Gönderen : Neobi 9 Haziran 2014 Pazartesi



Bazı insanlar vardır doğuştan ballıdırlar. Nasıl bir yıldız haritasına sahipler anlamadım ama her işleri rast gider. Eline yüzüne bulaştırmak ister onu bile yapamaz. Neden çünkü o şanslıdır. Dünya onun gibilere her daim elma şekeri sunarken bizim gibilere de o şekerin sapı kalır sadece. Şimdi böyle dedim diye arabeske bağlayıp kaderimden dem vuracağım zannetmeyin. Muhabbeti başımdan geçen şanssızlık silsilesine bağlayacağım sadece.
Geçen hafta bir gün powla konuşurken laf arasında "hatun ben izinliyim pc'ni kap gelde bi kamp yapalım" dedi. Siz hiç 2-3 kızın bir araya gelip de gerçekten bir şeyler yaptığına denk geldiniz mi? Ben bunun örneğini tarihte hiç görmedim. Misal üniversite zamanlarımda vize-final haftaları pok varmış gibi bi ton kız toplanırdık birlikte ders çalışıcaz yeaaaaa ayağına. Ama ders hariç her bi haltı yerdik. Okey oynardık, batak oynardık, dedikodu yapardık, fal seansları başlatırdık artık yapacak hiçbir şeyimiz kalmazsa da oturur evin duvarlarını inceler, o duvarı boyayan badanacının hayatının nasıl da berbat olduğuna dair hikayeler uydururduk. Ehh doğal olarak topluca da çakardık ama bunu demeye gerek yok sanırım.

Tüm bunları bilsem de "hatun benim pc masa üstü sen kap gel seninkini" dedim yavrunun hevesini kırmamak adına. Cumartesi oldu bu geldi bir güzel hazırlanmış. Leptop kolunun altında. Yooo dedim gelir gelmez öyle oturamayız daha gün kararmadı bile önce bi çarşı pazar gezelim sora otururuz. Onu yap bunu yap bilmem ne derken nihayet hava karardı çekildik odaya. Benim pc'm bir keresinde veledin tekinin tezimi silmesinden dolayı sürekli şifrelidir. Öyle her gelen madik atamaz yane.. Mail hesabımın şifresi neyse ekranımın şifreside odur. Yıllardır böyle kullanırım.O akşamda pow da var ya allahım bir heves bir gaz bende. Olumm varyaa kombo yapıcaz çift çift çıkarıcaz bölümleri gibi bi aşk var içimde. Bir güzel kuruldum koltuğuma bastım düğmeye bayramlık almaya giden çocuklar gibi bekliyorum ekranımın aydınlanmasını..
Açılış tamamlanıp da ekran aydınlanınca o canı çıkasıca kutucuk en sinsi gülümsemesiyle sordu bana şifremi. Artık elim alışmış ya klavyeye falan bakmadan giriyorum. Dınk kabul etmedi. Hah dedim hava atıcam die bakmazmısın klavyeye böyle morarırsın işte. Bu sefer gayetde bakarak girdim. Kabul etmedi.. Alla alla dedim aceba caps lock mu açık, num lock mu açık nedir yani. Her bişiyi kontrol ettim yok anacım açılmıyor tükürdüğümün ekranı. Ama beni göreceksiniz bir anda böyle tansiyon şeker allah ne verdiyse yükselişe geçtiler. Pow sakin ol açılır diyor ama denemediğim kombinasyon kalmadı, hatta yeni yeni şeylerde uydurdum yok açılmıyor. Hemen leptopu kapıp araştırmalara girdim nasıl açarım diye ama benim içimde ki heves falan da söndü o arada tabi. 
Nereye baktıysam " hacı malmısın yeaaa insan şifreesini unutur mu " mesajlarına denk geldim. Unutmadık herhalde hırt. Neyse az gittim uz gittim salak saçma şeyler izledim en sonunda bi çözüm yolu buldum: FORMAT..
Hoşt.. Hiçbir şeyim yedekli değil ki. Format atarsam ölürüm nan. Küfret bana ama format deme. İyice tutuştum ben tabe. Hemen benim kardeşi aradım ama nası telaşlıyım "panpa ekranı açamıyorum yeaaa"
K: Ne yaptın yine abla?
N: Ben bişi yapmadım bea.. Şifreyi kabul etmiyor hıyar.
K: Ne şifresi???
N: Ne şifresi olacak ekran şifresi işte..
K: Malmısın yeaa nasıl unut-
N: Kes olm gel de hallet. Hadi aslansın sen koçsun sen, yaparsın sen, Hadi benim bebeyim haddii..
K: Tamam abla 10,30 da evdeyim, dedi kapattı benim sefgili kardeşim.
Azıcık bişi rahatladım kesin halleder yaaa, pc kurtudur o neticede. Dedim o arada boş ddurmayayım kalite atamasam da eksik cloneleri falan yapayım. Aldım benim yavrunun leptopunu, taktım haricimi, kuruldum powun dibine.. Tıkladım photoshopa vee 2. darbeyi de orda yidim. Bişeri bişileri eksikmişte yeniden indirip kuracakmışım. Abi içimde ki istek falan yok oldu uçtu gitti yeminlen. Pow da bi yandan kıkır kıkır. Kendisi işine gömülmüş bu arada bende aylak aylak dolanmaktayım. Ulem ne yapsam canımda sıkıldı. Bi dizi neyim açim dedim 5 dk baktım bakmadım kapadım. En iyisi bi kaç şov programı izlim didim. Açtım izliyorum "ahahahah heyvan koşsana, çok iyi abicim yaa, bak bak bak nası düşecek şimdi, muhahahahahah kız tersledi onu, aha şimdi yakalanacak" nidalarıyla gayet de işini yapan hatunun da kanına girerek onu da müdavimi olduğum komedi programının içine çektim kii zati onunda gelesi varmış hemen attırıverdi pcsini bi kenara :P
O geceyi şov izleyerek geçirdik taaki 10,30 da gelecek olan benim sevimli kardeşim gecenin köründe yani 3 de eve gelene kadar. Geldiği gibi de açtı bilgisayarı. Hayır madem bu kadar basit bir şeydi bana telde anlatsana hıyar ağası. O kaa satt beklettin içimde ki aşkı öldürdün yoktan yere halla halla.
Yannız o an bi rahatladım ki sormayın. Geç olsun güç olmasın mantalitesiyle bi bölümde bi bölümdür die oturdum başına lakin şifreyi silerken başka bişileri demi sildi bilemiyorum ama bi sebepten ötürü benim rüzgar gibi hızlı pcm gitti  yerine geldi 1997 bir pc. Yavaş demeye utanıyorum o derece. Bi gıgıl sayfası açıcam 10 dk bekliyorum rahat.
Aman yeaaa pow ben yatıyorum bacım bunun olacağı yok uydumda geldi zati didim ve zıbardık.
Gündüzü ise ayrı bi alem. Pc açtık mı açmadık mı annamadım. 2-3 kişinin bir araya gelmesiyle yapılan ilk şey dedikoduysa, 2. şey de  cin peri muhabbetidir anacım. Hiç şaşmaz yani. Şaşmadı da biz girdik cinler periler alemine gündüz vakti. Falın biri açılıyor biri kapanıyor. Muhabbet gırla. Saate bi baktık akşamın 7'si olmuş. Eeee bu hatun da ertesi gün iş başı yapacağı için dönüş yoluna koyuldu. Çok güzel bir hafta sonu geçirdik kısaca fakat kamp olayı en baştan da belli olduğu gibi yattı. Ehh o pazar da ben güncel falan veremedim doğal olarak. 
Zaten yapmam gereken bi iki düzeltme var pazar akşamına halleder pazartesi veririm diyerek giriştim işe. Bi ara canım sıkılıp da uyku basınca tumblura girip benim bebeyimden yeni haber dedikodu neyim var mı diye bakayım dedim. Hayır yani resmen şeytan dürttü. İşini gücünü yapsana kızım. Bok mu var tumblrda. Ama olur mu illa bakıcam düştü aklıma bi kere. Açtım gayet güzel bakarken bir video gördüm. Aman yarebbim aradım taradım youtubede ve türevlerinde bulamayınca "hmmm acebası tumblrdan video nası araklanır ki" diye koyuldum yeniden arayışlara. Hani atalar demiş ya" keçinin bilmediği ot başını ağrıtır" diye. Aynen öyle. Bence çok şeyler yaşayıp bu sözü üretmişler. Buldum bi program kurdum basit gibi göründü. Linki programa girdim ve bekliyorum videom insin diye. Abi bu lanet program sen tumblrda ne var ne yok bocala masa üstüme. Bit pazarının neobik versiyonu oldu bilgisayarım. Ay dur napıyosun iptal et bilmem ne derken sağ tıkladım ve delete seçeneğini gördüm durduramayınca. Hah dedim ve tıkladım. Ve saniyeler içerisinde masa üstümde ne var ne yok silindi. Hiç abartmıyorum bi 5 dk mal gibi bakakaldım ekrana. Ha ha ha ha HAAAAA.... Olm bi sürü müzik vardı lan masa üstümde, oha resimlerimde gitt- .................. ( bir kaç saniye boşluk veee ) Sittirrrrrrr hacı güncel klasörü masa üstümdeydiiiiiiiiğğğğğğğğğğ. Sıçtımın programı, sana da seni yapanada biippppppppp böyle söve söve arıyorum dosyalarımı. Yok allahın cezası program hepsini sildi tek seferde :S Ağladım ağlıcam ama...
Tam o an aklıma sistem geri yükleme geldi. Veee sistem geri yükleme esnasında da yedim mavi kodu. Böylecene bir format hikayesinin de sonuna geldik tabe..
Şimdi benim cici pc'm bi köşede kuzu kuzu yatmakta. Format için beni bekliyor ama şuanlık cezalı biraz kapalı kalsın da özlesin beni. Belki bir daha bana yamuk yapmaz böylece :P
Sözün özü sefgili okurlar işte bu yüzden günceli veremedim. Onu da geçtim az bekleyin ne olacak yani. Bir de bir ton bölümü yeniden editlemem gerekecek.
Skipleri hallettim lakin orange, nana, black ve türevleri için bekleyeceksiniz. Bende insanım sonuçta. Bir de allahım bir kere yaptığım bölümü tekrar yapmak ne sıkıcı yeaa..
Sadece bunlarla da uğraşmıyorum. Başımda bir de sene sonu öğrenci ağlama, yalvarma sendromu var. Tüm yıl çalışma ser totoşu yat sene sonu " ama hocağmmmm kalırsam okulum uzarrr, annem hastaaa, üni okumucam benn yeaa geçir işte, üni sınavlarına hazırlanıyordum ama hıyaaaaa" laflarını duymaktan kulaklarım isyan halinde. Gece yarısı gelen isimsiz telefonlar mı dersin, evime kadar takip etmeler, tehdit vari konuşmalar, deli gibi böğürerek ağlamalar mı dersin. Ne istersen var bende. Abi ben lisedeyken bir keresinde  2 puana ihtiyacım vardı takdir almak için ( teşekkür yetmiyor yane :P ) Böyle ulvi bir amaç için bile gitmemiştim hocamın yanına. Gidemezdim yani. Utanırdım not istemeye. Ne bileyim bir de ben lisedeyken çocuklar öğretmenlerine karşı cidden saygılıydı. En serserisi bile. Abi devir nasıl değişmişse şimdi hocalar korkuyor öğrenci denen azmanlardan. Her halt var bazılarında. Adam istediği notu alamazsa gelip tehdit bile edebilyior bu ne yahu. 
Bir de böyle şeylere hiç pabuç bırakmayan bi yapım var. Biri kışkırttı mı pısmam aksine üstüne giderim yani. Korkuyorum bok yoluna gidicem diye yalan yok. Ayrıca not verip geçirmek sıkıntı değil verebilirim istesem de o zaman gerçekten emek verene haksızlık edeceğim. Yani adam 1 yıl boyunca deliler gibi çalışmış emeğiyle o notu almışken, tüm sene uyuyan sürten ona buna sataşan adama neden aynı notu vereyim ki? 
Böhöyyy bilmiyorum yaaa büyük ihtimal geçirmeyeceğim yine de. Hak etmediler neticede. Hem demirden korksaydık trene binmezdik agaaa :P  Bir an önce 13 haziran gelse de kurtulsam şu vicdanımın sesinden.. Öğretmenlikten soğuttular şu son 2 haftadır billa...
Son haftaya giricez artık. O sebeple sizden biraz daha sabırlı olmanızı rica ediyorum. Cidden çok yoğun bir zaman dilimindeyim şu sıralar. Okul bittikten sonra eski düzenine oturtucağım / ğız herbir şeyi inş. Biraz daha sabır oke.
Ay çok konuştum. İşte size karınca kararınca bir güncel. Sonraki güncelde görüşmek üzre...
Dip Not: Ulem daha dedikodu yapacağdımm. Hayat alacağın ossunnn. Neyse soraki güncel yaparım bende. 


Güncel Listesi
Bokura Ga İta Bölüm 39-40
Kaichou Wa Maid Sama Bölüm 68-69
Love In The Mask Cilt 19-20 (79-86)
Orange Marmalade Bölüm 58-59-60
Skip Beat Bölüm 175-176
Yankee-kun to Megane-chan Bölüm 85-86
 Yumemiru Taiyou Bölüm 29

 Mabushi Majo Ailesi Keyifli Okumalar  Diler


{ 17 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. Neobi gece gece uyku tutmadı güncel yazını gördüm ilk paragraf benim iki hafta önceki halim finaller bitti ama bunun daha bütü var :) çok geçmiş olsun. Başından belliymiş zaten aksilik üstüne aksilik olunca işler iyice sarpa sarıyor. Öğrencilerin konusunda da haklısın. Meslektaşız başta böylelerine pabuç bırakırsan işin ucu kaçar. Hak edene yapılan haksızlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Senin öğrenciler eşşek kadar.neyse ben şanslıyım.benim yavrucuklar küçük o yüzden ne yazsam da anlamayacaklar.:)) ben de 13 haziranı dört gözle bekleyenlerdenim.bitse de az kafa dinlesem diye ama ben kafayı anca temmuzda dinlerim.güncel için çok teşekkürler Neobi ve cadılar :))

    YanıtlaSil
  3. Abla başına bir daha böyle bir şey gelirse Recuva indir silinen dosyalarını geri alırsın sadece editlediğin bölümleri geri istiyorsan resimler'i geri bul dersin 15-20 Dk'da her şeyi geri alırsın boş yere editle ugraşmazsın bir daha.Cahilliğine gelmiş yapcak bir şey yok. :D
    Güncel için teşekkürler unutmadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahillik işte naparsın :P Alayım bir kenara not ilerde belkim işime yarar. Sağolasın xD

      Sil
  4. teşekkürler neobi-san güncel yazına bayıldım hoşuma gitti pc içinde üzüldüm sana bir sürü iş çıkarmış ayrıca tüm ekibin ellerine sağlık der hemen skiplere dalıyorum

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler güncel için emeği geçen herkese ayrıca teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Öğrencilerin not isteme kısmına gelene kadar her şey çok güzeldi :) Olan bilgisayara olsun be Neobi derken o malum kısma geldim ve elim ayağım gözüm kulağım bi seğirmeye başladı. Neobiiii az kaldı sabret acıma bunlara. Dediğin gibi sermeselermiş yıl boyu totolarını. Çalışan çalışkan öğrencilerin hakkını yememek bi kenara senin emeklerin ne olacak? Bir şey anlatıcam diye yırtılan boğazının hatırına sabret Neobi :)

    YanıtlaSil
  7. demek bensiz running man izlediniz :D :D :D
    neo yivrum küsüyüm mü ha küsüyüm mü :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küs tabe küsmeyince biri eksiklik hissediyorum :P

      Sil
  8. geçmiş olsun neobi. şans seni sevmiyor mu nedir her hafta ille bir yerden bi vuruyor. umarım en yakın zamanda gene kavuşursun pc ne.güncel yazısı için teşekkürler ellerine sağlık elini korkak alıştırma yaz yazabildiğin kadar tadı damakta kalıyo :) bölümlerde emeği geçen cadılarımızın da ellerine sağlık teşekkürler arkadaşlar

    YanıtlaSil
  9. Oy benum çektuklerum... Geçmiş olsun valla. Allah beterlerinden korusun ;)

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize,emeklerinmize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  11. Döktürmüşsün yine Neo :D hahahah Verme not onlara çeksinler yazın ceremesini,ben ayar olurdum oyle olunca biz çalışalım geçelim adamlar yalvarsın yok öyle dünya.Görevini yapmayan cezasını çekecek.Öğrensinler ufaktan hayatı da ilerde teşekkür edecekler şimdi ne kadar söylenseler de arkandan :) yalan yok şimdi büyük ihtimal çok iyi dileklerle anıyorlardır. :)) Neyse çok uzatmayayım gayet bol sayı gelmiş elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. eline emeğine sağlık'da neobi öğetmen misin sen :O valla baya şaşırdım :O kadınlara yaşı sorulmaz ama son güncelde 20 yaşında olduğu söylemişlerdi heralde *-* neyse sende binbou-kami sine mi çattın neobi anlamadım ki >_< Tekrardan Arigatou ve geçmiş olsun :3

    YanıtlaSil
  13. Bahtsız bedevinin çölde kutup ayısı ile karşılaşması misali tüm aksilikler gelmiş seni bulmuş. Yeni nesil bir acayip benim öğrenciler el kadarlar ama şimdiden bile ömrümü yiyorlar. Lisedeki halleri ne olur hiç düşünemiyorum. Allah yardımcın olsun . Neyse ki yarın 13 haziran biraz kafa dinleyebilirsin.

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık :) Bu arada öğretmen olduğunu bilmiyordum, sana canı gönülden kolay gelsin ^^
    Not vermemen iyi olmuş ^^ sürünsünler (sözüm çalışmayanlar için)
    Bide onca şeyin arasında tekrar yaptığın editleri yapmak gerçekten zor olmuş olmalı :( geçmiş olsun
    Güncel için teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
  15. Neobi ben doğru düzgün yoktum o yüzden geçmiş doğum gününü kutlayayım.. :)
    Bu arada bütün aksilikler seni bulmuş.. Hayır o değil senin şu kombinasyon benim kuzenin olayı hatırlattı bende onun tableti formata getirmiştim gitmiş teknik servise vermiş keşke bana verseydi şimdiye tablet hallolmuştu şimdi 1 ay adam bekleyecek gelmesini :D

    YanıtlaSil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -