Gönderen : Neobi 1 Nisan 2013 Pazartesi

Bundan bir kaç yıl önce skip beat animesinin sonunda yaşadığım şokla giriştim bu manga işine. Daha sonra YMG grubunda nurdishle bi şekilde yollarımız kesişti. Ortak olduk pek çok sevdiğimiz ( :P ) bir mangada.  İkimize de o mangadan 8 cilt verdiler nurdish çevirecek ben editleyecektim. Tabi buna uyamadık. Neden mi çünkü ben tüydüm eheheheh. Aslında hiç huyum değildir mangaları yarıda bırakmak ama o mangayı cidden hiç sevmedim sevemedim. Nurdishte öyle aslında. Fakat önce tüyen ben olduğum için garibim devam etmek zorunda kaldı yıh yıh...
Neyse ne diyordum heh Nurdishle kesişti işte yollarımız. Birlikte 2 mangamız vardı elimizde kendi projelerimiz harici bizi ortak yapan. Tanıştık, konuştuk, kaynaştık... ( o güne lanedd olsun şimdi ki aklım olsa anında topuklardım o gün :P ) Heheheh şaka tabii ki bu manga sayesinde kazandığım en değerli dostlarımdan birisidir kendisi benim için =)  ( her ne kadar bana olan zilyon tane fondü sözünü tutmasa da :P ) O aralar hep espirisi geçerdi aramızda kendi bloğumuzu açsak mı, ne yapsak diye ama hep benim yüzümden ertelendi :D Sonrasında nurdish şeker kız candy fan sayfasında nasıl olduysa nevaleyi kafalamış. Hiiç haberim yok. O aralar da skipin zor dönemlerindeyim nasıl anlatamam :P Bir gün sitede dolanırken bir de ne göreyim nevale nurdishe editör gitmiş. Bir yıkıldım, bir üsüldüm sormayın gitsin :P Hala bunu kafasına kakarım ikisinin de hohoho İşte hikayenin bu kısmında 3 kurucu da o zaman olacaklardan bi haber tanışmış oldu bi şekilde. Nevaleyle, nurdish yamatoyu çevirip editleye dururken gözüme dengeki daisy ilişti. Yarım kalmış hemde. Nasıl olur bu güzelim manga nasıl yarım kalırr diyerek skipde ki gibi sıvadım kolları. Alacağım bünyeme kaçırmam eheheh. Yana yakıla çevirmen arıyorum tabi. Kim çevirir öyle zor mangayı kimse yanaşmıyor. Ne yapayım, ne edeyim derken ymg'de dengeki için bana gelen kişi rosario oldu. Yaparız, ederiz, hallediriz ohooo biz süperiz diye bana gazı verip projeyi başlatan sevgili ros, çevirisine başladığımız 23. bölümün ortasında tüydü :D Kala kaldım elimde çevirmensiz bir dengekiyle hehe. Rosla da bu şekilde tanıştık işte.  Ros'u da tanımamızla birlikte 4 kurucu da tamamlanmış oldu.
Arada gelip giden çevirmenlerimizde çok olmuştur hepsine emekleri için teşekkürler....
Sonrasında yine dengeki de çektiğim çevirmen sıkıntısında, hatta neredeyse projeyi durdurma aşamasına geldiğim de powikom yetişti imdadıma =))
Biz bu bloğu açtığımızda çekirdek aileydik.  Çok küçük bir gruptuk. Nasıl olur, nasıl ederiz diye şüphelerimiz hep vardı...  Manga işinde yeni değildik, ama evimiz yeniydi. Olabilecek tüm olumsuzlukları biliyorduk...  Yine de çok severek giriştik bu işe. Yapacaktık buna güvenimiz tamdı. Sonrasında ise yep yeni cadılarımızla birlikte büyüdük. Kocaman bir aileyiz şimdi. Bize gelen samimi bütün cadılara selam olsun... Hepsi de bizim gibi emeğinin hakkını veren insanlar. Mangaya, bu işe gönül vermiş insanlar. Peki sorun bana arkadaş Neobi ne anlatmaya çalışıyorsun diye ? Aslında olayı yeni gelen cadıların tanıtımına bağlayacaktım ama bi türlü bağlayamadım uzattım da uzattım haha. Kısaca nasıl kurulduk, bu işe nasıl bulaştık anlattığıma göre yeni cadılarımızı, daha önce tanıtmaya fırsat bulamadığımız cadılarımızı hem tanıyalım hemde bir hoş geldin diyelim =)
Mizu'dan başlamak istiyorum. Kendisi love in the mask manhwasının çevirmeni. Şeker mi şeker bir cadı =)
Barbatodori de love in the mask manhwasının çevirmenlerinden biri. Oda bu kocaman cadı ailesinin böcüğü, yani tek erkek ekip arkadaşımız :)
Lisa Love in the mask mangasının editörü. Bana rağmen azm etti ve editör oldu daha yolun başında olsa da çok gayretli =) Çokda sevgi dolu :P
Tuonela Bokura ga ita, kaichou wa maid sama, ve sekai ( allahım ismi çok uzun bu manganın unuttum yine :D ) editörü. Powikomun arkadaşı aynı zamanda.  Şeker ötesi biri. Aynı zamanda bu işin harbi ustası.
Shea Benim veliahtım olur kendileri. Kendim gibi bir öğrenci yetiştiriyorum heheh Bana geldiği günü çok net hatırlıyorum. Güzel bi karşılaşmaydı bebek :P Eli olduğu projeleri saysam bitiremem, ben nerdeysem oda orada hemen hemen  :D Ama kısaca sayalım nerede ne yapar bu shea. Skip beat, dengeki daisy, black bird, sekai mangalarının editörü. Unuttuğum isim varsa sumimasen projeler arttıkça hatırlamak zor oluyor :D
Sagoso Aramıza katılan en son cadımızdır kendileri. Kimini todoke ve maid samanın çevirmenlğini yapmakta. Aynı zamanda editlerini de. Çok fonksiyonlu bir cadı hehe :D 
Homosaphilis Kuvvetle mutemel nick'ini yanlış yazdım :D Ama umrumda değil hepsi senin suçun. Bi insan nickini aman yanlış aslı şöyle, yok oda yanlış aslında böyle diye 40 kere değiştirirse olacağı budur :D Kendisi en yeni cadılarımızdan ikincisi. Skip beat mangasının çevirmeni. Ayrıca bir takım dizi film gibi kirli işlere de bulaştığı aldığım duyumlar arasında :P
84eva Bizim çektiğimiz sıkıntılara dayanamayıp bu işe el atan yeni cadılarımızdan biri de eva. Kendisi hiç bilmediği halde bari balonlarınızı sileyim yükünüz hafiflesin diye ince bir düşünceyle geldi ailemize. Kyou ( neydi bu manganın tam ismi yahu ) ve yamato mangalarını siliyor bildiğim kadarıyla. Kyoudan ve yamatodan eminim de nurdish bu kıza başka mangalarda vermiş olabilir o yüzden emin değilim eheheh :D 
TigerGirl Kendisi benim miniğim kkkk Tigerle de hukukumuz eskilere dayanır. Evimizin tek ofis boy'u ( bu ismin kendisine çok yakıştığını düşünüyor.. Hımm bence de öyle ) Grupda uploader görevini üstlenmiş durumda, ayrıca yapabileceği her şeyi de yapıyor. Ayrıca one shot çevirip editliyor.
Mondem Kendisi bu ekipde doğru dürüst tanışmadığım tek cadı :D Bildğim kadarıyla yamatoyu editliyor ( hala editliyormu aceba merak ettim bak şimdi :D ) 
Öfff yoruldum yahu hehe Kanımca bu kadar. Atladıklarım, unuttuklarım var ise üzgünüm gençlik. Yorgun ve unutkan bir insanım ben. Gerçi kontrol ettim eksik yok gibi ama eminde olamıyorum :/ 
Ne kaldı geriye grubun elebaşları :D Kim onlarrr. Nurdishi Soğuk nevale ( nickin çok uzun creditlerde sığdırcam die ölüyorum billa :P ) Ros, Powiko ve bendeniz Neobi. Eee bizi az çok tanıyorsunuz zaten projelerimizden bahsetmeye gerek yok. Zira o işin içine girersem kesin çuvallarım :D Tüm ekibi saydığıma göre hadi aile tablomuzu da ekleyelim tam olsun.


İşte tam şu anda böyle kocaman bir aileyiz biz dost düşman çatlatan. Bütün cadıları tanıdığım için çok mutluyum. Her zaman birlikte olalım. Hiç bir kötü yorum bizi yıkamaz sevgili cadılarım =)
Gelelim günceleee. Bu hafta bokura, ve maid yok. Neden yok çünküm bunu pow ve tuonela açıklasın hohohohoh Şaka bir yana bokura ve maidin yeni bölümleri haftaya pazara ilgilenenlere duyrulur. 
Bu hafta ki bölümlerimiz ise şöyle:
Skip Beat 138, Dengeki Daisy 50, Love in The Mask 21, Kimi Ni Todoke 46, Orange 9
bölümleri yayınlanmıştır efenim afiyetler olsun.
Dip not: Okuyup, okuyup da gelip bize laf atan zibidilerin de boğazında kalsın inşallah :P 

Dip Not 2: Orange takipçileri, manganın son sayfasına eklediğim yazıyı mutlaka okuyunuz.

{ 35 yorum yazıldı sende Yorumla! }

  1. ellerinize sağlık neom ben kimi ni todoke ile başlıyayım bu sefer :D

    YanıtlaSil
  2. jınıwm benim .. bende sefiyom seni neobikom

    YanıtlaSil
  3. Elleriniz dert görmesin.. Aileniz ayrılık nedir bilmesin... Hepiciğinize çook çokk teşekkürler.. Her ne kadar şuanlık sadece sıkı bir skip takipçisi olsamda patrondan vakit buldukça diğerlerine de başlicam.. Cadısınız madısınız ama Yaptığınız o büyüleriniz ile bizi her zaman mutlu etmeyi başarıyosunuz.. Saolun var olun..

    YanıtlaSil
  4. güncel için ellerinize saglık
    güncel yazısında adımı görmenin şaşkınlığını ve egom sağ olsun mutluluğunu yaşıyorum :)ve neobiye teşekkür ediyorum. hiç bişey bilmediğimi söylediğim halde beni başından atmak yerine bir şans verdiği için.
    bir azimle edit öğrenmeye çalışıyorum inş nasip olurda editörlerden biride ben olurum.
    ve henüz nurdish ten başka manga almadım ama vereceğinin sinyalini aldım vermesede ver ver diye ikide bir attığım mail den bıkıp vereceğini umut ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdishle fazla göz göze gelme hipnoz gibi bir şey yapıyor. Bak bu yüzden tüyen bi sürü tanıyorum aman diim :P fufufufu Recalar bizden =)

      Sil
    2. niye öyle dedinki tırstım şincik ne edecem ben :)

      Sil
  5. Ben geri kalmışımmmmm bu gruptan tanıdıklarım Nurdish soğuğüm nevalem ve tigergril diğerleri ile de hiç konuşamadık neobi chanım bir bir gün yöneticilerin hepsini chatango ya toplada tanışalımda oldu mu ki bu kadar adamı kattınız araya bizler tanışamadık halennnn bu aradaaaaa belli mi olur belki bende ortadan bir şekülde gruba girerim :D alın mı kız sen beni grubaaa beni de cadı yapın daha ( zaten cadısın deme ayıppp çok ) :) neyse bu seferde ben seni gıdıdan kissleyim :) güzel yazı olmuş canım benim laf atmadan dayanamdım her zaman ki gibiiiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş iş bana bunlarla gel bebek ahahahah :D

      Sil
  6. herkesi tanidigima memnun oldum, basarili calismalar :)

    YanıtlaSil
  7. Ah Neobim ah.... o pek çok sevdiğimiz mangadan 24 bölüm çevirdiğimi her düşündüğümde "onun yerine Sunako yapaydım güncele yaklaşmış olurdum." derim. Neobi de, ben de her o mangayı düşündüğümüzde tüylerimiz diken diken olur. En son dedim zaten kaç kurtar kendini diye hehe :D Her işte hayır var dimi can!
    Ahahaha! naled okuma la, hala partneriz :D Ama gerçekten burada çok değerli, kıymetli dostlar edindim. İlk göz (ya da baş :P) ağrımdır Neobim. Daha sonra Neonun dediği gibi şeker kız candy'de Nevalemi kafaladım :D Nasıl mı oldu? Neobi beni Sunako'mla baş başa bıraktıktan sonra ben yana yakıla editör ararkene (çok aramışlığım vardır, aranızda bilenler vardır kesin :P) Nevalem "sana kıyamam nurdişim, aç kollarını geliyorum! Neobi'yi boş ver sen benimle manga yap!" dedi ve oturup Nevaleme editi öğrettim. Şu detayı da es geçmeyeyim, bana da sabırla Neobim öğretmişidi manga editlemesini :D Daha sonra Ros'la tanıştım. Kendisi hemşerim olur hemide :D muhtemelen bir tanışıklığımız vardır hehe. Bana Maid-sama'nın çevirisiyle geldi,"şu kısıma yardım eder misin?" dedi. bende etmeye çalıştım tabi. sonradan öğrendim ki cadı o bölümü bitirmemiş bile! bizim oralarda böylelerine "Sopaluk!" denir :D Sonrasını biliyorsunuz zaten ;)

    Gerçekten Neo'm geçen gün Projeler kısmını açtım da ne çok mangamız olmuş :) gerçekten insan gururlanıyor. çoğunda emeğim yok ama yine de bir aile olduğumuz için çok gururlanıyorum :) Ellerinize sağlık, aramıza hoş geldiniz küçük cadılar!

    Ayrıca çevirmen başvuruları da devam ediyor. Neom sana yeni kanlar şutlayacağım hazır ol ;)

    Evacıkla ilgili şöyle diyeyim; O benim! Onu besleyip büyütüp mangalarıma gömeceğim! Niahahaa!! :D gerçekten ama potansiyel çok iyi kuzu, yeni projeye başlarız elim rahatlayınca. Sende daha çok öğrenmiş olursun ;)

    Mondem'e gelince... La kızdan haber yok iyi mi?! Süper bir editör ama ne bölümümü yapıp gönderdi, ne de cevap yazdı. Sanırım ona verdiğim bölümü Neobi'ye kakalamak zorunda kalacağım... :/ (hehe yüzündeki ifadeyi görmek isterdim şu an :D )

    Şu fondü meselesi de... Len! O fondü borcunu silip bana rmen borcu yapmadık mı?! :P

    Anam ne çok konuşmuşum... Kısacası cansınız cadılarım!
    Neyse susayım artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vah vah vahhh sen iyi değilsin sana bişiler olmuş :P Maid ne nan dengeki olmasın o :P Ayrıca dengekinin çevirisinden kaçan tek kişi ros değil biliyorsun değil mi XD Hımm oke mondemi o zaman çıkarıyorum yapacak bir şey yok. Ayrıca sanırım ona verdiğim bölümü ... kısmından sonraki cümleyi görmedim, duymadım bilmiyorum XD Kapsama alanın dışındayım :P Neden silecekmişim fondü borcunu yahu geç o işi hıhh

      Sil
  8. Bizleri bu güzel mangalarla buluşturan bütün cadıların emeğine sağlık :) Güncel için teşekkürler Neobi-chan ;)

    YanıtlaSil
  9. Güncel için teşekkürler ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Neobiciğim henüz çok yeniyim biliyorum ama keşke ailedekilerin ismini sayarken benimde ismim geçseydi. :(
    Olsun yinede hepinizi çok seviyorum.
    Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
    Dengeki'yi okumaya geçiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Upssss biliyordum bir eyler unuttuğumu biliyordumm. Sumimasen ekliyorum hemen =)

      Sil
  11. Yazı çok eğlenceli olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. neom duygulandım len
    ayrıca hala mı o mesele arkadaş üstünden yıllar geçti o yüzden gongu feda ettim hala mı hala mı :D :D
    not: benim nickimin sana bu kadar dert olduğunu bilmiyordum hee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. On kişilik yer kaplıyo kızım. Kısa nickler alın nan :P

      Sil
  13. böyle güzel ailenin bir ferdi olmak ne güzel birşeydir yeahhhh :D Kişilik analizlerinde yıkıyor ortalığı be Neobi :) Günceller için de ayrı teşekkürler. Bu bir haftayı beklerken kesin kel kalırım artıkın

    YanıtlaSil
  14. sen iste neobim chanım benim istediğin şeyle gelirim iş de olur sohbette olur :D

    YanıtlaSil
  15. mangalar kadar güncelleri ve yorumları da okumayı alışkanlık haline getirdim durumum vahim :)) ama ellerinize sağlık mangalar çalışmanızın yorumlar ve günceller de ne kadar çok çalışmak zorunda kaldığınızın ( ve ne kadar çok eğlendiğinizin ) göstergesi ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyun tabe siz okuyun diye her hafta ne yazsak şaşırıyoruz ehehehe :D

      Sil
  16. şu güncel yazılarına bayılıyorum! zaten renkli ve tuhaf düşünceleriniz ve yazı tarzlarınız bile en sıkıcı konuyu renklendirmeye yetiyor :D Bölümler için ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Ayy ben buraya yorum yapacaktım unutmuşum :D Ayrıca tesüf ederim ne demek nick'ini bilmiyorsun diyelim ki öyle oldu yazılmaz ki arkadaşım güncelde kkkk :D Neyse hadi suç bende kafam güzeldi galiba söylerken hehehe ondan sussam iyi olur :D Ben de mutlu oldum cadı olduğuma en süpürgelisinden:D Buradan da söyleyeyim de kesin olsun ben Skip Beat'in yanında bir tane daha istiyorum ^,^ Hadi öptüm ahali hepinizi en gürültüsünden kkk *_*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaç kere yanlış nick yazdığını söylemedim bak yine iyi tarafıma denk gelmiş :P Unutma arkadaşım nickini alla alla XD Yoksam gelir ispiklerim hohohoho Skipin yanına bir manga daha mı istiyosun hmmmmm
      elindeki çeviriyi yolla o ara konuşalım yıh yıh

      Sil
  18. ahahah onu da söyleseydin millet alzheimer sanicektı kkkk :D Ben tez zamanda çeviri getireyim de konuşalım madem :D

    YanıtlaSil

- Copyright © Mabushi Majo - - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -