Gönderen : Nurdish 17 Mayıs 2013 Cuma


Hayırlı Cumalar, hayırlı geçmiş kandiller efendim. Bir Cuma günü daha karşınızdayız.

Öncelikle itiraf etmek istiyorum, bu hafta dedim ki "Acaba bu haftalık yayın yapmasam mı...?" Hala yoğun olduğum için yayınlamasam da olur gibime geldi. Ama sonra kıyamadım be size! Elimde hazır bölümlerim dururken yayın yapmamak size ihanet gibi geldi. Bencillik yapmayıp sizlere yeni bölümlerinizi veriyorum Can'lar. :)

Arkadaşlar mübarek 3 aylara giriş yaptık. Bununla ilgili okuduğum Risale Ajans: Üç Aylar ve Sevaplar yazısını sizinle paylaşmak istiyorum:

Üç aylar öylesine mübarek ve öylesine sevap dolu aylardır ki Peygamber efendimiz bir hadis-i Şerifinde şöyle buyuruyor;
“Recep ayı benim ayım, Şaban ayı Allah’ın ayı ve Ramazan ayı ise ümmetimin ayıdır.” Hatta öyle ki bazı muhaddisler bu ayları şöyle betimliyor; “Recep ayı ekim ayıdır, toprağı eşeleyip tohumu ekersin. Şaban ayı ise sulama ayıdır, filizlenen tohumları sularsın Ramazan ayı ise hasat ayıdır, yaptığın bütün emeklerin karşılığını bu ayda alırsın.” Yani kendini ne kadar hazırlayıp, ne kadar çok ibadet edersen karşılığını o kadar çok alırsın.
Mübarek Ramazan ayına hazırlıktır bunların hepsi. Ramazan aynı zamanda ibadet mevsimidir. İbadetlerin en çok yapıldığı ve en çok kabul edildiği aydır.

Ramazan ayına gerek tuttuğumuz oruçlarla gerek okumalarımız ile bedenen hazırlandığımız gibi zihnen de hazırlanmalıyız. Yani bu şuhur-u selaseyi ruhumuzun derinliklerine kadar hissetmek için evimizi hadislerle ve ayetlerle süslemeliyiz. Ve “kurtuluş geldi!” diye sık sık telkinlerde bulunmalıyız küçüklerimize.
Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki;  Recep ayında ihlasla yapılan bir tek ibadetin 100 sevap, Şaban ayında yapılan ibadetin 300 sevap ve Ramazan ayında yapılan ibadetler ise 1000’ler kuvvetinde sevap kazandırıyor. Ve bu sevaplar Cuma gecelerinde ise 1000’lerin üstüne çıkıyor.

İbadetlerimizi sık ve sürekli yapmalıyız ama önemli olan nokta çok ibadet değil; az, devamlı ama ihlaslı ibadettir. İbadet etmemiz için yaratılmış olan bu aylar bizlerin ibadet etmesi için güzel bir fırsattır tabii  değerlendirebilirsek.

“İbadet edin.” Kalıbı yanlış anlaşılmasın. Bu kandillerde ya da mübarek aylarda hiçbir şey yapmayıp da sadece ibadet edin demiyorum. O gün mesela misafir almayın, seyahat etmeyin, yorulmayın ama rutin işlerinizi de aksatmayın. Onları da yapın ancak yaptığınız her şeyde Allah rızasını öncelikli tutun ki yaptığınız işler bile hayırlı ve sevaplı hale gelsin.

Berat gecesinde ihlasla yapılan her bir ibadet tam 50 yıllık nafile ibadet hükmüne geçiyor. Bu o kadar muhteşem bir şey ki Allah-u Teala bizlere cennet gibi af ve mağfiret dolu günler ve aylar yaratmış. Kadir gecesinde ise bu rakam 60 binlere çıkabiliyor. Hatta öyle ki 100.000’leri bile bulabiliyor. Bu tür geceleri gözümüzü kırpmadan ibadetle geçirmeliyiz. Nasıl ibadetler mesela; namaz, okumalar, Kur’an okuyamıyorsak bile cd den veya TV den dinleyebiliriz. Hiç olmazsa tesbih çekin kardeşler ama mutlaka ihya edin bu özel geceleri.

Son parantezimi açarak orucu ele alacağım. Üç aylarda en önemli olan nokta oruçtur. Çünkü oruç ihlastır. Kul ile Rabbi arasındadır. Allah-ü Teala buyuruyor ki; “Oruçlunun ağız kokusu benim katımda misk-u amberden daha güzeldir.” Madem Allah orucu ve oruçluları bu kadar seviyor o zaman biz de Allah’ın sevdiği kullardan olabiriz. Öyle ki oruçluyken kimse görmeden biraz su içmek seni maddeten rahatlata bilir ama manen ve vicdanen rahatsız eder. Kişinin oruç dışındaki bütün ibadetleri kendi içindir. Oruç ise Allah içindir.

Eğer ben çalışıyorum bunların hiç birini yapamam diyorsan bari yatsı ve sabah namazlarını cemaatle kıl. Çünkü yatsıyı cemaatle kılan yarım gün ibadet etmiş gibi olur, sabahı cemaatle kılan da günün kalan yarısını ibadetle geçirmiş gibi olur.

 “Oruçlunun rahatladığı iki an vardır. Bunlardan biri iftar anı diğeri ise tuttuğu orucun sevabıyla Rabbinin katına ulaştığı andır. (Buhari)

Oruç dışındaki bütün ibadetler kişinin kendisi içindir. Oruç ise benim içindir. Onun mükafatını ben veririm. (Buhari)



İşte Güncellerimiz:

Yamato Nadeshiko Shichi Henge - 71.Bölüm

Yamada-kun to 7-nin no Majo - 42.Bölüm 

Afiyetler olsun! ;)

{ 16 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. yine yamada dan başlıyorum ellerinize sağlık neom ve nurdishim :D

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nurdish güncel için :)) her satırı özenle yazılmış güncel olduğu belli tüm mabushimajo ailesinin 3 aylarını kutlarım inşallah en güzel şekilde bu ayların hakkını verebiliriz.

    NOT : Bölümler içinde duble teşekkür ettimmm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım :) inşallah hakkını veririz :)

      Sil
  3. Canım benim ellerine sağlık verdiğin bilgiler için de allah senden razı olsun umarım hayırlısıyla dolu dolu geçiririz bu senede bu mübarek aylarımızı...
    Herkesin geçmiş kandili mübarek olsun..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık nurdish yazın için de teşekkürler çok güzeldi

    YanıtlaSil
  5. Yehhuuu yeni bölümler :D Emeğinize sağlık, yine güle hoplaya okuyup sizleri sevgiyle anacağım :D

    YanıtlaSil
  6. sunako'da güncele geleydim eyidi -,- ama bu kadar gaza geldikten sonra bütün ciltleri yükler sonrada kızın görüntüsü hep tuhaf biçimsiz bir çizimde diye geri de bırakabilirim tabii anime de öyle olmuştu da keh keh :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha sevmiyor musun chibi sunakoyu? Ben çok gülüyorum o hallerine :-D otur oku güncele gelince alışmış olursun hehe

      Sil
  7. Elinize emeğinize sağlık kızlar ^^ Bende geç de olsa herkesin kandilini kutlarım...

    YanıtlaSil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -