Gönderen : Nurdish 12 Temmuz 2013 Cuma


Ramazan-ı Şerifleriniz Hayırlı Olsun Gençler!

Artık bu güzel ayda oruçlarımızı tutmaya başladık. Allah kabul etsin. Malum günler çok uzun, geceler çok kısa. İftar sofrasından kalkıyoruz, sahur sofrasına oturuyoruz. Hele ben sahurda kalkmıyorum uykum bölünmesin diye, neredeyse 24 saat içerisinde 4 saatlik bir yemek faslım oluyor. Düşününce cidden zor geliyor insana. Ama Allah kabul etsin, çok şükür rahatlıkla tutabiliyorum orucumu. Tek derdim yatsı çok geç okunduğu için yatmadan önce fazla aylaklık edememek. Yatıp televizyonu açıp bir yandan oyun oynamaya pek vakit kalmıyor efendim. Bunun ne kadar kötü bir şey olduğunu bilirsiniz hepiniz... hehe :D :D Ah ah, çocukluğumda çok iyi hatırlarım ilkokul servisle eve dönerken oruç açılıyordu. Düşünsenize daha eve gitmeden hava kararıyor ki ilkokulda ders saatleri akşama kadar da değildi. Eh burası Doğu Karadeniz tabi. İstanbul'la arada tamı tamına 45 dk (!) fark var! Çalışmadığım ve okulun tatil olduğu zamanlarda Ramazan geldi mi hoop  memlekete giderdim. O 45dk ne kardan gelir anlatamam. :D İlk İstanbul'a taşındığımız zamanlarda tam biz oruç açacakken ZIRRR! telefon çalardı. Hemen anlardık zaten memlekettekiler iftar yapmış, çay faslı bitmiş telefonla görüşmeye sıra gelmiş... Çok sinir yav, biz tam yiyecekken ayıp değil mi böyle aramak?! :P Ama güzel günler yine de. :) Gerçekten günü oruçla geçirmek insana manevi bir haz veriyor. İbadet etmesek de hani gün boyunca sırf Allah rızası için yemek yemiyoruz ya, işte o çok büyük bir sevap yaptığımızı hissettiriyor bana. Anlayacağınız yemek yememek ne büyük bir başarı olmuş artık bizim için. Biraz klişe olacak ama sahiden yemek için yaşar hale geldik :/ Yemek olmadığı yerde arkadaşlarla bile buluşmuyoruz ki "sap sap oturmak olur mu" diye... Ne olursa olsun, ben Ramazan ayını çok seviyorum. Bir sürü insan aynı amaç uğruna birlikte oruç tutup, birlikte iftar açıyorlar. Allah kabul etsin her birimizin oruçlarını. Sağlık ve sıhhatle nice senelerce tutabilmeyi nasip etsin inşallah. Bu mübarek Ramazan ayında bol bol dua etmek lazım, Allah bizi, sevdiklerimizi, milletimizi, tüm Müslüman kardeşlerimizi kötülüklerden, fitnelerden, yanlışlardan korusun, her şeyin en güzelini, en hayırlısını nasip etsin inşallah. (Amin!)

Bu duanın üstüne, keyfinizi kaçırmak istemiyorum ama Srebrenitsa katliamına değinmeden edemeyeceğim arkadaşlar.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1995 Temmuz ayında binlerce insan katledildi. Genç kızlara ve kadınlara tecavüz edildi. Sırplar, alıkoydukları genç erkekleri kurşuna dizdiler.

Sırp saldırganlar, 18 yıl önce Srebrenitsa’da büyük bir acının yaşanmasına yol açtılar. 1992 Martında başlayan Bosna Savaşı’ndan üç yıl sonra, savaş tam bitti denilen bir zaman dilinimde bölgede Hollandalı BM Barış Gücü askerlerinin bulunmasına rağmen 1995 yılı Temmuzunda Srebrenitsa’da büyük bir insanlık ayıbı yaşandı. Bosna’nın doğusunda bulunan ve nispeten daha izole bir bölgede bulunan Srebrenitsa’nın savaş öncesinde %75’i Müslüman Boşnak olmak üzere 24 bin civarı nüfusu bulunmaktaydı. BM’nin “Korunaklı Bölge” olarak ilan ettiği altı bölgeden (Saraybosna, Bihaç, Gorajde, Zepa, Srebrinitsa, Tuzla) biri olan Srebrenitsa’nın bu özelliğinden dolayı komşu bölgelerden de bölgeye mülteci akını yaşanmış ve katliam öncesinde 45 bine yakın bir nüfus Srebrenitsa’da toplanmıştı.

ABD’nin katliamdan bir ay öncesinde istihbarat bilgisi olarak haberdar olduğu, Ratko Mladiç’e bağlı 10 binden fazla çetniğin (aşırı Sırp milliyetçileri) bölgeye doğru hareket ettiklerinin bilinmesi ve katliamın bir hafta kadar devam etmesine rağmen Batılı ülkeler tarafından herhangi bir müdahalenin yapılmamış olması hala cevap bekleyen sorulardan.

BM’nin en üst mercileri tarafından “BM sizi koruyacaktır denilen” ve bu şekilde her türlü silahtan arındırılan Srebrenitsa kurbanları, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da insanlığa karşı işlenen en büyük suç olarak nitelendirilen katliamda katledildiler. Toplu mezarlar ise katliamdan çok sonra ortaya çıkarılmaya başlandı.

Bölgede her geçen gün yeni toplu mezarlar açığa çıkıyor. Bosna-Hersek Kayıplar Arama Enstitüsü verilerine göre, 1995 yılından bu yana ülke genelinde 500'den fazla toplu, 5 bin üzerinde ise tek mezar bulundu. 28 bin kayıp insandan 25 bininin Bosnalı Müslüman olduğu söyleniyor. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sıra geldi Ramazan ayı şerefine vereceğimiz güncellerimize!

Evet! Doğru görüyorsunuz! 3 mangadan da yeni bölüm ekliyorum bugün! :D

Takım arkadaşlarıma, Nevale'me, Arum'uma, Eva'ma ve Ficchan'ıma çoook ama çooook teşekkür ederim bu bölümleri yetiştirebildikleri için. Özellikle Nevalem resmen dün gece kendini bu güncele adayaraktan bana Yamada'yı editledi ve Sunako'yu kontrolden geçirdi. (Çok duygulandım... Canım benim...) Bir de tabii ki Neobi'm var... Garibim, eğer PC'si pörtlememiş olsaydı Yamada'yı o bize verecekti. :( Olsun, Nevale çok uzak kalmıştı, her işte bir hayır var misali işte... hehe :D


Yamato Nadeshiko Shichi Henge - 79.Bölüm

Yamada-kun to 7-nin no Majo - 48.Bölüm

Soushokukei Ism - 4.Bölüm

Hadi afiyetler, bal şekerler...


Not: Sunako'nun 78.bölümünü yayınlayamıyoruz. Editör arkadaşımız Yenilmez'in ananesi vefat ettiğinden dolayı apar topar gitmek zorunda kaldı. Allah rahmet eylesin.Başın sağolsun Yenilmez. :(


{ 15 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. Hayırlı Ramazanlar Allah kabul etsin nurdishim :) Alternatif linkler eklenmiştir ayrıca güncel için teşekkürler kızlar :)(tigergirl)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin şekerim çok sağol. Ellerine sağlık :)

      Sil
  2. Teşekkürler ellerinize sağlık :3

    YanıtlaSil
  3. Yeni bölümleeer >~< Ellerinize sağlık ^^ Ve aynı zamanda başınız sağ olsun

    YanıtlaSil
  4. yeni bölümler için teşekkürler ve yenilmez arkadaşımızın başı sağ olsun

    YanıtlaSil
  5. Ramazanı ben de çok seviyorum :D
    Güncel çok güzel olmuş Nurdist, yüreğine sağlık <3
    Yaptığın duaya amin diyorum,
    ayrıca bölümler için teşekkürler, tüm cadıların ellerine sağlık.
    Editör arkadaşım başın sağ olsun.
    Hepinize hayırlı Ramazanlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D :D Afiyet olsun kuzum her konuya değindik işte kendimizce. :D

      Sil
  6. Güncelnde çok güzel konulara değinmişsin,bilgilendirici güncelin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. güncel için teşekkürler çok güzeldi (aynı zamanda da acı :( ) ama sonuna şaşırdım ve sevindim ramazan günceli diye okurken sonunda sunakomu görmek çok sevindiriciydi teşekkürler. ayrıca yenilmez arkadaşımıza da baş sağlığı dilerim
    herkese hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  8. Herkesin incelik gösteren yüreklerine çok teşekkür ederim. Ve anlayışınız için de minnettarım. Nurdish, 78. Bölümü illa ki benim yapmamı istediği için bugün olmasa da yarından itibaren başlayıp bitireceğim. Dostça Kalın. *-*

    YanıtlaSil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -