Gönderen : Neobi 4 Mayıs 2014 Pazar

Ufak bir ön not/uyarı:
* Bu blogtan herhangi bir şekilde faydalanan herkesin okumakla yükümlü olduğu bir yazıdır.
*Okumadığınız takdirde oluşabilecek sorunlar, yöneltilecek sorular tamamen cevapsız bırakılacak ve aşağıda değineceğim şekilde uygulamalar yerine getirilecektir.
* Sadece bir kişinin bile çıkıntılığı/aksiliği/densizliği buradan faydalanan herkesi etkileyebilecek kapasitede sonuç doğurabilir.

Evet uyarımızı da yaptığımıza göre artık eteğimizde ki taşları dökebiliriz. Başlık sizi kısa ve net diye yanıltmasın. Yazı olabildiğince uzun fakat vermesi gereken mesaj nettir. Eh tüm uyarılar verildiğine göre başlayalım mı? Hadi bakalım...


Malumunuz bundan 2 hafta kadar önce bir net sorunu yaşadığımı gerek güncel olarak, gerek chat kısmında muhabbet olarak, gerekse face üzerinden olmak üzere binlerce kez belirttik. Bunlarda yetmedi her konunun altına " nerde bu güncel yaa " tarzında yorumlara sabırla cevap verdik. Ama oldu mu? Tatmin oldular mı? Cevap maalesef koca bir hayır. 
Tatmin olmayı da geçtim bir de sanki biz sizin uşaklarınızmışız gibi emirvari tavırlar, hakaretler havada uçtu. Buna bi dur demenin zamanı geldi.  Çünkü sizlerin ( o kısım kendini gayet iyi biliyor. Sabırlı takipçilerimizin üstlerine alınmamasını umuyorum ) bu emeği hiçe sayan densiz tavırlarınız bizlerde bıkkınlık yaratmaya başladı. Çünkü siz böyle çok afedersiniz ama akılsızca yorumlarla kendinizce kendinze bir şeyleri kanıtlamaya çalıştıkça bizler sizlerden usandık. Bu işe en başında girişme niyetim tamamen benim stres atma yöntemimdi. Manga benim kendimi rahatlattığım bir alan. Severek yaptığım, yaptıkça mutlu olduğum bir uğraş. Daha doğrusu uğraştı. Fakat sağolun ki sizlerin sayesinde şuan benim için sadece bir yük halini aldı. Yetiştirmem gereken bölüm oldu, milletin çenesini kapatacak bir araç oldu, hiç hak etmeyenlere giden bir emek oldu... Her şey oldu da ona sarılmamı sağlayan severek kısmını da kaybetti bu arada.
Şunu sakın unutmayın manga işi sabır, emek, zaman ve vefa  isteyen bir uğraş. Ama en önemlisi de sevgi isteyen bir uğraş. Biz sizlere bir şeyler sunmak için uğraşırken elimizde ki bölümü severek yapmazsak size vereceğimiz ürün kaliteden yoksun olur. Size vereceğimiz ürün baştan savma olur. Ki onu da tamamlayacak mecali kendimizde bulabilirsek.

Peki ben/biz bunları neden diyorum/uz. Daha doğrusu bunca zamandır hiç böyle bir veryansınımız olmadı da şimdi neden böyle bir tutum sergiliyoruz? Bir kaç mail, face, yorum kısaca bir derleme sunacağım sizlere sabrımızı taşıran. Hadi bir göz atalım: 

1)  Hay ben sizin vereceğiniz günceli ...... Kış uykusuna yattınız dicem ama yaz da geldi. 
( bunu yazan şahıs ayıgillerden olduğu için.... )

2) Bu aralar doğru dürüst hiç güncel vermiyorsunuz... üç yıl dolunca düzen bozulmaya gerçekten başlanıyormuş.. ( güncel verdikten sonra ki hafta bu dediğin oldu mu şimdi? )

3) Takip ettiğim x mangasın da şuan 30. bölümdeyim ve  1,5 senedir de seri aynı bölümde. Ne gevşek bir grupsunuz. Yapamayacaksanız almayın gardaşım.  ( bahsettiği mangada 1 hafta önce güncel vermişiz. Seride güncel durumdayız. ( güncel serilerin ingilizce aylık çıktığını biliyorsunuz değil mi? ) ve seri şuan 60 küsürüncü bölümde. )

4) Neobinin kendi dili yok mu da sen cevap veriyosun salak ya ( Kişi kendisi gibi bilirmiş karşındakini..... ) 

5) Bayadır yeni bölüm gelmiyor yarıda mı bıraktınız yani güzelim seriyi? ( ee be güzel kardeşim bundan asırlar önce ki güncelim de seri güncelde ayda bir ingilizcesi çıktıkça vereceğiz demedik mi biz? )

6) Düşündüm de skip hazır güncele yaklaştığına göre artık ben çevirip editlerim. Siz bırakabilirsiniz.. ( ba ba ba oldu paşam başka derdin? )

7) Orangeyi ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz? Sizi beklemekten bi hal oldum yhaaa ( Seri günc-....  Valla çizimleri daha bitiremedik malum ilk manga çalışmamız. Hala kakeruyu çizme aşamasındayız bakalım kısmet... ) 

8) Kaicho wa maid sama oldukça ağır geliyor mangası bana nasıl yapılacağını anlatırsanız mangayı çevirmek istiyorum.. ( Peki sorarım sana ey ademoğlu şimdiye kadar neredeydin? Biz seriyi bitirmeye bu kadar yaklaşmadan önce nerelerdeydin? )

9) Kaicho bitmiş. Son bölümünü çevirebilir misiniz? Saçma gelebilir ama o bölümü okumak istiyorum. Zaten bitirilişine hala alışamadım, şaka gibi geliyor. Bunu istiyorum çünkü her ne kadar karşılıksız ve içinizden geldiği için bu işi yapsanız da bölümler çok yavaş geliyor. 9 ayda 17 bölüm çevirmişsiniz, manganın bitmesine de 38 bölüm var. Bu hızla 1,5 senede gelir fakat ben bekleyemiyorum.  ( Şaka mısın anlamadım ki :S )

10) Kaichou wa maid samanın cevirileri neden devam etmiyor 81. bölüm kdar yayınlndı ama mangaturkte 34. bölüme kdar var biri bni bldgilndirbilir mi? cevirisi yapılmayacak mı? ( No comment.... ) 

11) Bana sorsalar shoujo, yaoi gibi seriler için ne çevirmen nede editör atarım bu piyasaya. Gidin oyuncaklarınızla oynayın. Yaoiymiş cins cins işler.. ( Atamayı neye göre yapıyorsunuz? KPSS, Ales, YDS, DUS, TUS ? )

12) Şey ben x grubu için editör olacağım ama daha photoshop bilgim yok. Bi zahmet bana öğretsen diyorum. ( buraya ne yazsam diye düşündüm.. düşündüm.. düşündüm... Haznemde fazlaca kelime olduğuyla övünsem de cidden yazacak tek bir kelime bile bulamadım... )

13) Ben önceleri skip beati bir siteden okuyordum. 125. bölüme falan geldiğimde o site kapandı ( bakınız mangatürk ) Ve hemen akabinde skipi siz alıp çevirmeye başlamışsınız.  Umarım o site  gibi yarıda bırakmazsınız. Ve umarım o kalitede devam edersiniz. ( biri arkadaşa çıkışı gösterebilir mi? )

14) Yaaa neden kapattınızzz. Ben dengekiyi nereden okuyacağım şimdi. Alumina yeppuda mabushi gibi bir sürü grup dengekiyi alıp ağırlığına dayanamayıp bıraktılar. Ama siz büyük bir sabırla dengekiyi güncele kadar getirdiniz. İngilizce bulamadınız ispanyolcadan bile çevirdiniz. Biraz daha dişinizi sıkıp seriyi bitirdikten sonra kapasaydınız bari. Şimdi bilmem x grubu seriyi alıp 6 bölüm editleyip biz yaptık diye hava atacak. Emeklerinize yazık değil mi? ( Bu şahsı da yukarda ki şahısla birlikte postalarsanız sevinirim )

15) Yamada kun benim bebeğim. Madem siz bıraktınız biz alalım o zaman. Bu güzelim seri ortalarda kalmasın.. ( Nurdish seni nabar biliyon muuuuu :P )

16) Bir sürü bölüm vermişsiniz teşekkürler ama neden x mangası yok. Ben onu bekliyorum. Onu hemencik yapıp bitirip diğerlerine öyle devam etseniz? ( sana özel bir kuruluş gibi mi duruyoruz acebası? ) 

17) Kaichou wa Maid sama 2 haftada 1 çevriliyor.( mabushi majo) Siz çevirebilirmisiniz ? ( bulupta bunamak.... )

18) Kaichou wa maid-sama mangasını 2 haftada 1 geleceğini bilmek beni sinir ediyor. Ömrümden ömür gidiyor gibi. sonra ingilizce okuyon öylesine bütün spoiler giriyo sana. Çok mu imkansız çokmu kötü bişey insanları bekletmemek.? Bu konuda başarısızsınız. Bide saçma gelebilir ama önemli olan müşteri (Kullanıcı) memnuniyeti değilmidir ? O kadar fansub olmuşsunuz insanları memnun etmek için. Bu kadarını yapabilmeniz gerekir değil mi ?. Hatam varsa düzeltin.. ( hangi müşteri memnuniyeti pardon da? Neden senin gibi birini memnun etme gibi bir çabamız olsun ki. Mümkünse bundan sonra kesinlikle bizde yayınlanan maidleri okuma!!! )

19) Kaichou wa Maid-sama Mangası 82. bölüme kadar var. Çoğunuz görmüşsünüzdür. AMA SORUN ŞU Kİ; MANGA ÇEVRİLMİYOR ! O kadar manga var. Herkes nefes nefese okumak için bekliyo ama 2 ayda 1 manga çevriliyo. 40. mangadan itibaren çok sinirlenmiştim ama artık dayanamıyorum lütfen artık birisi ÇEVİRSİN ŞU MANGALARII ! ( ingilizcem olsa ben çevircem ama yok işte malesef -,-) ( üzgünüm ama şekerim derdinin bile ne olduğunu anlamadım :S ) 

Yeter mi? Devam edebilirim isterseniz. Zira bu liste uzar gider ki hakaret içerikli olanlara daha girmedim bile. İşte tüm bunlar buzdağının size gösterdiğim kısmı. Görünmeyen kısım ise içler acısı...

Birinci muzdarip olduğumuz kısım sizinde yukarıda okuduğunuz üzere saçma sapan, kendini bilmez, yorumlar. Hakaret içerikli olanlar ise tamamen insanlıktan çıkmış kişilerin ürünü. Klavye delikanlılığı dedikleri bu olsa gerek.. 

İkinci sıkıntı duyduğumuz konu ise insanların bir işi yapanın kim olduğuna bakmadan gidip bizim serilerimizi ekleyenlere teşekkür etmesi. Hatta onu da geçtim bizi sallayıp seriyi sanki onlar yapıyormuşçasına takındığı tavırlar. Yukarıda mangatürk kısmıyla ilgili yorumları okumuşsunuzdur. Biz yapıyoruz ediyoruz, adam mangatürk kapandı diye seri yarıda kaldı sanıyor, veryansın ediyor. Bre müslüman, bre güzel kardeşim.. O serilerin başına koyduğumuz hayvan kadar creditleri sence oraya süs diye mi yerleştirdik? İnsan 2 saniyesini ayırıp bakmaz mı kim yapmış la bunu diyerek? Normal hayatta da böyle misiniz siz? Şu da var bu sadece bizim sorunumuz değil. Bizim gibi kendi alanını oluşturup bu işe emek veren yüzlerce bloğun/ fansubun sorunu. Tek tek farklı çatılarda farklı serilerle bir sürü okura hizmet versekte ne yazık ki çoğumuz hatta belki de hepimiz hakettiğimiz değeri görmüyoruz. Yazık cidden... 

Üçüncü öğğ getiren konu ise hala ısrarla devam eden şifre sorunsalı. Abi sitenin girişine o koca kutuyu biz neden koyduk? Sizler rahat edin diye. Artık şifre sormayın diye. Hayır yani o kutucuğa ok demeden bloğa bile giremiyorsun. Eeee buna rağmen  hala NEDEN şifre ne diye soruyorsun müslüman...

Diğer bir husus ise durdurulan yada durduruldu sanılan proje triballeri. Şimdi eğer biz bir projeyi durdurduysak askıya alındı diye duyuru yapıyoruz. Bloğun üst kısmında projeler butonu var. Oranın üstüne mausunuzla geldiğiniz takdirde one shotlar, devam edenler, bitenler bla bla diye bir sürü seçenek çıkıyor size. Nereye gitmek isterseniz tıklayın gidin. Baktınız askıya alınanlar konusunda sizin okuduğunuz manga yok. Demek ki o seri devam ediyor değil mi? Peki o zaman NEDEN bizi ısrarla yarıda bıraktınız mı diye sorarak bunaltıyorsun? Okuduğunu anlama gibi çok önemli bir yetiden yoksun musun arkadaş? Şaka mısın?

Ve son husus ise ELEŞTRİ sorunsalı. Ben daha ilkokuldayken bana öğretmenim oyunla karışık beğenmediğim yada yanlış olduğunu bildiğim konuyu nasıl eleştirmem gerektiğini anlattı. Ortaokula geçtim eleştiri olayı daha da derinleşti. Liseye geçtim edebiyat dersleri sağolsun tam kapsamlı öğrendim bir şey nasıl eleştirilir. Arkadaşlar eleştiri insanlara doğruları göstermek için yapılır. Eğer bunu yaparken bir de yapıcı bir üslup kullanırsanız kral olursunuz tadından yenmez. Siz hiç yıkıcı eleştirilerin dünyanın herhangi bir ülkesinde işe yaradığını gördünüz mü?

Öyhh anlatırken bile içim şişti... Cidden bu konuda ilk ve son kez konuşuyorum. Siz kendini külhanbeyi sanan kişiler...  Bu içinde bulunduğunuz  iğrenç ötesi tutum ve davranışlar sizin kalitenizi belli eder. Sizin yorumlarınız bizi usandırır sizi ise rezil eder. Emin olun burada ki herkes nasıl laf sokulacağını da, küfür edileceğini de, bir insanın nasıl yerin dibine sokulacağını da çok ama çok iyi biliyor. Ama bizler edep ve saygıyı da çok biliyoruz. İnsanlara bir şeyleri diretme, hele hele onlara hakaret etme gibi bir hakkımız olmadığını da çok iyi biliyoruz.
Bizim burada ki amacımız çok basit. Biz sizler için manga (lar) hazırlarız sizler beğendiklerinizi okur, isterseniz bizi teşvik etmek adını da bir teşekkür eder sonra da geçer gidersiniz. Olması gereken bu. Bir güncel gelmedi diye gelip ana avrat küfredemezsin yok öyle bir dünya... 
Bizler sizlerin ne uşağı nede paralı çalışanlarıyız. Aksine hepimiz işini gücünü almış insanlarız. Hepimizin birbirinden farklı hayatları, amaçları, uğraşları var. Ve hepimiz bu işe bu günlük sıkıntılardan arınmak için geldik. İşte bu kısmı SAKIN aklınızdan çıkarmayın. Eğer bu tarz tavırlar artarak devam ederse çok üzgünüm ama her şeyi olduğu gibi bırakır GİDERİZ.  AÇIK ve NET...... 
Biz insanların saçma salak kaprislerini çekmek için uğraşmıyoruz burada. Sizlerin yapacağı tek şey bizlere teşvik amaçlı  ufak kuru bir teşekkür. Hepsi bu. Bir teşekkür etmek bu kadar zor olmamalı... Ha o teşekkürü de etmeyecekseniz bi zahmet susun. Hiç konuşmayın. Hatta bloğumuza bile gelmeyin.  Googleye hiç mabushi yazmayın bile...

Bu gibi şeylere önlem olarak özgürlükte kısıtlamaya gitmeye karar verdik ( ki biz insanların düşüncelerini belirtirken kesinlikle özgür olması gerektiğine inanan ve bunu savunan insanlarız ) Şöyle iki uygulamamız var artık:
1)Artık anonim kişiler bloğumuza yorum yapamayacak. Çok yorum yapmak istiyorsan üye ol gel kardeşim.
2) Bundan sonra tüm yorumlar denetlemeye tabii tutulacak. Öyle her ağzınıza geleni yazamayacaksınız yani.
( özgürce yorum yazabileceğiniz son günceldir bu )

Bu konuyu yeterince açıkladığımıza inanıyorum ve burada kapıyorum. Gelelim eğlenceli bir konuya...
İyi ki doğdun sago.. İyi ki doğdun sago.. İyi ki doğdun, iyi ki doğdun, kaç yaşına girdin sagooooo :) Sevgili hem çevirmen hem editör arkadaşımız sagosonun geçenlerde doğum günüşüydü. Fakat ben güncelde kutlamayı düşünürke, güncelin günden konusu birden değişincee... Üzgünüm sago, gomenne sagoo, bizi affet sago.. Seneye en afillisinden kutlucaz söz sagooo <3

Son olarak ekipte ki cadılarımız ne yapıyormuş bir bakalım:


Şeker kız sagonun doğum günüşünüde kutladığımıza göre gelelim bu haftanın günceline.
Güncel Listesi:
Black Bird Bölüm 24-25
Bokura Ga İta Bölüm 35-36-37-38
Dengeki Daisy Bölüm 66
Kaichou Wa Maid Sama Bölüm 65-66-67
Kyou koi wo hajimemasu Bölüm 23-24
Kyou no kira-kun Bölüm 5
Koizora Bölüm 6-7-8
L- DK Bölüm 38-39-40
Love İn The Mask Cilt 17-18 ( 71-78)
Love Stage Bölüm 15-15,5-16-17
Nana Bölüm 8-9
Orange Marmalede Bölüm 55-56-57
Pupa Bölüm 10-11-12
Sekai ichi Hatsukoi Bölüm 23 – 23,5
Skip Beat Bölüm 171-172-173-174
Yankee kun to megane chan Bölüm 82-83-84
Yumemiru taiyou Bölüm 27-28
My dream My work Bölüm 1-6 ( seri tamamlandı )
Totalde 58 bölüm 1915 sayfa
Mabushi Majo Ailesi Keyifli Okumalar Diler...
Dip Not: Bu bölümlerde emeği geçen tüm cadılarımıza sonsuz, kalpten ve kucak dolusu teşekkürler. Kızlar siz en iyisisiniz ;) 
Dip Notun dibi: Ve özel olarak bu güncelde benimle birlikte ekstrem emek ve zaman harcayana powaqa ve eva'ya da ayrıcana 2 katı teşekkürler :)
Dip Notun bilmem nesi: Ortak proje olan my dream my work'te bizimle iş birliği yapmak için bizimle kontak kuran ve eyifli bir süreç geçirmemize neden olan webtoon garden fansuba teşekkürler...

{ 116 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. Tüm emekleriniz için çok sağolun bayanlar bende edit yapıyprum ve ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum özellikle çalışan insanların sadece hafta sonları oluyor onuda bütün bir yıl mangalara ayırmak söz konusu olamaz illaki gecıkmeler olucak sonuçta hepimiz çalışıyoruz yada ev hanımıyız v.s burdan o bencil istekleri yazanlarada söylüyorum eng varsa gir mangafoxa oku ha yoksa araştır öğren edit nasıl yapılır otur birkaç bölüm yapmayı dene bakalım o yukarıdaki isteklere ve şikayetlere ne kdr tahammül edebiliyorsun.
    iyiki burdasınız , iyi varsanız sizleri seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. ohh mis gibimdi billa… miiiss:)

    YanıtlaSil
  3. Neobi yine döktürmüş ellerine sağlık.. Ayrıca saygı nedir bilmeyen o * şahsiyetler dicem artık* bu günceli görüp utanmalılar bence..Acaba hangi fansubda görmüşler böyle mangaları ve bölümleri yazıklar olsun valla.. Az bile yazmışsın onlar için.. Emeği geçen bütün arkadaşlarada teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. valla da billa da size hayranım. şu üstteki örnekleri görünce dedim, ben olsam yapmam bu güncel de son olurdu. ama üzerine 58 bölüm. harikasınız ya. seviyorum sizi ve can-ı gönülden TAKDİR EDİYORUM.
    hep var olun. ve ve çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. oyss harika bir güncel yazısıydi cukk oturdu herşey yerli yerine! Ellerin dert görmesin NEOBI. Ehh artık bu güncelden sonra susarlar :) bu arada hepimizin ellerine sağlık bizi seviyorum yaaa :-) HARIKAMIYIZ NEYIZ XD

    YanıtlaSil
  6. Blogunuzu 9 aydır takip ediyorum ama ilk defa yorum atma ihtiyacı hissettim. Neobi kesinlikle yerden göğe kadar haklısın. Azcık araştırsalar bunların el emeği olduğunu bilicekler. Sabretmesini bilmiyorlar. Yorumlar ne öyle. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil. Üzüldüm. Özgürlüğe kısıtlama da doğru bir karar vermişsiniz. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)
      Eh, bir ad sahibi de olursun artık ;)

      Sil
  7. Emeğinize sağlık beklediğimize değdi süper birgüncel :)

    YanıtlaSil
  8. Bende size katılıyorum.Buraya güncel vermek gibi kimsenin bir zorunluluğu yok .Eğer siz bunu karşılıksız yapıyorsanız, ben teşekkür etmekten başka diyecek bir şey bulamazken bu insanlarda ki özgüveni hala anlamış değilim. Hala bunu anlamayan insanlar için bu yazı ( tabi okurlarsa insanlar işine gelmeyen şeyleri görmez çünkü ) uyarı gibi olur diye umuyorum. Olmuyorsa da kendileri bir zahmet çevirsinler. Emeğe saygı diye bir şey yok. Yazık.
    Bu arada günceller için bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. Doğum günü kutlarım arkadaşın yeni kurallar iyi olmuş gereksiz insanlara önceleyici olur güncel için teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Güncel yazınız nedense bugünlerde hep duyduğumuz ve maalesef ki duymamak için o kadar uğraştığımız cümlelerle dolu. Kendimde edit yaptığım için biliyorum ki bu gibi densizler son zamanlarda nedense tek hücreli canlılar gibi çoğaldılar. MangaTürk konusu ise değindiniz gibi tam bir facia. O credits sayfasının ne işe yaradığını bilmeyen adamlar hakikaten var. Kendisi blog da 10 dakika fazla durmamak için gelip chat kutusunda emri-vaki şekilde sorular sorup da ondan sonra cevabı gelmeyince hakaret edip gidenler ise bende hala cevabı bulunamamış sorular gibi dumara uğratıyor. Ben editi biraz da herkesten önce okumak gibi bencillik nedeniyle yapmaya başlamıştım ve hala da öyle devam ediyor. Neyse başınızı fazla ağrıtmayalım siz kendinize iyi bakın eğlenmeye devam edin bu işten. Mümkünse saçma sapan insanlar yerine burda her zaman size yorumlarıyla ve içtenliğiyle yardımcı olmaya çalışan insanlara kulak verin. Güncel için teşekkürler. Elinize emeğinize sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edit yapma nedenini pek bir sevdim xD

      Sil
    2. Eh editörler olarak o kadar da önceliğimiz olsun :D

      Sil
  11. Günceller için teşekkürler. Yazınızın da harika olduğunu belirtmek isterim. Uzun süredir bu işin içinde yer alan biri olarak hemen hemen benzer sorunlardan muzdaribiz diyebilirim. Hesap sormayı, verilen cevaba pişkince küfretmeyi adet edinmiş okuyucular var. Üstelik sayıları da bir hayli fazla. Fakat bu şekilde devam ettikleri müddetçe bundan zarar gören gruplar olmayacaktır. Sonuçta bu işi keyif için yapıyoruz ve bu keyfin içine eden kişileri de cezalandırmanın pek çok yolu var. Tıpkı yazınızda belirttiğiniz gibi... ;)

    YanıtlaSil
  12. Okurken şiştim gerçekten. Ben bu kadar dayanabildiğiniz için sizleri takdir ediyorum. Besle kargayı oysun gözünü derler ya, bizim insanlarımıza çok uyuyor. Ayrıca manganın ne olduğunu bile bilmeden okuyan insanlara da hayret ediyorum. PC başında oturuyorsun, bir araştır, neymiş, ne değilmiş, güncel ne demekmiş, en son hangi bölüm gelmiş... Hakaret içeren mesajları da kınıyorum, o şahıslar bir manga bulup, ellerine iki sayfa alsalar da, çevirip editlemeye çalışsalar keşke, nasıl bir iş olduğunu az da olsa anlarlar mıydı? Yok hayal kurdum, anlamayana davul zurna az işte. Siz yine de emeğinizin kıymetini bilenler olduğunu unutmayın yeter. Şu yorum denetleme olayı harika olmuş, hatta 'yeni bölüm ne zaman' şeklindeki yorumları direk silin gitsin, hiç yayınlamayın, zaten gecikme ya da benzer durum olunca güncelde açıklanıyor, bir zahmet okusunlar. Umarım yeni kurallar işe yarar da sizler de biraz rahatlarsınız. Güncel için çok teşekkür ediyorum ve Sagoso'nun doğum gününü kutlar, mutlu bir yıl geçirmesini temenni ederim. Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. neobi sen bütün yazdıklarında haklısın okuyunca ben bile cok kızdım o yorumları yapan kişilere bir okuyucu olarak :(ben bilgisayardan pek anlamam sizin 2 seneye yakındır takipcinizim inanki senin ve bütün ekibin emeginizi kimse kücümseyemez.sizlerin ekip olarak yayınladıklarınız ı takip etmek inanın bende stres ve sıkıntılarımı unutturuyor bunu yazdım cünkü ögle kişilere kafanızı takmayın ekip olarak sizlere kocaman sevgi ve saygılarımı sunarıma arigato arigato:)

    YanıtlaSil
  14. Yani cidden yuh diyorum, gerçekten insan ne kadar severek yapsa da manga editlemek veya çevirmek öyle ha deyince olmuyor, sabır isteyen bir şey sonuçta bu da.Resmen ben sinir oldum. Neobi söylediklerinde sonuna kadar haklı bence ^^'
    Ben sizi gönülden destekleyip tebrik ediyorum kızlar siz bikaç densizin sözlerine bakmayın (gerçi bunu söylesemde insan cidden çileden çıkıyor değil mi ^^' )
    neyse çok uzatmayayım çalışmalarınızda kolay gelsin, minna gambatte \(^o^)/ \(^o^)/

    YanıtlaSil
  15. Bu güncel buram buram radyasyon kokuyor sankim :3 Çernobil'i biber gazı etkisinde bırakmış asgdhajskdlasş Herkes dertliymiş ama ha, iyi olmuş Neo yazman baksana insanlar güzel şeyler yazıyor ağlıcam bir dakika TT Girizgahı saçmalayarak yapıp görevimi tamamladığıma göre ciddi konuşmama geçebilirim öhöm~~

    Pek değerli manga severler! Bu işlerin gönül işi olduğunu, insanların zevk almak için yaptığını artık en sabimiz bile biliyordur. Sürekli söylenir hani, "uşağın mı var olm kolaysa sen ya diye" hah işte ondan. Zaten saçma salak hayatlar yaşıyoruz, herkesin zilyon tane derdi var, bir sürü insanın kahrını çekiyoruz reelde bari sanalda ejderha sırtında sefa sürdüğümüz, Pan'ın Labirentinde yusuf yusuf olduğumuz, Pandoraya kutularıyla var mısın yok musun oynattığımız bu fantastik dünyamıza elleşmeyin, bir gidin yemin ediyorum. Zorla mı getiriyoruz, zorla mı okutuyoruz, gelmeyin achilles tendonundan mı vuruyoruz, Hannibal olup budunuzdan Entrée mi yapıyoruz ne yapıyoruz. Sizin gibiler okuyacaksa yapmayalım bu işi zaten. Arlı arından korkarmış arsız sanarmış benden korkuyor. Buradaki cadılar sizlere tek laf etmiyorsa asaletlerindendir, iki lafı bir araya getiremediğinden değil. Seviye düşürmek ağrımıza gidiyor siz bilmezsiniz ama siz biraz yükseltseniz süper olur, oksijen zayiatısınız yeminle.

    Not: Rica ediciim herkese manga okuyun diye baskı yapmayın. Arkadaşlarınız falan okumuyorsa boş verin, kasmayın. Böyle deli saçması insanları toplamayın camiaya ehe~~

    Not 2: BANA İLK MADDEDEKİ AYIYI BULSANIZA, OYNAYALIM :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "ejderha sırtında sefa sürdüğümüz, Pan'ın Labirentinde yusuf yusuf olduğumuz, Pandoraya kutularıyla var mısın yok musun oynattığımız bu fantastik dünyamıza elleşmeyin"
      xD ilahi homocan! Ne güzel dille ifade ettin?

      Sil
  16. facebook'tan yorumumu yaptın burdan küçük eklemeler yapacağım.Öncelikle bu hakaretler sizi bıktıran olaylar silsilesi için kendi adıma çok üzgünüm. Umarım bu yazı onları susturur. İkinci olarak çoooookkkk ama çok mutluyum çünkü günceller gelmiş hemde 1 değil 2 değil 3 değil tam 4 tane!! sevincten bayılabilirimm :D verdiğiniz emekler için kucak dolusu teşekkürlerrr <3 <3 <3 iyiki varsınız :) seviliyorsunuz :))

    YanıtlaSil
  17. Dosyaların şifresi neydi acaba? Tamam tamam şaka yaptım vurmayın :( Hepinizin ellerine sağlık sizi gerçekten seviyorum :3 Ne sabırlıymışsınız hee ben olsam napar eder o heriflerin bu siteye girmesini engelletirdim :P Neyse gerçekten ellerinize sağık biz sizin arkanızdayız!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hööyyt!!! Sen hala şifre mi soru-- Ay şakaymış :P :D
      Çok teşekkürler! ;)

      Sil
    2. nurdish guldurdun hakkaten xD

      Sil
  18. Güncel için çok teşekkürler.Yenilikler umarım sizin açınızdan da iyi olur.Sago doğum günüde kutlu olsun Nice Mabushi Majo'lu senelere :))

    YanıtlaSil
  19. Kaichou wa maid sama sonunda geldi. Biraz gecikti ama bu seferlik affettim. :D Şaka bir yana elinize yüreğinize sağlık. Elbette ki gecikebilir. Sizin de normal süren bir hayatınız var. 24 saat buna zaman ayırmanız beklenmez tabiki de. Bu arada buraya ilk geldiğimde kaichou wa maid devam edecek mi deye mesaj yazmıştım. Mesajı attıktan sonra özür diledim ama tekrar özür diliyorum sizden. Her şey için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Huaaa.... Volkanik patlamalar. Ama hak edilmiş bir olaydır. Neobim ne badireler atlattık/atlattın kuzum, ama sabrının sonuna gelmiş olman çok normal iyi dayandın.

    Ellerinize sağlık cadıgiller/büyücü ağalar :)fighting

    Dip Not: Beni de eklediğin için ayrıca teşekkürler gardaşımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuu! senin ne işin var o listede? hehehe :D

      Sil
    2. Niye kız yakışmamış mı ;) bana da cadı şapkitoşkolarından virin :)

      Sil
    3. Adını skipte göreydik pek bir yakıştıracaktım da.... :D skipe gelirsen bir şakpitoşko da sana hayatım hehehe

      Sil
    4. Hahaha beni vur daha iyi ayrıca adımı skipin ilk zamanlarında görebilirsin :) yani hakkım olanı virrr :))

      Sil
    5. Karşılaşsak vurma ihtimalim yok değil tabii. :-D geçmişe değil geleceğe, ufuklara bakalım birlikte ☆ (yemez ki...) :P

      Sil
  21. Ellerinize sağlık tüm blog ve çeviri ekipleri aynı dertten muzdarip insanlar saygı nedir bilmedikçe de değişmez ben yorum yapmıyorum fazla ama tüm.çevirileri burdan takip ediyorum çok da beğeniyorum hakkınızo vermek lazım :) kolay gelsin sizlere tekrar ;)

    YanıtlaSil
  22. Kyaaaaaa uzun zamandır buralara uğrayamamıştım. Birde baktım benim şirin neobi-sanımı sinirlendirmişler(kızmıyorsun banada değil mi çünkü uzun zamandır buralara uğramayınca biraz çenem düşmüş). Şimdi ne olur cadılar bunları takmayın diyeceğim ama ben bile sinir oldum resmen ama günceli görünce mutluluktan resmen uçtum Kaichou ve Skip'te ne kadar ilerlemişsiniz ben baya geride kalmışım çok teşekkür ederim ellerinize sağlık. Ah birde öğretmenliğe başlamıştın galiba Neobi-san hayırlı olsun. Gene çenem düştü süşüncelerimin hepsi mutluluktan birbirine girdi saçmalamış olabilirim bu sebeble bana kızmayın lütfen.Kyaa Neobi-san yazdıklarıma bakınca galiba senden korkmuşum kendime kahkalarla gülüyorum şuan ama yazdıklarımıda değiştirmek istemedim he he he Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Güncel için teşekkürler.Bölümler varmı diye girip bakmadım daha 1 nisan günceli gibi çıkmasın buda. :D

    YanıtlaSil
  24. emekleriniz emeğiniz ve özellikle de bu kötü yorumlar yüzünden bıkıp bizleri bu kaliteli mangalarınızdan mahrum bırakmadığınız için gerçekten çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Güncel için teşekkürler. Elinize sağlık.
    Takmayın böyle densiz yorumları kafanıza.
    Yorum sahiplerinin akıldan yoksun olduğu ortada maalesef. Serinin güncelde olduğunu bile araştırmayan, farklı bir yerden okuyup sonra buraya mesaj atan (demekki burayı da biliyormuş), kendini beleşten müşteri yapan (memnuniyet arıyan) falan filan. Ben zaten bu yorumları okumadan silerdim. yorum yok kardeşim derdim. Sabrınıza hayret ediyorum. ve tekrardan teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. öncelikle teşekkür etmek istiyorum ellerinize sağlık
    7 yıllık manga okuyucusuyum yıllardır bir çok fansub gurubunun ya parasızlıktan yada sizin belirttiğiniz sebeplerden kapandığını gördüm ve bu tür yorumları yapanları ancak manga okumaya yeni başlamış çoluk çocuk olarak değerlendiriyorum türkiye de böyle güzel mangaları çeviren ve işini kaliteli sabırla yapan bir funsub bulmanın zorluklarını çekmemiş insanlar bunlar biz ingilizce bilmeyen insanlar için cidden bir nimet gibi bir durum bu ama insanlar hala bunu anlayamamakta ısrarcılar

    YanıtlaSil
  28. Ohh... Rahatladım... Ne güzel dedin be Neo'm! Parmaklarına, yüreğine sağlık!

    Özellikle şu müşteri olayına cidden çok güldüm xD Arkadaşım, eğer haklı olmak istiyorsan bize karşılığını da vermen lazım. Eğer ticareti bilmiyorsan, bir güncelde anlatabiliriz. Hani takas, alış-veriş, buğday karşılığında iplik falan...

    Bu hakaretleri, bu saygısızlığı asla hiçbir ekip arkadaşım, başta Neobi haketmiyor. Gerekli herşeyi zaten güncelde yazmış Neobi, başka söze gerek yok.

    Ellerinize kollarınıza sağlık şekerler!

    Bu arada neden bu hafta Yamada'm, bebeğim yok diye sorarsanız, hani bıraktık ya mangayı, sahipsiz kaldı yavrucak. xD
    Yok, yok, esasen Neobi rica ettiği için bu hafta günceli ona bıraktım ;)

    Ve deee.... SAGOOOOO! DOĞUM GÜNÜN MÜBAREK OLSUN! ÇOK İHTİYAR OLASIN! :D :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdishhhhhhhhh sen sakın Yamadayı bırakma..Şakası bile kötü.Valla iyi ki sen Yamadayı bizlerle tanıştırdın.Sana ne kadar dua etsem azdır.Nurdissssss iyi ki varsın..ve editte Saparrow harikasınız bayanlar..

      Sil
    2. Bırakır mıyım hiç canım! 93 bölüm yayınladıktan sonra bırakacak kadar enayi değilim valla :D

      Sil
    3. Bıraktırmayız ona :) sürekli ensesindeyiz. üstelik şimdi benden daha iyi biri var başında :D

      Sil
    4. Hehehe... Editörlerim şahane ;) Senseine yetişemiyor Sapa'm. Bu sıra gerçekten bende iş yok :/ ama iş güç çok :/

      Sil
    5. Nurdishim çok çok teşekkür ederim :) yaşlanıyoruz artıkın

      Sil
    6. Sapparow bırakıyon mu yoksa Yamadamı?Sapparow Yamadamı kime emanet ettin ya :((( Nurdsih yarın güncelin bol Yamadalı bölümlerle olur inşallah:)

      Sil
    7. yok bırakmıyorum destek alıyorum :) yamada daha da kaliteli geliyor :)

      Sil
    8. Nice senelere birlikte Sago!♥

      livanem bu kadar paranoyak olma hayatım bırakmaz o da sen böyle şeyleri dert etme ;-)
      Bu hafta güncel vermeyebilirim kusura bakmayın lütfen. Hastalık (gene) acayip bir iş yoğunluğu vs. Ama yapabilmek için ugrasacagim.

      Sil
    9. Geçmiş olsun Nurdishhh.Sen iyi ol da güncel için beklerim.Önce can sonra canan(yamadam) demişler:) Ayrıca Sapparowun Yamadamı bırakmamasına çok sevindim.:))

      Sil
  29. Okudukça ben sinirlendim, levyeyle kovalamak istedim şu kendini bilmezleri. Ha ama cevapların özellikle bazılarına gülmedim diyemem ehehehe.
    İşiniz oldukça zor, kolay gelsin. Emekleriniz için ayrıca teşekkürler.
    Ayrıca doğum günü de kutlu olsun geç de olsa 8}.
    -zombiwan-

    YanıtlaSil
  30. Merhaba mabushi majo ekibi :D
    Ben de şubattan beri editörlük yapıyorum, ama serimizin(Gintama) takipçisi çok değil şimdilik :D
    O sebeple böyle durumlar yaşamadık henüz..
    Ama bu işin kolay bir iş olmadığının farkındayım ve bu konudaki tutumunuzu can-ı gönülden destekliyorum!
    İnsanların bu işin sadece içimizden gelerek yaptığımızı bilmesi gerekli..
    Ama maalesef bilmiyorlar, minik bir teşekkürün bizi ne kadar mutlu ettiğini ve gaza getirdiğini..

    Son olarak Turkcraft'ın kapanmasına çok da üzülmedim.. bu şekilde okuyucular gerçek çeviri gruplarına ulaşabilecek :D neyi kimden okuyor bilecek :P

    Güncel için ellerinize sağlık! ^_^
    Değerli vakitlerinizden ayırıp bize yeni bölümleri ulaştırdığınız için çok çok teşekkürler!
    Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa gintama mı?
      gözlerim kocaman oldu
      hemen google amcadan sizin mekanı öğrenirim

      Sil
  31. Kıyamam ben hepinize..... hepinizi kucakliyorum..... kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  32. Köküne kadar haklısınız, ne diyelim. Hiçbir şeyden haberin olmayıp, azıcık ucundan yardım edeyim demeyip gelip bir de emir verir gibi yorum yapıyorlar. O atılan yorumlara hem güldüm hem de üzüldüm. O derece kötü bir durum yahu. :D Güncel için teşekkürler, ellerinize sağlık. ^^

    YanıtlaSil
  33. Ciddiye alınacak tipler olmadığı açık, o yüzden hiç kafanıza takmanıza gerek yok. Ve bizi de lütfen sizin yokluğunuza maruz bırakmayın. Lütfen *-*

    YanıtlaSil
  34. Tüm cadıların ellerine, yüreklerine, sabrına sağlık. Yaptığınız iş gerçekten çok zor ve gönlünüzden gelerek, severek yapıyorsunuz size saygım sonsuzdur. Etrafta algı kapasitesi düşük çok insan var inşallah tekrardan böyle üzücü şeyler olmaz. Size sonsuz destek ve teşekkürlerimi iletirim. Tekrardan kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  35. Çok üzülerek okudum. Kimsenin böyle şeyleri sizlere söylemeye hakkı yok gerçekten emek veriyorsunuz. Gerçekten okurken şok oldum lütfen böyle şeylerin sizi üzmesine izin vermeyin.Bu arada mükemmel bir güncel listesi teşekkürler Neobi-san.

    YanıtlaSil
  36. Neobi ve diğer bütün cadılar sizlere sonuna kadar katılıyorum.gerçekten işiniz inanılmaz zor sevgi ve sabır işi gerçekten.o tür densizlerin bu bloga girmesi yasaklanmalı.çünkü bunu hakediyorlar.emeğe saygı herşeyden öte gelir.o yüzden bu anlamlı yazından dolayı neobi snei tebrik ediyorum.bu arada güncel süper olmuş.ellerinize kollarınıza sağlık :))her zamanki gibi süpersiniz. İYİ Kİ VARSINIZ CADILAR.HEPİNİZE KOCAMAN TEŞEKKÜRLER.EMEĞİNİZE SAĞLIK :)

    YanıtlaSil
  37. 6 aydır bu sitede sessiz sessiz takılıyordum. Yorum atma ihtiyacı hissettim. Öncelikle emeklerinize teşekkürler. Ayrıca bu tür insanlar her yerde var. Sadece nette değil, sosyal hayatta da dikkat edilirde görülebilecek kişiler. Ne tür zorluklar çektiğinizi anlıyorum ve kolaylıklar diliyorum. Çünkü bu yazınızdan sonra bazıları bırakacaktır o malum davranışları ama elbette ki hala devam edenler de olacak. O yüzden Allah kolaylıklar versin.. Ayrıca yorumlara bakıyorum sizi destekleyen çok tatlı üyeler var. Neyse fazla uzun tutmayayım. Kısaca Ellerinize Sağlık !

    YanıtlaSil
  38. Siteye öyle sürekli girip muhabbet eden bi tip değilim ama bahsettiğiniz durumlar beni bile rahatsız etmişti,dilinize sağlık. Karşılıksız sabırla bize bu mangaları okuma zevkini tattırdığınız için çok çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  39. hahaha bu güncel çok güldüm :D Tabi uzun uzun yorum yapmıyorum... Emeği geçenlere tek tek tek tek teşekkür eder ve Love in the mask'a giderim :D
    küçük bir dipnot: siz kimseyi kafaya takmayın :))

    YanıtlaSil
  40. Cadı-chanlar ben size hayranım :) Az buz iş yapmıyorsunuz..Ellerinize,emeklerinize,yüreklerinize sağlık :) Güncelin en alası olmuş,nasıl okurum epey uzunmuş derken son cümleye vardım,Gayet akıcı anlatımların :) Başarılar dilerim hepinize :)

    YanıtlaSil
  41. oley oley oley :D skip beat gelmiş dayanamayıp ingilizcesişne göz atmıştım 2 gün önce keşke dişimi sıksaydım :( ellerinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  42. manga okumaya başlayalı fazla olmasada bloğunuzu çok sevdim hemen benimsedim ^^ bloğunuza sık sık girmeden edemiyorum :) ekibinizi de çok seviyorum insanların sizi üzmeye hakları yok boşverin onları sizi seven birçok insan var :) vaktinizi ayırdığınız için çok çok teşekkürler tüm cadılara selamlar :)

    YanıtlaSil
  43. şimdi ne desem bilemedim *-* sabırsız üyelerin derdine mi yansam yoksa bu kadar cahil olduklarına acıyıp sistemi onlara mı anlatsam yoksa saygı derslerine mi yazdırsam bilemedim *-* neyse siz benim aklımdan geçenleri anlamışsınızdır merak etme neobicik ben senin arkandayım :D kaç hafta güncel vermedi doğru ama diğer cadıcıklar her seferinde senin durumun için özür diledi nurdish cadımız kapsamlı bir özür diledi ve hattaaa biz (diğer üyeler de dahil) altına bir ton yorum yaptık hadi yazıyı üşendin okumadın da yorumlarda mı dikkatini çekmedi mübarek T_T ben şu yazını okudukça sinirlendim .____. neyse kötü konuyu geçelim daha çok sinirleriniz bozulmasın iyi konuya geçersek az önce okula gitmek için erken yatacaktım ve bu gün hiç sizin siteye bakmamıştım yatmadan önce bir bakayım dedim hani sayfayı açtığında 2,3 saniye dolmasını bekliyorsun ya işte o dolarken içimde japonca 9 dan geriye saydım ve gözlerimi açtım :3 resmen cennetin kapıları açıldı :D daha linklere tıklamadım şimdii nurdish gbibi bizi korkutmandan korkuyorum .____. yapmazsın değil mi :D ama ona da razıyım özledim sizi cadıcıklar ( T_T bir kaç ay ömrüm kaldı gibi konuşuyorum ama çok mutlu oldum işteee :(((( T_T ) Emeği geçen herkesinnn çoookkk çokkkkk ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
  44. Açıkçası genelde sessiz sedasız takılan birisi olarak yorum yapmadan gecemeyeceğim bi günceldi. Blogunuzu çok severek takip ediyorum ve sizi de çok seviyorum. Artık sizkeri böylesine çok seven takipçilerinizin yorumlarına bakın sadece ve keyfinizi daina yerinde tutun. Şimdiye kadar ihmal ettiğim için çok mahcup olsam da bütün serileriniz için tekrar tekrar çookkkkkk teşekkürlerimi sunuyorum cadılarr ���� gerçekten seviliyorsunuz siz bunu düşünün kötü yorumları sevenletinize havale edin biz ilgileniriz evelallah ������ siz sadece emeklerinize değer verenleri düşünün olur mu ���� ha bu güncelden sonra ben duramam dayanamam size yardıma gelirim bi şekilde bi yerden el atmayı hep istemiştim.. Amann haaaa bizi bırakıp hiç bi yete gitmeyin ����

    YanıtlaSil
  45. neoooo... nx e cadı yazmışın.. elde bi o kaldı ebo yok. ryu yok. onuda cadı yapma ne olur.. böcek kalsın... :D
    Yazının dozajını daha yüksek bekliyordum o son anon sinirlenmenden sonra ama yine sakin kalabilebilmişsin...sizler için bi anon ihbar hattı mı kursak.. 111 gibi mesela.. :D

    YanıtlaSil
  46. sagoooooo doğum günün kutlu olsun şekerim
    hep beraber gençleşmek dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevalee kuzum çok sağolasın :) büyüyelim gençleşelim :)

      Sil
  47. Sago doğum günün kutlu olsun nice senelere canım
    Neobim sen kızdıysan düşünemiyorum neler yazdıklarını kısıtma canım herşeyi bizim milletimize iyilik yaramaz zaten kısıtlarsın herkes süt liman olur desdurlu girmeye alışık milletimiz rahat bırakıp özgürlük verince şaşırıyprlar bilip bilmeden ahkam kesmeye başlıyorlar

    YanıtlaSil
  48. Merhaba.. Ben uzun süredir takip ediyorum bloğunuzu..İlk defa yorum yazıyorum .. her ne kadar buraya teşekkürlerimi yazmasam da her mangayı açıp okuduğum da kalpten mutluluk duyuyorum ve teşekkür ediyorum.Sizlerin bu işten bir çıkarı olmadığı gibi belki de kayıplarınız oluyordur..Bilemiyorum ama ne kadar size kötü eleştiriler gelsede sizleri destekleyenleri de unutmayın. Umarım morallerinizi bozmadan yollarınıza devam edebilirsiniz. Sizlere büyük sabır ve güzel günler diliyorum.Hepinize teşekkürler her şey için :)

    YanıtlaSil
  49. geç olucak gomen gomen doğum günün kutlu olsun sago nice mutlu senelere :D güncel yazısıda çok iyiydi kesinlikle sonuna kadar haklısınız :D

    YanıtlaSil
  50. gerçekten elimize sağlık :D

    YanıtlaSil
  51. Pek yorum yapmayı sevmem ama bu güncel yorum yapılmayacak gibi değil. Gerçekten çok haklısınız, nasıl olduğunu ve baskı altında kalmanın ne kadar bıktırıcı olduğunu çok iyi anlıyorum. Herkesin kendi hayatı var ve manganın gecikmesi bence normal bir şey. O edilen küfürler onların insan olmadıklarını açıklar zaten. Moralinizi bozmamak en iyisi ^-^ Güncel için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  52. Ben yeni üye oldum ama uzun zamandır bloğunuzu okuyorum. Elinize emeğinize ve büyünüze sağlık mabushi majo cadıları! Sayenizde evimde rahatla pijama terlik,camın kenarında,elimde telefonla keyifle manga okuyorum :) çok emek veriyorsunuz ve siz bu işi parasız, gönüllü olarak yapıyorsunuz... çok teşekkürler^^

    YanıtlaSil
  53. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  54. İşte bizim insanlarımızın problemi bu. ortada bir sorun olduğu zaman en kısasından çözüm üretmek , yardımcı olmaya çalışmak veya sabreden derviş muradına ermiş moduna geçmek yerine saçma salak triplere girmeleri (yukarıdaki yorumları yapan ŞAHISLARa söylüyorum bunları). "he" diyip geçseydiniz hiç canınızı sıkmasaydınız. Ben hep derim hizmet sektörü zor bir sektördür diye. İster çok sevdiğin için bir kahve dükkanı , kek evi açmak olsun ister sizin yaptığınız gibi TÜRKler için çok çok çok nadir olan düzgün bir manga çeviri grubu kurmak olsun. Boşverin cadılar takılmayın siz bunlara. Ben inanıyorum ki benim gibi manbushi camiasından sizin sabrınıza ve düşünceliliğinize hayran insanlar onların saçını başını yolar (hemen de mahalle karısına bağlarım :D ). Üzmeyin tatlı canınızı ve hatta bizim de yardımlarımızı kabul edip nizamiyeye birimiz bakalım ki herkes içeriye giremesin :) Bu arada sagocuğum nice mutlu huzurlu ve mutlu senelere. Emeklerinize , ellerinize , bilgisayar başında oturmaktan ağrımış bellerinize ve gözlerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  55. Teşekkürler Cadılar :D

    YanıtlaSil
  56. Nelerle ugrasip didinmissiniz sevdiginiz isi korumak adina bu kadar sacma soze kirilmamak mumkun degil merak ediyorum hangi dunyada yasiyolar empati yetenegi yoksun bu insanlar?? Sizin sevginizi azaltmasin ve yapmak istediklerinize gem vurmasin:)) aslinda o kadar bilincsizlerki nereye yorum yaptiklarini bile bilmiyolar acaba gozlerinde katarak falan mi var bu insanlarin yazilarin yarisini okuyup yarisini okuyamiyor hadi katarak yok diyelim o zaman kesin beyinlerinlerinin gorme bolumu arizali zaten onlari yazabilecek kisiler ancak oyle tiplerdir.
    Sizi seven ve destek veren bi suru insan var umarim bu durumu atlatmissinizdir ve mutlu mesut bi sekilde manga cevirirsiniz sizin enerjiniz mangalara yansiyor arada acip sizin guncellerinizi okumak daha bir keyifli bide ozellikle bu siteden okumayi seviyorum sanki arkadasimla okuyomus gibi hissediyorum mangalarda yapmis oldugunuz yorumlar sayesinde fighting:)))

    YanıtlaSil
  57. 58 bolum birden
    majo lar aja aja fighting !!! ^_^
    siz olmasaniz ne yapariz biz ya ...
    son zmnlarda yanliz ne var ne yok. diye bakmaya girebiliyorum takip ettiklerimi bile okuyamiyorum ama sirf sizin yazilarinuzi okumak icin arada ugruyorum ...
    densizlere bakmayin ya esas bizim gorevimiz sizi desteklemekki mangalari alalim ( cok mu cikarci oldu :D )
    ne diyorum ya ha bu arada mangaturk mu :DDDD ay karnima agrilar girdi :D

    YanıtlaSil
  58. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  59. Maşallah Maşallah tütütütü diyorum ellerine sağlık Neobi az bile söylemişsin güncel cuk diye oturmuş. Alınan kararlar da çok iyi olmuş.Bu arada güncelde gelen bölümlerde emeği geçen cadılarımızın ellerine emeklerine sağlık hepinize teşekkürler.

    Sagosa Nice Yıllara.Sağlıklı sevdiklerinle mutlu geçireceğin çok uzun yılların olsun.Mangaların eksik olmasın :)

    YanıtlaSil
  60. Oooh, iyi etmişsiniz valla. Zaten ben bu PAŞALARI anlamıyorum hee -.- Emeğe saygı azcık, böyle kutsal bir görevden (manga çevirme hasgflasf) bir insanı nasıl soğutabilirler Q-Q Geçmiş olsun ve hayırlı olsun, doğum gününde kutlu olsun Sagooo :)

    YanıtlaSil
  61. İlginç; Teşekkür ederim ile ilgili bir yazı yazmıştım başka bir sitede, orda da burada ki gibi çevrilen her manga el emeği göz nuru misali sevdiği bir kaç mangayı türkçeye kazandıran ve bunu herkesle paylaşarak aynı mangayı seven kişileri bir araya getiriyor o grupta, tek kişilik bir gruptu ama yardımcı olanlarda yok değildi, sonuç olarak o grupta bu blogdaki grup gibi cevap yazması o kadar bıktırıcı çok yorum yazılıyor ki nereye kadar cevap yazılabilir ki, düşünceden yoksun yazılar yazan o kadar çok kişi var ki, teşekkür etmekten yoksun(ilginç:)))Yoksun demişken teşekkür ederimi anonim olarak sanırım bir kaç taneden fazla dememiş olmamıda katmak gerek) susmanın sukuta iştirak etmesiyle altındır deniliyor olamsının ne anlamı var.

    [Boşluk]

    Anlamsız tüm kelime yığınları içinde bir kelimeyi betimlemeyeli sanırım bir kaç ay oluyor eh onurlandırılması gerekeni onurlandırmak gerek değilmi, Neyse Neobi'nin yazısı hatrına yazmak gerek;

    Dilin kemiği Yoktur: Evet güzel bir kelime topluluğu öyle değilmi anlatmaya değer bir şey kendi açımdan en azından; dilin kemiği yoktur bir felsefi düşünce yargısından başka birşey değildir, evet onu çarpıttığım için şimdi yazacağım anlamı kazanacaktır, felsefi olarak düşünürsek eğer dilin kemiği vardır, (nasıl diye düşünmenizi beklemek gereksiz bir düşünce yığını oluşturacak gibi geliyor ya neyse) tabi düşünce anlayış yapısından yoksun olanlarınki'nde dilin kemiği evet ne yazık ki yoktur, düşünme becerisini geliştirmiş olan insanlar için ise dili nasıl yönlendireceğini bildiklerinden nerde, ne zaman, ne söyliyeceğini bilmek nefes alıp vermek kadar normal birşey olduğundan felsefi yönden dilin bir nevi kemiği vardır onlar için evet neyse bu kadar sanırım.. Bu güncelde verilen tüm manga bölümleri için teşekkür ederim harcadığınız emeğe sağlık ve şu ana kadar çıkardığınız tüm serilerin her bir bölümü içinde ayrı ayrı teşekkür ederim kusura bakmayın az teşekkür ettiğim için ve doğum günün kutlu olsun sagoso. Eğlenerek çevirmeye devam etmeniz dileğiyle kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  62. merhaba herkese, gunceli okurken hem sasirdim hem guldum, hemde uzuldum. 1'den sona kadar olan bolum apayri zaten. halen sifre nedir diye sorabiliyorsa bir sahis orada durup dusunmek lazim acaba biz bunu japoncami yazmisiz diye :P enteresan insanlar var yok degil,

    kimse kimseye hakaret etme hakkina sahip degildir. burada ugrasi veren herkes eserlerini baskalarida paylassin niyetiyle bulusmuslar ve kendilerinin secdigi eserleri biz insanlarla paylasmak istemisler. sayelerinde bircok mangayi TURKCE okur hale gelmisiz.

    bircok blog'lara bakmisimdir o andaki ilgi alani neyle ilgiliyse, hickimse dememistirki neden bunu boyle yapmadinizda boyle yaptiniz diye. eserleri okuyan kisiler ya tesekkurunu etmistir yada oradaki konuyla ilgili heyecanini anlatmistirki bu boyle olmali turk insanimizdada.

    cahille cahil olunmaz, siz ozgurlukleri kisitlamadiniz aksine kendinize zihin ozgurlugu actiniz bu son kararlarinizla.sihirli degneklerinizi kimse bu sekilde kiramaz inancindayim.yaptiginiz eserleri bircok okuyucu goruyor ve sizlere gereken destegi veriyor inaniyorum.

    cadilarimiza calismalarinda basarilar dilerim.
    wizards, aregato gozaimashita

    note: aslinda daha cok yazim vardi fakat akilli telefonumun akilsizligi yuzunden yazilarim bosa gitti. saygilarimla.

    RASENGAN!!!!!! :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ünlü tarihçi ilber Ortaylı ne demiş?
      çok cahilsin, keşke ölsen. XD

      Sil
  63. Güncel yazılarınızı okumak benim için ayrı bir zevk olduğundan bugüne kadar yayınladığınız tüm güncel yazılarını okudum ve dolayısıyla zaman zaman şifre ve saçma yorumlar yüzünden kızdığınızı biliyorum ama lütfen böyle zamanlarda bu işe başlama nedeninizi ve sabırlı takipçilerinizi düşünün. İyi yanları da var dimi ama! Ömür boyu süreceğine inandığım çok güzel dostluklar kurdunuz mesela ^-^ Hepinizin eline sağlık! Umarım uzun yıllar beraber oluruz.

    YanıtlaSil
  64. enemm yorum yaptım sanıyodum bende hahahah :D Yazdığım aynı şeyi tekrar yazayım bare. NEOOO bacım seneye artık balonlarla mı yoksa agzında güllerle mi gelirsin bilemicim :P bu arada herkesler maid sama maid sama demiş pehhh hiç de üzerime alınmadım hohoho^^ cadılar seviyorum sizleri.

    YanıtlaSil
  65. Sakın gitmek gibi bir delilik yapmayın ağlarım :((((

    YanıtlaSil
  66. Dop dolu bir güncel olmuş :) Helal olsun :)
    Ellerinize sağlık :)
    Teşekkürler :)

    Dediğiniz gibi Öyle cahiller malesef çok çok çok...cahili bilirizde okumuş Cahili de görüyorüz hala nesilleri tükenmedi daha okumuş cahillerin bu gidişlede babadan oğla nesil oldu diyebiliriz.Mangaturk konusunada katılıyorum koskoca credi sayfaları var görmemek için çok çabalıyorlar anime ve manga izleyen/okuyanların çoğu animeyi ve mangayı bahsettiğiniz siteden ve t.animenin çevirdiğini sanıyorlar malesef Türkiyedeki anime manga izleyen/okuyanların %70'inden fazla bu durum var fansub sitelerinin varlığından bile habersizler o derece bir saçmalık cahilliktir bu.Birçok fansub sitesinin ilgisizlikten dolayı kapandığını gördüm hepsi bahsettiğiniz ileri zekalıların yüzünden.Cahil bir toplumun varlığının etkileri gözler önünde küfür edenleride insan bile hesap etmeyin takmayın.İnsan olmayanların seviyelerine inmek israf ve boşa olur.

    YanıtlaSil
  67. Merhaba, çalışmalarınız için gerçekten teşekkürler. meyve veren ağaç taşlanır.hayatında hazıra konmaya alışmış basiretsiz insanlara takılmayın lütfen.. başarılar...

    YanıtlaSil
  68. Bnde sizin takipçilerinizdenim yaptiginiz ise saygı duyuyorum ve seviyorum kizmakta haklısınız gerçekten isiniz sabir gerektiriyo sizleri seviyorum Teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
  69. Bu kadar olmaz yani okumayı bilmiyorlar mı diyeceğim bilmeseler nasıl manga okuyacaklar.Yaptıkları yorumları görünce bende sinirleniyorum sen otur karşında kölen var sanki senin istediğin mangayı çevirecek oldu paşam başka arzun.Sabrınıza hayranım ben dayanamaz patlardım herhalde.Güncel için çok teşekkürler elinize sağlık :) -zynpgnc

    YanıtlaSil
  70. Ağzınıza saglık sonuna kadar haklısınız emeğe deger vermeyen insanlara ağzının payını vermenizin zamanı gelmişti bu güncelden sonra rahat rahat konusabileceklerini sanmıyorum emeklerinizi destekleyen kişilerin de oldugunu unutmayın guncel icin ayrıca teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  71. Başından sonuna kadar büyük sabırla okudum. Okurken ben bile sinirlendim ki siz bunları bizzat yaşamışsınız. Allah sabır selamet versin gerçekten hepinize.
    Yaptığınıız iş gerçekten emek isteyen bir iş iş bile değil eminim severek yapıyorsunuz. Yaparken ayrı ayrı sabır gerekir eminim. Ben bu bloğu bi yıl önce keşfettim. Bütün çevirmen ve edit yapanlara canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Yaptığınız işin hakkını vererek yapıyorsunuz tebrik ediyorum. Ama bütün bi ülkede bile bütün insanları memnun edemezken siz burdakilerin hepsini memnun edemezsiniz, muhakkak aralarından saygısız,rahata alışkın, nezaketten yoksun insanlar çıkacaktır. Bu yüzden öyle insanları kafanıza takmayın sizler. :) :) :) Gambette :) Aja aja fighting minna

    YanıtlaSil
  72. istediğininz kadar az çevirin ben genede bu siteden başka hiçbir siteye BAKMAM !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tahminim var gibi :) bir de bu günceldeki bölümlere az dedi ya yorum bile yapamıyorum...

      Sil
    2. Neyi kıskandın allasen xD

      Sil
    3. rosario neyi kıskandın harbiden hee :D

      Sil
    4. Benimde adım bilinsin benimde adım yazılsın hollywood kaldırımına sfgsdhgdg

      Sil
  73. Günceller için çok teşekkürler. Hediye gibi geldi valla. *.* ❤

    YanıtlaSil
  74. Bu zamana kadar yaptiginiz her sey icin tesekkurler.Gunceli yeni gordum.Yarindan tezi yok kayit olup sizi desteklicem.Bu zamana kadar durdugum hatada ne bilim.s

    YanıtlaSil
  75. Pek yorum yazan biri değilim ama inanın okurken sinirlendim. Sitenizi takip ediyorum (böyle gizliden gizliye hehheehe ^^) ayrıca çevirilerinizi, serilerinizi çok beğeniyorum. Ellerinize sağlık. Zaman ve emek isteyen bir iş yapıyorsunuz. Motomot bir robot gibi sürekli çeviri ve edit yapmanız tabi ki mümkün değil. Ama bazıları bunu anlamıyorlar. Dışarıdan kolay görünüyor tabi atıp tutuyorlar. (Hrrr.. Gene sinirlendim)
    Neyse, teşekkürler güncel için. Harikasınız :)

    YanıtlaSil
  76. Ne diyeceğimi bilemedim o.o O yorumlar o mesajlar ne öyle ? *.* Şaka gibi resmen.İnsan bir araştırır bakar kim yapmış bunu kim çevirmiş kim editlemiş ne bileyim yani,gökten zembille inmedi dimi bu mangalar ? :D Bunları desem bile biliyorum ki öyle cahiller çok.Etraf böyle insanlarla kaynıyor,iyi olanları cımbızla çekiyoruz yani.Ben de bu siteyi neredeyse 1 yıl önce keşfettim.Okuduğum bir manga vardı, ''kim çevirdi acaba bunu ? Kim editledi böyle? Bulmam lazıımmm'' düşüncesi ile buldum :D İyiki de bulmuşum :) Bu arada,cidden hala soruyorlar mı şifre ne diye ? o.o şaka gibi :D Hatta şaka olsa gerek :D Güncel için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum :) Ellerinize sağlık,bundan sonrası için de kolaylıklar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nemia? kimlerdensiz diyecem cunku narutonun nemia adinda bir ismini hatirliyamadim. dusundum tasindim baska yerlere gittim tasinma sirasi :P genede bulamadim nemia ismini heheh konoha disinda bir baska koydenmisin acaba diye dusunmeye basladim :D

      Sil
    2. hahah :D Şöyle söyleyeyim,Nemia nedensizce sevdiğim bir isim :D Naruto da e malum sevdiğim bir anime,ismi ondan soyadı bundan diyerekten birleştirdim.Ne zamandır kullanıyorum kaldı öyle :D

      Sil
  77. Bende bir editör olarak ve cadıları yakından tanıyan ve ve ve uzun zamandır takip eden biri olarak , cadıları çok çok iyi anlıyorum.Sevgili cadılar bu tip durumlara alıştık malesef :/ klasik bir temenni olacak ancak fazla takılmamanız hepimiz için daha iyi.Çünkü bizim gibi bu işe katkı sağlayan , emek veren insanlar bu gibi durumlara çok fazla takılırsa yanlızca sorun oluşturur.Gerçekten bilgili şekilde ve her şeyi görüp saygı gösteren takipçilerimiz bizlere yeter de artar.Ayrıyetten şunuda eklemeden edemeyeceğim.Cadılardan bahsederken her fırsatta hızlarını ve kalitelerini ön plana çıkartmaya çalışıyorum/ruz.Çünkü cidden yaptıkları işin hakkını veriyorlar.Bu olumsuz yorumları(!) hiç mi hiç haketmiyorlar.Sevgili cadıcıklar ; sevdiğim ve takip ettiğim bir çok serinizi her zamanki gibi hevesle takip ediyor , ellerinizden öpüp şükranla güncele yumuluyorum.İyi ki varsınız :) :3

    YanıtlaSil
  78. HAKLISINIZ.Emekleriniz için teşekkürler.Ben de manga dünyasına gönlünü kaptırmış birisiyim ancak tam dosdoğru çeviri yapabilecek kadar ingilizcem yok kendi kendime yetiyor.:D Mangaturk'ün çeviri yaptığına inananlar varmış demekki neyse böylece onların sadece arşiv yaptıklarını öğrenmişlerdir artık :D

    YanıtlaSil
  79. kesinlikle haklısınız... ben mangaya bu sitede başladım. sizin sayenizde mangayı bu kadar çok sevdim. mangalarda kenara yazdığınız notları gülerek okuyorum. umarım sizin bu uyarınızdan herkes faydalanır ve doğru düzgün davranmayı öğrenir... :D :D :D

    YanıtlaSil
  80. Kim ne derse desin ( teşekkür dışında tabii ). Ben sizler sayesin de keyifli zamanlar geçiriyorum..Emeğinizin karşılığı teşekkürden çok daha fazlası olmalı lakin tek yapabildiğim çokkk teşekkür ederim demek..Yüreğinize sağlık. Umuyorum ki sevdiğiniz için yaptığınızı tekrar anımsarsınız..

    YanıtlaSil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -