Gönderen : Nurdish 8 Mart 2013 Cuma


Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun, Hanımlar! 





Bugüne özel sizlere 8 Mart dünya kadınlar gününden bahsedelim.  Her yıl tüm dünyada ve ülkemizde kadınlar günü kutlanmaktadır. Dünya Kadınlar Günü neden 8 Mart tarihinde kutlanıyor, biliyor musunuz? Buyurun cevabınız:

Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılıyor.


8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can vermişti. Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisini getirildi ve öneri oybirliğiyle 8 Mart tarihin Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kabul edilmiştir. 


Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın olarak kutlandı, kapalı mekânlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.


Bu mesajı çok beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim:

“İslam'da kadın en değerli varlıktır. Çünkü insanlığın dünyada var olma sebebidir. Bunun için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) der ki; kadının erkeksiz, erkeğin kadınsız olması düşünülemez. Kadının erkeğe, erkeğin kadına üstünlüğü yoktur, üstünlük Allah'a olan yaklaşımda olur.
İslam öncesi cahiliye döneminde kadınların insan olarak bile görülmediği, kız çocuğunun dünyaya gelmesi utanç vesilesi sayılırken, İslam ile birlikte kadın layık olduğu konuma gelmiş, Peygamber Efendimizin "Cennet anaların ayakları altındadır" müjdesine nail olmuştur.

Kadınlarımız kıymetli ve çok değerli şahsiyetlerdir. Her yönde önderimiz olan Sevgili Peygamberimiz, Veda Hutbesinde, eşlerimizi Allah'ın bir emaneti olarak aldığımızı bildirirken, çocuklarımızın annesi olan bu hanımlara değer verdiğini 'Sizin en hayırlınız kadınlarına karşı en hayırlı olanınızdır' hadisiyle ortaya koymuştur. Huzurlu bir aile, mutlu nesillerin yetişmesinde en önemli faktördür. Şiddetin ve aile içi terörün yaşandığı aileler ise gelecek nesillerin felaketi demektir. Huzuru sokakta arayan ve potansiyel suç makinesi haline gelen çocukların en büyük müsebbibi şiddetin uygulandığı parçalanan ailelerdir.

Unutmayalım ki; şiddet uyguladığımız eşimiz, çocuklarımızın annesi ve aynı zamanda bir başkasının evladı veya kız kardeşidir. Kendi evladımıza, kendi annemize, kendi kardeşimize uygulanmasını istemediğimiz şiddeti ve terörü biz de Allah'ın emaneti olarak aldığımız eşlerimize uygulamamalıyız. Bilmeliyiz ki; bir kadın eştir, annedir, evlattır, kardeştir. Onun için biz kadınları 1 gün değil 365 gün önemsiyor, 365 günün tamamını kadınlar günü olarak kabul ediyoruz." – Adnan Yılmaz


Bu bölümlerimiz sevgili Kadınlarımıza gelsin! :) 

Yalnız Yamato'daki 60. bölüm için teknik aksaklık giderilmiş değil. O aksaklığı bölümü sevgili Nevale'me vererek haftaya gidereceğiz. Gecikme için tekrar özür diliyorum. 

Karşınızda:
Yamato Nadeshiko Shichi Henge - 62.Bölüm

Yamada-kun to Shichi-nin no Majo - 32.Bölüm



{ 4 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. güncel için çok teşekkürler.başarılarınızın devamını dilerim. beğenerek okuduğum iki yeni bölümdü.
    Ve güncel yazısını çok beğendim.gerçekten kadına hak ettiği değeri veren islamiyet.Nurdish'im güncel yazın içinde çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -