henge - 73.Bölüm

Yamada-kun to 7-nin no Majo - 44.Bölüm


Not:Noldu...? Bulamadınız mı bölümleri? Bekleyin ya birazcık, hayret bir şey... :P Hemen açıklamamı yapayım. Şöyle ki, ben uploadumu iş yerinden yapıyordum lakin artık hotfile'ye giriş banlandı. Bende yüklemesi için bugün Tigerciğime gönderdim. Yani şu an bölümleri göremiyorsanız tüm suç Tigercanındır!!! (Oh benden çıktı ya durum...) :D

{ 25 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. Nurdishim pası bana atmış şok oldum bir önce hoho dedim güncel nerde neyse efem sizi daha fazla bekletmeyeyim okuldan gelir gelmez uploadı yaptım millet hadi afiyetler olsun hepinize :D bende yamadayı okuyayım her zamanki gibi ellerinize sağlık nurdishim ve neom :D Alternatifleriyle beraber linkler eklenlenmiştir :) (Tigergirl)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize, emeğinize sağlık hatunlar :)

    YanıtlaSil
  3. Nurdish , kusura bakma cnm burdan direk olarak yazıyorum konuyla ilgili, niyetim kesinlikle yanlış algılanmasın, sadece internette yazılan bu tarz bilgilerin yanlı ve yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum.Kutsal kitabın anlattığı şeyleri iyi açıklayan (yorumlayan demiyorum dikkat) bir hocayla da bu konuda konuştuğumda bana söylediği şey yılanla ilgili herhangi bir bilginin olmadığıydı. Sonrasında da aynı bilgiyi bir sitede de okudum.. sizlerlede paylaşmak istiyorum.

    http://www.sorularlaislamiyet.com/article/15851/yilanin-ayaklarinin-oldugu-ve-allah-in-emrine-isyan-ettigi-icin-yerde-surundugu-gibi-bilgiler-dogru-mu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım neden yanlış anlayayım. Sonuçta sen doğru bildiğini uyarmak namına söylüyorsun. :)
      Şimdi canım bu bilgiler Kuran'da yok, bunu biliyorum zaten. Sonuçta Kuran'da yazılmayan bilgilere zaten körü körüne kesin doğrudur diyemeyiz. Çünkü hikayelerde beklenmedik bir şekilde hata ya da çarpıtılma olabilir. Ayrıca bu hikaye hadis olarak da eklenmedi. Bu hikayeyi annem katıldığı bir sohbetten anlattı bana. O cemaate mensup değildir annem ama sohbetlerini çok beğenir. Bunun üzerine bende paylaşmak istedim. Şeytanla yılan arasındaki ilişki de aslında bana çok da alakasız gelmiyor. İlüminati olayları falan ilgini çeker mi? Ben pek bir ilgilenirim :D orda da şeytanın olduğu yerde bir yılan resmi olur genelde.
      Bu konu değilde bir de Hz. Havva, Hz. Adem'i kötü yola sevkettiği için cezalandırıldı ve onun yüzünden kadınlar çok zor doğum yapar gibisinden bir takım yazılar da dolaşıyor internette ki bu hiç mantıklı değil. :) Diğeri gene daha olası geliyor insana :D Ama dediğim gibi bunun doğruluğu kanıtlanamayacağı için hikaye, rivayet olarak kalıyor. :)

      Sil
  4. valla harikasınız bölümleri yayınlarken bide böyle güzel şeyler yazıyorsunuz teşekkür arkadaşlar Allah sizi daha fazla güç kuvvet versin :)))))

    YanıtlaSil
  5. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. nurdish yazı güzelde şu hayvanın resmini koymasaydın iyiydi :)) yaa tırsıyorum sayfayı açtım mıydı direkt başka yerlere bakıyorum korkuyorum yaaa :)) bi sürü güncel yazın boş da olsa farketmez kaybolsun o görüntü :(((( ayrıca bölümler için bin teşekkür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ne güzel de bir yılan niçin öyle diyorsun :-) demek yilandan korkuyorsun. Ananemde fena korkar ama fear factor u da pek bir sever. Bu ne Yaman çelişki dimi :-D
      Afiyet olsun kuzum :-)

      Sil
  7. benim ki korku ötesi birşey tv de görsem gece rüyama giriyor utanmasam annemle yatacağım da kesin kovar :))) yok valla varlığının olduğu yere gitmem kanalı açmam varsa öyle bir film odadan kaçarım o kadar artık :) sizlerin ellerine sağlık asıl klonlanmış cadılar :)) şaka bir yana süper ötesisiniz nasıl herşeye yetişiyorsunuz Neobi dedikleyin biraz büyü biraz sihir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyy kıyamam kuzum :) resmi çok sevmiştim ya kalsın be gülüm olmaz mı?

      Sil
    2. seni mi kıracaz kalsın beyaa :))) aslında kötü bir hayvan değil sonuçta yaratılan herşeyin bir sebebi var ama işte insanoğlu değil miyiz nankörüz nanköör :))

      Sil
  8. güncel için teşekkürler resme bayıldım annemi bi hoplattı gerçi sandalyeden ilk görünce ama :) sunako için de ayrı teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha ne fenasın ya :D yalnız ben bu yılandan korkanların hikayesini dinlemek istiyorum. Ananem gençken çaylıklarda falan yılanlar olduğu için çok korkar mesela. sizin sebepleriniz nelerdir acaba? :)

      Sil
    2. bilmem belki benim sebebimde ona benzer birşeylerdir küçükken köyde kalmıştım o zaman gördüm herhalde kendimi bildim bileli çok korkarım oyuncakları da dahil bir keresinde piknikte derisini görmüştüm olduğum yerde kalmışım kardeşim bi kaç kez seslenmiş ancak kendime gelmişim sonrasında koşarak kaçtığımı biliyorum bi daha da o tarafa gitmedim :)) anlayacağın çocukluğumuza dönmek gerek sebebi bulmak için :))

      Sil
    3. valla annem çok korkar televizyonda yılan çıktığında bakamaz bile ekrana.köyde yaşardık çayırdık yerlere gidemez bile yılan vardır diye.yeni taşındığımız evin bahçesi otluktu yılan filan gelir diye daha eşyalar taşınırken üşenmedi koca bahçeyi çapalamıştı korkusundan o derece :D ama ben ve kardeşim korkmayız hatta bir keresinde kardeşim yolda yılan bulmuş(ki kendisi bunu yaptığında 5-6 yaşlarındaydı :P) tutmuş almış eline anneme getirmiş eve anne bunu besleyelim dedi o an annem kendinden geçmişti hahaha zor ayıltmıştık ve tabi ayılınca kardeşimi zor aldık elinden :D:D

      Sil
    4. Aynen! Yılandan korkanlarda hep bir çocukluk anısı yatıyor :D Ama üstüne git Mellcan alış artık :D

      Ay yazık be annene Denizcan, korku çok kötü birşeydir. Kardeşine çok güldüm ya, tuttu yılanı annesine getirdi :D evcil hayvan işte haha :D iyi bari siz korkmuyorsunuz yılandan. genelde anne neyden korkarsa çocukta ondan korkar :D

      Sil
    5. bizde de tam tersi herhalde anneyi koruma içgüdüsümü acep hiç bi hayvandan korkmuyoruz.kardeşime biz de çok gülüyoruz nerde yılan akrep kırkayak gibi böcekler var arar bulur isterdi.şimdi büyüdü ama gene değişmedi :P

      Sil
    6. Valla bütün canlılar uzaktan güzeldir, bir kısmı yakından güzeldir, az bir kısmı da dokunacak kadar güzeldir :D Aslında yanımdaki biri bir şeyden korktuğunda ben pek bir cesur kesilirim :D sendeki başka ama :)

      Sil
    7. yaa evet bir keresinde alışmak babında belgeselini izlemiştim hala rüyalarıma giriyor inşşallah alışırız keza burda alışmasak öbür tarafta alışacağız artık sonuçta kabre çelik kasada girmiyoruz :)

      Sil
    8. hahaha belgeseli daha korkunçtur :D sen önce kungfu pandayla, çizgifilmlerle başla sonra belgesele geç bence :D

      Sil
  9. ehh kardeşin iyi kurtulmuş size dua etsin :)) yaa nurdish gördünmü bir resim nerelere geldi düşün artık hala adını yazmadım o ne korkudur o :))

    YanıtlaSil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -