Gönderen : Neobi 24 Mart 2013 Pazar

Hayy minna. Bir pazar rütüelinde daha birlikteyiz. Her hafta acabaa ne yazsam diye düşünmekten karnıma ağrılar girer oldu yahu. Zor bu güncel yazıları vesselam :P
Neyse düşündüm taşındım, oturdum kaşındım veee size bu hafta şu yukarıda ki sevimli mi sevimli, tatlı mı tatlı veledi tanıtmaya karar verdim. Tahminimce tanımayan yoktur kendilerini bu bızdığın ama yinede tedbiri elden bırakmamak lazım :) Onun adı fıratttttt =) 
 Uğur Gürsoyun kaleminden fırlayıp bizlere koşan bu nohut oğlan benim en sevdiğim tiplemelerde başı çekiyor karikatürler içerisinde. Her seferinde kahkahalarla okuyorum maceralarını. Her bir karede sanki kendi çocukluğum :D Kısaca çizeri hakkında bir kaç bilgi verdikten sonra en sevdiğim fırat maceralarını ekleyeceğim buraya. Şimdi hazırsanız bakalım kimmiş bu Uğur Gürsoy.... Aslında öyle doğuştan bir çizer falan değil kendisi.  Diş hekimliğini bırakarak çizgi işine bulaşmış birisi. 32 yaşında. Amatör olduğu dönemde karikatür dergilerine çizerken, kendini muayenehanesinde espri düşünürken bulmuş. Hastalarına bakamaz olmuş. O da beyazları atıp çizgi dünyasına dalmış.
Kendisine neden diş hekimliğini bırakıpta karikatürist olduğu sorulmuş. Bakalım ne cevap vermiş:

" Ankara Hacettepe Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdikten sonra yedi yıl diş hekimliği yaptım.Penguen dergisinde yavaş yavaş karikatürlerim çıkmaya başlamıştı. Gaza geldim ve üzerine düştüm. Karikatür çizmekten çok keyif alıyordum. Çizdikten sonra bunu ben yaptım diyorsun, egonu tatmin eden, besleyen bir meslek. Çizerler sabahlardı. Sabahlarken süper vakit geçirirlerdi. Çizginin kendisinden ziyade çizer olmak istemiştim. Atmosferi beni çok etkilemişti. Karanlık bir ortamda masa lambalarının ışığı altında çizenleri görünce muayenehaneye dönesim gelmiyordu.  "

İşte Uğur Gürsoyun diş hekimliğinden, karikatüristliğe geçişi kısaca böyle. Eğer daha çok bilgi edinmek isterseniz bi zahmet açıverin googleyi anacım onuda ben mi diyeyim yani :D Şimdi gelelim en sevdiğim kısıma. Yani fırat karikatürlerineeee :))




Aslında daha o kadar çok favorim olan sahne var ki. Ama buraya ekleyemem hepsini gerisini merak eder yada severseniz okuyup görürsünüz zaten :D Şimdi gelelim zurnanın zırt dedği eyre yani güncellere.
Bu hafta orange yok. Neden yok çünkü bu 9. bölüme neden bilmem ( yalan aslında biliyorum :P ) elim bir türlü gitmiyor :( Yani gitmiyor dediysem yapmaya değil paylaşmaya delimiyim neyim :D Şaka bir yana orange 9. bölümü gerekli açıklamalarıyla birlikte haftaya vereceğim. Bokura ga'nın yeni bölümü yarın öbürgün eklenecek kontrol edersiniz ;)
Ve dün tanıttığım one shot'unda linkini ekliyorum meraklılarına duyrulur.

Doki Doki Dairy yayınlanmıştır. Keyifli okumalar diler ve fıratın o minnak kollarına atarım kendimi :P hehe 


{ 17 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. kötü kedi şerafettin , kırık leblebi yada bezgin bekirden de bahsetmeli.. timsah da unutulmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha onlarda sana kalsın anacım :))

      Sil
    2. he onlar dinozor donemine ait benim gibi doorusun:p

      Sil
  2. Yine dopdolu bir güncel. Arigatooo :D

    YanıtlaSil
  3. hmmm demek dişhekimliğinin 7. senesinde bırakmış
    benim de editörlük için işi bırakmam için nerden baksan 4 yıl var demekki örnek alacak olursak :D

    YanıtlaSil
  4. yeni bölümler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler yeni bölümler için süper oldu KWS ye özellikle teşekkür ettim bayağıdır bekliyorduk bu arada güncel yazmak o kadar zormu çoğu site de bundan dert yakınıyorlar çeviri yaptırın güncel yazdırmayın diyenleri bile gördüm keza biz bi teşekkür yazısına bile üşeniyoruz demi haklılar valla

    YanıtlaSil
  6. Firat tanıtımı ve güncel için.. bol bol teşekkürler.. Denizcilerin bir sözü vardır denize açılanlara söylediği.. Rastgele kaptan...

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler arkadaşlar elinize sağlık Tigercanım senin de ellerine sağlık..
    Üffffffffffff bu bölümler sıktı artık Ren'i istiyorummmmm :((

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler arkadaşlar emeğinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  9. Afiyetler olsun herkeslere =)

    YanıtlaSil
  10. Neobi, inan varya sagdan solami okuyacam soldan sagami kafam allak bullak oldu firati okurken yavv :D

    komikmis bu firat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fıratı keşfettiğimde bende aynı yanılgıya düştüm hehe Nasıl okuyacağım ben bunuu diye kafa patlattığım çok oldu haha :D

      Sil
  11. hahahaha acikcasi iki taraftanda okunabiliyormus onu farkettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçtiğimiz yol varan iki XD Aynı şeyi bende keşfettim ahahah :D Sonrasında da alıştım şimdi şıp diye buluyorum :P

      Sil
  12. ben hala çözemedim :) manga okumaya benzemiyormuş çizgi roman okumak anlamış olduk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangaya alıştık ya kendi kültürümüzden olan bir şeyi çözemiyoruz vahlar halimize ahahah :D

      Sil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -